Ето и моите впечатления /а и малко съвети/, за модел LB731V. Поръчан онлайн от tecnika.bg Много съм доволен от тях. Първия LB631V му изгоря антенния и сат. вход и понеже нямаха същия, с малко доплащане ми го смениха с LB731V.
Матрицата няма изброените дотук дефекти, с изключение на леко затъмнените ъгли, но много малко и трудно се забелязват и то само в бял фон. Само няколко милиметра и не толкова осезаемо. Трябва да го знаеш за да забележиш. Това важи и за предния модел LB631V. Иначе чудесна картина.
Настроен е почти в заводски настройки. Изключение само за звука и растъра който е на самосканиране. Други промени в настройките няма. Режим на картината икономичен. Икономия на енергия задължително на икономичен!
Забравете да се мъчите да включите външен хард по-малък или равен на 40GB. А и е безпредметно, защото времето на тайм шифта за всички канали ще е малко. Аз тествах с 1000 и 500GB външен хард на A-Data /90лв/ и работи отлично.
През Wi-Fi свързаност чете всичко коeто гледам, а именно avi; mp4; mkv. На тест с Blue ray филм, с DTS звук и вградени субтитри, през DNLA и Smart Share работи отлично и без накъсвания. Теста е правен с безжична връзка, през рутер TP-Link, като единия рутер бе модела им с двете 5db-а антени и на едно две места имаше насичане. Махнах го и сложих един с повреден WAN от бурята пак такъв, но тоя нискобюджетния им с една антена - 150мб/с. Обаче вързан към мрежата като AP /изключен DHCP сървър/ като връзката му с мрежата е през LAN порт с кабел, и Wi-Fi към телевизора. Не се ползва WAN порта му! В тоя режим се представи повече от чудесно. Никакво насичане и отлична работа с Blue Ray филм - Percy.Jackson.Sea.Of.Monsters.2013.3D.HSBS.MULTISUBS.1080p.BluRay.x264.HQ-TUSAHD , както и др. А и безжичната връзка е за предпочитане пред жичната, ако искате да се радвате на здрав телевизор.
Малко хитрости за вградените субтитри или как да ги подкарате и да са на кирилица. При такъв формат на филма с вградени субтитри, просто изтеглете такива от друг рилийз на филма който има srt. После ги уеднаквявате с името на файла на филма да са напълно енакви /дори и точките/ и ги слагате в папката на другия филм с вградените. Задължително рестарт на сървъра на комп. - Smart Share за да добави новия файл на субтитрите в шеринга и задължително ресетвате и сървъра на телевизора, за да ви се появат и там!!! Или просто рестартирайте телевизора за по сигурно. После като си пуснете филма ги зареждате от менюто на плеъра на TV-то като външни суб. Ако случайно не пасне тайминга което е много рядко, то си го донагласяте лесно с опцията на плеъра на телевизора. Има много удобна такава опция. От настройките на телевизора за 3D можете веднъж и завинаги да ги посочите с необходимата им преднина. При мен се виждат отлично. Е не са 3D субтитри, но какво Ви пука. Всичко си върви отлично. Ако се появи насичане заради евтиния ви и смотан TP-link рутер, то само го рестартирайте веднъж. Аз обикновено го правя преди филма, за да опресня портовете му и паметта. После поне 24 часа нямам проблеми. /При мен насичане се бе появило веднъж, за много кратко време, когато графиката на лан картата ми на компа достигна 50 -60 мб/сек. Но ако рестартирам рутера преди филма, няма никакво насичане дори и при тоя трансфер/ Тъй, че успех и не му мислете и не се взирайте много за да търсите кусури. Защото няма да ви остане време да му се радвате. За мен LG си остава телевизор с най добри звук и картина и най лесен за настройки и ползване.