Страница 88 от 96 ПърваПърва ... 38788687888990 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,306 до 1,320 от общо 1430

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2011

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Кабелна цифрова DTV настройките ги права ръчно
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1338285266[/time]_________________________________________________

На друг телевизор имам външен тунер NETA и на него ми излиза информация за програмата.

2.  

3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ако е някоя каберарка с Булкрипт или Грифин /най-вероятно/- едва ли ще има на ТВ . ЕПГ има ли на СТБ-а или е само "сега" и "следващо" ?

4. Тук е от
    Dec 2011

Има ЕПГ на NETA приемника и на него ми показва програмите

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от dezavu
    никой ли няма впечатления от LG42LM620S
    Нов модел е и едва ли има много собственици ,а и повечето "забравят" след покупката да споделят впечатления ... Аз чакам моя 47LM660 към четвъртък и ще има отзиви .
    Цитат Първоначално публикувано от hristo5
    Има ЕПГ на NETA приемника и на него ми показва програмите
    На картата какво пише - Грифин или Конакс ? Коя е кабелната ?

6. Тук е от
    Dec 2011

Нямам карта директно кабел. Кабеларката е в дълбоката провинция.

7. Тук е от
    Nov 2011

Така - след 2 седмици употреба на ЛГ 47ЛМ671 мога да кажа, че телевизора е направо супер. Но да си призная мога да го сравня само с Тошибата ми, която е на 2 години. 3Д-то за моя изненада е много добро (изглежда ми като Фуул ХД). Плеъра е чудесен и от WiFI всичко тръгва дори и с ДТС. Единствено мога да се оплача от неравномерната подсветка и от хората в Техномаркет, които за мен са пълни ИДИОТИ (в Плевен). Но като чета май всички лед тв-та имат този проблем с подсветката. Единствено може някой да помогне да го настроя този телевизор, че има бая настройки на картината (имам чувството, че са правени само за ХД. Сега мисля да си взема LG 3D BH-7520T и всичко ще е ОК. Да си кажа единствено ме притеснява поддръжката, като зная на ЛГ О3Д каква е ...... не ми се мисли. Накрая мисля да кажа, че за парите си не можах да намеря по добър телевизор. Да си призная чаках, чаках Панасоника ГТ50 на какви пари ще излезе ама вече не ми се чакаше )))). Честито на тези който са си взели този модел ЛГ, не са сгрешили и безаварийно

Ако има някой въпрос ще отговоря с радост, стига да мога.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Как е равномерността на подсветката , как е черното /особено в не толкова светло помещение/ , как е при бързи кадри /футбол/ ...
    Ами ето какво съм питал преди време , ако може - дай впечатления . С кой модел на Тошиба сравняваш ? Също и как е при СД канали с не особено добро качество /БГ каналите /. И още един - какви са размерите на кашона , че не знам дали ще влезе прав в комбито ?

10. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Нов модел е и едва ли има много собственици ,а и повечето "забравят" след покупката да споделят впечатления ... Аз чакам моя 47LM660 към четвъртък и ще има отзиви .На картата какво пише - Грифин или Конакс ? Коя е кабелната ?
    Взех42lm660s, кой знае какви впечатления не мога да споделя, че е у нас само от няколко дена и в момента нямам време да се разправям с него. Като цяло обаче е екстра. Върза се без проблем с рутера,с вграденото wifi и досега каквото пуснах по мрежата тръгна без сечене и тн. Подсветката също е добре особено на фона на някои сони и самсунг направо си е супер 3Д-то го гледах само в магазина, за мен не е важно. Това е на пръв поглед, ако те интересува нещо конкретно питай

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Благодаря ,аз почти съм го взел - просто нямаше в Бургас /единствения беше с изгорял пиксел/ , то и от отзиви по чужди форуми и ревюта общо взето е доста харесван .Споменава се за някакъв бъг при 960 серия - при гледане на 24хц материал с тъмни сцени ,но май не е забелязан при 660 .
    https://www.youtube.com/watch?v=hnzQlj_PM0A#ws

12. Тук е от
    Oct 2004

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Ето ги и моите отзиви за 47LM660S след 10 дена ползване. Много съм доволен. Даже леко надмина очакванията ми. Дизайна много ми харесва. Малко е по-гланцов за вкуса ми, харесвам матовите без много отражения, но има къде къде по-гланцови телевизори. Сега, ниво на черното, динамичен контраст не е върха, но не това е силата на LG-тата. Неравномерността на подсветката при мен е добре, леко в ъглите но не дразни и не е много повече от други телевизори и монитори, които съм виждал. Засече без проблем всички цифрови и аналогови програми на моя доставчик. При гледане на неделната Формула 1, не забелязах да накъсва всичко си вървеше гладко. Magic Remote малко ми беше странно в началото, още повече се чудиш къде да цъкнеш да се появят менютата, но след няколко дена се свиква. Много по-добре е да се преглеждат интернет страници и да набираш текст с него. Обикновеното дистанционно е голямо и неудобно но има всичко, че и повече като бутони. Актуализирах софтуера до 03.03.50. 3D-то е чудно. Не е като на IMAX-а :rolleyes: но на 80-90% се доближава до RealD 3D на нормалните кина. Аз съм доста чувствителен и след 15 минути леко почват да ми се уморяват очите, но до първия час е добре, след него по-добре да спра. Което и хубавото спрямо киното спираш си филма и си продължаваш когато искаш. Легнал, прав, качеството на 3D е еднакво. Сега за прословутите вертикални линии на пасивното 3D Има ги. Но зависи кой и откъде ги гледа. Аз съм с много изострено зрение и далекогледство май и на 1,5м много си личат, на дивана спрямо който го вземах телевизора на 3м едвам едвам си личат, на фотьойла 3,4м изчезват напълно. Жената, която е с лек диоптър и астигматизъм, на 3м не ги вижда, на 1,5м едвам. Плеъра е много добър. Вече поддържа и DTS звук. На около 50 филма само няколко ми дава, че не ги поддържа. Четох някъде, че е от стар формат на MKV-то, ще пробвам по-нататък. Субтитрите външни или в MKV-то без проблем ги показва от флашка. Успя да подкара външния ми 500GB хард диск, който е без външно захранване. Много приятно ме изненада, когато го включих в 3D режим и си имаше доста добре се четящи субтитри. Вдигам ги максимално нагоре и цвета го сменям на жълт. OU или SBS разпознава автоматично или си избираш съответната иконка за 3D-то. Не забелязах някаква разлика на Котарака в чизми 3D на OU(Вертикальная анаморфная стереопара) изтеглен от rutracker-а спрямо пълния blu-ray ISO през HDMI и PowerDVD. Плеъра не чете Blu-ray, но интересно не успя да подкара и DVD на VIDEO_TS папка. Wi-Fi-то работи, но рутера ми е под него и съм му сложил LAN кабел. Интернет приложенията и браузъра биват но малко ще ги ползвам, предпочитам PC. Сложих си Plex Server на компа и автоматично се появиха два на менюто на входовете на телевизора. Могат да се отварят и през Media Link от Мy Apps най-накрая до Dual Play. Така могат да се гледат филми директно от PC с вградения плеър. Media Link-a има готино меню подобно на XBMC. С PotPlayer-а пуснах OU 3D филм, субтитрите могат да се настройват в много по-широки граници, но интересно на някои бавни сцени над Гранд Каньон имаше видимо насичане. Най-вероятно е от плеъра, кодека ще направя няколко проби и ще споделя.
    За последно но не по-важност качеството на картината. Първите няколко дена карах на стандарт, не е зле определено можеше да е по-добре. На ISF Expert 1 или Кино определено е по-добре но е тъмно и леко червеникаво. Първо пробвах тези настройки взети от ревюто на Television Info на 47LM6700:

Calibration Settings
    Setting Default Calibrated
    Backlight 30 100
    Contrast 80 85
    Brightness 50 52
    H Sharpness 10 0
    V Sharpness 10 0
    Color 50 46
    Tint 0 0
    Gamma 2.2 2.2
    Определено е по-добре от ISF Expert 1 или 2. Но пак ми беше леко червеникаво.

Тогава взех тези настройки от ревюто на LM7600 на Flatpanelshd:

Below are my calibrated settings.
    Picture preset: Expert1
    Backlight 47
    Contrast 85
    Brightness: 50
    V/H Sharpness: 50
    Tint 0
    Dynamic Contrast Off
    Super Resolution Off
    Colour Gamut Standard
    Edge enhancer Off
    Color Filter Off
    Noise reduction Off
    Mpeg noise reduction Off
    Black level Low
    LED local dimming Off
    TruMotion Off
    Color temperature Warm
    Gamma 2.2
    RGB Method 2 point
    R high -6
    G high -11
    B high 18
    R low -1
    G low -2
    B low 4
    Най-съществената разлика е, че червеникавото изчезна и това V/H Sharpness: 50 направи картината много рязка и отчетлива което ми харесва. С тези настройки засега ми харесва най-добре :rolleyes:

Да допълня, че настройките в TV, HDMI и дори на плеъра за картината са различни при мен. Попита ме само веднъж дали иска да приложа за всички входове но аз отказах.

Още нещо. изглежда когато е на английски менюто кодовата таблица на субтитрите всеки път трябва да се сменя на Cyrilic.

Това е от мен засега

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Благодаря idemon ! За 47" минималното разстояние за добро 3Д е около 2 метра. За жената също се оказа ,че пасивното 3Д е по-добре , активното не и се отразява добре /аз предпочитах активно / - да се надяваме ,че ще съм доволен макар и да не харесвам особено някои черти на IPS панелите.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Трябва да благодаря на idemon за подробния коментар. От около седмица съм с 42LM660S, напълно споделям мението че телевизора е убиец. 3D-то му е като на кино, не уморява очите. В момента всички LG 3D Smart TV са на промоция в техноверигите.
    Ето нещата, които натежаха при избора ми:
    1. Пасивно 3D
    2. Всички видове тунери DVB-T/C/S
    3. 5 г. гаранция
    4. Дизайн
    За сега толкова от мен.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

За тези които имат стари модели без интернет функции - LG Smart TV Upgrader SP820

https://www.youtube.com/watch?v=qtAZCEgAld4#ws

http://www.lg.com/uk/support-product/lg-SP820

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

LG LM960 - който както изглежда няма да се появи у нас...
    https://www.youtube.com/watch?v=V1hkSZMWstU#ws

18. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    LG LM960 - който както изглежда няма да се появи у нас...
    Вече ги има...
    Според мен, моделите на LG за 2012г са доста добри и цените на xx761/xx661.. са доста добри
    но цените на LM960/LM860 са безумни!, да дизайн, 3D, медия са на добро ниво, но черното и 2D картината е под всякаква критика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 88 от 96 ПърваПърва ... 38788687888990 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе