Страница 70 от 92 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 1376

LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Има го и този момент , но не е добре за теб ! И аз бях така , но си сведох избора до два модела , но единия отпадна веднага по технически причини ! Имам стойка и за да го сложа него трябваше да дам още пари , а не ми се искаше и му бих дузпата и не съжалявам нито за миг , засега !

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от elfi4ka
    Ще отида с ясната нагласа какво искам,само дано не харесам нещо друго и пак да започне чуденето
    Нещо, което може да Ви е нужно (аз със сигурност отчитам като предимство), е наличието на 3хHDMI и 2хUSB порта при LK модела.
    При LD465 има 2хHDMI и 1хUSB.
    Та, ако 50лв разлика в цената покриват предимствата на повече входове, изберете LK450.
    Ако за Вас това не са важни подробности, не виждам никакъв смисъл в оскъпяването и изборът е към 42LD465.

4. Тук е от
    Aug 2011

civica ...дано така се получи и при нас

Само че сега изникна още един модел,ще съм благодарна ако за последно вече/обещавам/ ми кажеш мнението си:
    Ето за този:
    LG 42LD420 http://www.technomarket.bg/products/09072747/lg-42ld420

С 50 лв по евтин е от ЛД450 ,което не е за подценяване.

П.П. Явно е станало някакво объркване.LK моделът май е доста по-скъп,та аз говоря за LD .

Gadnyara....хубаво е,да, да има тези изводи.Мисля,че ги има даже.Аз ще ползвам обаче VGA кабел.Но ако ги има като плюс ще е добре.Все пак нищо не се знае за в бъдеще.

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от blackvivaro
    Здравейте днес бях в техномаркета харесах тези 2 телевизора LG 42LW570S и LG 47LW4500 единия е по-голям но виждам че е от по-нисък клас ще гледам Булстатком през HD приемника им и имам мултимедия плеар на ASUS питането ми е до 2000лв кой да взема искам прилично 3Д да конвертира детските които са с 1080Р в 3Д ако има и друга марка и модел думайте днес ще ходя в един приятел да видя едно сони 40ка NX720 при него как е защото в техномаркета не ми хареса 3д-то на СУМСАНГ и СОНИ нещо ми трепти казват че е от луменесцентните лампи ама не вярвам честно давайте съвети моля ви се .
    Аз бих взел 47" -гледах ги скоро един до друг и едва ли би забелязал някаква разлика .LW570 е с повече екстри и сателитен тунер /който при теб с Булсатя не ти върши работа / ,а за 3Д по-големият размер е задължителен.

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

elfi4ka

Сравнение - http://alatest.co.uk/compare/?produc...1879,105293956 , почти еднакви с малки разлики ! Дизайн , енергопотребление , сертификати и това всичко в полза на LD450 !

Още едно - http://www.lg.com/de/common/compare/...tv%2Findex.jsp .

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Ето за този:
    LG 42LD420 http://www.technomarket.bg/products/09072747/lg-42ld420
    П.П. Явно е станало някакво объркване.LK моделът май е доста по-скъп,та аз говоря за LD .
    Gadnyara....хубаво е,да, да има тези изводи.Мисля,че ги има даже.Аз ще ползвам обаче VGA кабел.Но ако ги има като плюс ще е добре.Все пак нищо не се знае за в бъдеще.
    Личната ми класация (съобразно промоциите):
    42LD465 - 750лв. има всичко, като HDMI и USB са с по-един вход по-малко от следващия. Промоция - скоро няма да е толкова евтин. от 2010г.
    42LK450 - 800лв. online поръчка, повече входове, модерен (2011)
    42LD450 - 806лв. ще трябва да му отключвате USB movie playera. Малко занимавка. 2010
    42LD420 - 800лв. ще трябва да му откючвате USB movie playera като LD450. Модел 2010, Дизайн от 2009г. Аз имам такъв и не страдам, но не може все да си стоим в миналото.

Реално 42LD465 в момента е прекрасна сделка...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Gadnyara го е обяснил много вярно. Всеки по-горен модел в градацията (420, 450, 465) има някакви леки напредъци, но единствения забележим напредък е при LD465, на който не се налага да се правят каквито и да е шмекерии, за да му проработи вградения плейър, и по този начин може да не се налага въобще да включвате компютъра в телевизора, за да си гледате филмите (при условие, че си конвертирате dts филмите в съвместим формат на звука). При положение, че LD465 е и най-евтин от всички изброени LD, просто не ми е ясно защо се обмислят LD420 и LD450.

10. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Аз бих взел 47" -гледах ги скоро един до друг и едва ли би забелязал някаква разлика .LW570 е с повече екстри и сателитен тунер /който при теб с Булсатя не ти върши работа / ,а за 3Д по-големият размер е задължителен.
    Така е ще взема 47 инчовия все пак са си повече от 10 см разлика ако питаме някоя жена и тя ще се съгласи

11. Member
    Тук е от
    Feb 2008

В този ред на мисли, напоследък съм се задълбал аджеба колко точно "по-голям" е по-големия телевизор. Май основния фактор е внушението, защото математиката показва следното:
    Да речем, че "нормално" разстояние за гледане на 40-инчов ТВ e 2,5 метра. Говоря нормално за средностатистическия потребител, като мен напр., а не според THX или SMPTE.
    Тогава ъгълът на зрителното поле е равен на 20.2 градуса.
    При 46-инчов същите 20,2 градуса ги имаме при 2,85 метра разстояние от екрана. Тези 35 см разлика е образно казано с колкото си намествам възглавниците, т.е. ако си ги наместя по единия начин имам еквивалент на 40-инчов ТВ, а по другия начин - на 46-инчов. Което си е нищо и половина. Но ако ме питат дали искам 40 или 46, винаги ще кажа 46. А практически погледнато, разликата е доста малка. Но внушението е голямо (и грандоманията).

В момента гледам монитора на компютъра, който е 22 инча, от 70 см. разстояние. За да получа същия зрителен ъгъл с телевизор от 2,5 метра, ще ми трябва 78-инчов телевизор.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Това е нормално и дори смея да твърдя, че ако гледането на по-малък екран отблизо и гледането на голям екран отдалече предоставя еднакви зрителен ъгъл и мащаб на картината, то човешкото око ще вижда картината на по-малкия екран по-добре, по разбираеми причини. Още повече, че не всички хора са с орлово зрение (аз съм с диоптри, както и почти всичките ми познати) и това допълнително обуславя леко размит образ при разстояния над 3-4 метра. Аз ползвам телевизора си (LG 37LD450) и като екран, от който отстоя на на около 80 см при работа или писане, и около 120 см при гледане на филм.
    Но това не значи, че се застъпвам за по- малките екрани. От друга страна, големият екран е единствената възможност да се съберете една компания на домашна "кино-вечер" пред телевизора и да се насладите пълноценно на филма. Нещо, което малкият екран няма как да предложи, освен ако някои от зрителите не гледат от ъгъл от 45 градуса... А и, друго си е да почувстваш обема на стаята вечер, което като усещане се доближава повече до това на кино салон, благодарение на по-отдалечения голям екран.

13. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Колега , това е доста нов модел и отскоро е на пазара и няма все още отзиви за него , а ти искаш данни за настройка ! И какво не ти харесва , че искаш това - иначе може да си купиш малко техника и софтуер за хиляди " левра " и да си калибрираш бройката !

А иначе наясно ли си как става самата калибровка , колко време отнема , какво се мери , при какви стандарти и т.н. ? Само питам - нищо лично !
    Ако ли не , в БГ има 2,3,4 човека с техника и може да ти свършат работа ! Но ще си платиш ли ?
    Ами честно казано не знам за каква апаратура става дума. Досега си мислех, че калибровка означава да се зададат оптималните стойности на яркост, бяло, черно и всичките му там хиляди настройки за конкретния модел. Мислех и че ги има дадени някъде в интернет, от където да ги видиш и да ги въведеш в телевизора си.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2011

Много съм ви благодарна за взимането на отношение по моя въпрос,който вече мира не ми дава и само затова мисля

Значи от LG-тата най-доброто е този промоционалния ЛД465.

Обаче,формата на екрана му 16:9 ли е? Защото сега и това започна да ме яде.Ако не му е такъв формата щял да реже картината от съответните програми,които предават в този формат.

И започнах да разглеждам още купища телевизори и съвсем се оплетох.

А какво ще кажете за този Филипс?
    http://www.technomarket.bg/products/...ips-32pfl5405h

Само че тези 32 инча малко малко ми се струват Но пък е 100Херца и 2мс време на реакция.Струва ли си за тези неща да направя компромис с размера

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Наистина се оплиташ и затъваш с толкова много информация , която не ти е нужна !

Формата на екрана е 16:9 масово , но има и изключения , но не са много ! За другото си има настройки в менюто на телевизора !

Моя ТВ не е 100Hz , времето му за реакция не е 2мс , размера не е 32" - да го изхвърля ли ? Напротив !

Ако не ти е спешна тази покупка , изчакай , има модели които още ги няма у нас и може да си харесаш нещо и от тях !

17. Тук е от
    Aug 2011

Охх civica ... така е ,асболютно прав си.

Сега проверих по-обстойно и се оказа,че този промоционалния е 16:9.Тоест покрива изцяло изискванията ми.Сега остава като отида да е и с най-хубава картина и да го грабвам веднага

18. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Обаче,формата на екрана му 16:9 ли е? Защото сега и това започна да ме яде.Ако не му е такъв формата щял да реже картината от съответните програми,които предават в този формат.
    Обаче пък ще ти припомня, че повечето телевизионни програми, които гледаш, са във формат 4:3, съответно отстрани отляво и отдясно ще имаш черни ленти или ще се наложи да станат разтеглени наляво и надясно картинките, за да се запълни екрана на бъдещия ти 16:9 телевизор. Сега вече обърка ли се?

Хубавото в цялата работа е, че няма откъде да си купиш 4:3 LCD телевизор - всичките са 16:9!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 70 от 92 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  2. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14
  5. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе