За нищо!Това трябваше много отдавна да го направя, но мързелът все ме налягаше, и добре, че ти ме подсети на предишната страница
![]()
За нищо!Това трябваше много отдавна да го направя, но мързелът все ме налягаше, и добре, че ти ме подсети на предишната страница
![]()
botev4o
И аз благодаря..за отделеното време и труд.Сложил съм го в темата за избор на телевизор .
Здравейте!
Да се похваля,че от днес съм горд собственик на LG 42LD465
Нооо,не мога да го включа
НА Булсат сме с устройство.Това,което излиза от устройството и трябва да влезе в телевизора са два жака.Един бял и един червен.
НОО какви ли не комбинации не пробвах и все ми дава няма сигнал.
По принцип за Булсата,нали трябва да е включен на видео телевизора,обаче на това новото управление на LCD-то няма копче за видеоИли няма или аз не мога да го открия.
Моля ви се помогнете ми,защото вече незнам какво да правя.Поне успях да си включа компа към него и всичко е наред
![]()
Честито !![]()
Нещо се бъркаш ! Тези двата жака по принцип са само за звук , но ако искаш и картина има и трети жак - жълт ! Но защо не ползваш скарт кабел - едно като " хармоника " с много крачета ?
Има бутон - INPUT ! И този приемник на Булсата да го смениш веднага с по-новия им HD модел - ZHD-100 !!![]()
Здравейте!!! Имам LED телевизор LG 42" LW4500 и се чудя дали може през USB да свържа външен HDD /примерно LG HXD5U32GLS 320GB 2.5" BLACK/ ? Възможна ли е тая работа ... :rolleyes: ?
Благодаря много!Първоначално публикувано от civica
Обаче,старият ни телевизор,който е мега архаичен има само две дупки отзад за 2 жака.И може би затова така са го направили булсаткомовците,като ни го слагаха.
И сега разполагам само с тези два жака,които явно не стават за Lg-то.
В такъв случай какво да правя?Ако си купя такъв скарт кабел/на устройството има такъв извод/ дали ще стане номера?Притеснявам се,че пак няма да стане.
Добре дошъл в форума !
Първоначално публикувано от coool
Работата е възможна !
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313163033[/time]_________________________________________________
Смени си приемника ! Отиди до офиса на Булсата и искай такъв с hdmi изход , иначе защо си купи нов модерен ТВ ??Първоначално публикувано от elfi4ka
С скарт номера ще стане , та дрънка !![]()
Благодаря за бързия отговор! Още утре отивам да си закупя един HDD LG320GB да гледам блу-рей филми по 40-50 GB парчето ! -)Първоначално публикувано от civica
Другия зор е - как се подреждат каналите на тия LG-та, за да си ги наглася по мое усмотрение???
Подредбата на каналите си е играчка , но първо си прочети упътването за употреба на телевизора !
Сега ако нямаш време да ходиш до офис -пъхни тия жакове в жълтата и бялата букса на СТБ и в същите отстрани на ТВ и после намери кой вход е /обикновено пише над буксите/ -за тая вечер ще ти свърши работа ,тъкмо после ще оцениш разликата .Първоначално публикувано от elfi4ka
elfi4ka честито и от менПървоначално публикувано от elfi4ka
Сега направи описаното от svetlio1 ,а утре върни старият приемник на Булсатком в най-близкият офис и поискай да ти го сменят с модела ZHD-100. Май трябваше да се доплати 20лева за подмяната.
http://www.bulcrypt.com/images/stori...c8e62912ca5f91
После свържи новият приемник към телевизора посредством HDMI кабел.
http://www.technomarket.bg/products/...dmi-cable-1-8m
Ако не можеш да се справиш с написаното от svetlio1 ,напиши откъде си -може да се окаже ,че някой от форума живее близо до теб и да помогне.
Руското представителство на LG за пореден път ме хвърля в тъча....Преди месец писаха ,че няма да има Скайп - сега сателитният тунер поддържа само свободните програми...
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:18856-93#3603
svetlio1 изключително благодарна съм ти за подробното рязяснение.Сега се получи.Най-сетне имам телевизор с картина,ха-ха
Сега искам да попитам нещо друго тези,които са с булсат.
Ако сменим устройството с това по-новото,за което ми казахте,но БЕЗ да включвам HD пакет,HBO-та и такива неща,а си останем на сегашния ни план премимум от 15 лв,то ЩЕ СЕ ПОДОБРИ ЛИ ЦЯЛОСТНАТА картина на програмите?Или това важи само за HD пакета и съответно за програмите,които излъчват HD?
НЕ искаме HD пакет,защото са много малко тези програми и въобще не ги гледаме тях.
Та с две думи при това положение има ли смисъл да сменяме устройството или не?
Има смисъл , но за да видиш разликата в картината трябва да пробваш ! Иначе си купи хубав/ да не е от 2,3,4 лв / скарт кабел и си готова !
Сега говорих с хората от Булсат и ми казват че ако не пусна HD пакета няма смисъл да си сменям приемника . civica кажи каква е разликата ако и аз като elfi4ka сложа HD приемника но без да пуснак допълнителния пакет за HD канали с какво ще се подобри картината и какъв скарт да сложа ????
Получаваш цифров сигнал , който по-малко се поддава на загуба на качеството на картината и звука !
И като няма смисъл , защо ги предлагат , само заради техния орязан HD пакет ? Или хората да си купуват кинескопи , отново ? Смени го , пък им кажи че по-нататък ще си пуснеш и HD пакета !
За скарта не мога да ти кажа конкретна марка / отдавна не ползвам такъв / , но гледай да е по-дебел кабела и добре направен !