Има едно допълнение. От дистанционното на саунд бара натискаш бутона LG TV.
Другите бутони са за оптика, външно устройство през Bluetooth (може да се върже телефон към саунд бара) и Port in (3.5 мм жак)
NB-2540
С дистанционното управление
Със смартфон
С таблет
С Touchscreen
С глас
С жестове
Със силата на мисълта
С очите
Не знам / не мога да отговоря
Има едно допълнение. От дистанционното на саунд бара натискаш бутона LG TV.
Другите бутони са за оптика, външно устройство през Bluetooth (може да се върже телефон към саунд бара) и Port in (3.5 мм жак)
NB-2540
Bluetooth слушалки савместими с моделите на LG от сериите LB6xx, LB7xx
LG BTS1, LG HBS-700, LG HBS-730 и LG HBS-800
Возможно ли подключить беpпроводные наушники через Bluetooth
Здравейте,
Купих си телевизорче - LG 47LB730V и чуденките започнаха да валят. Не мога да се оправя с функциите му. И по-скоро с Live TV. Има ли начин за бързо разлистване на каналите? В момента начина, който съм намерил е от Live Menu-то - > Канали и със скрола на Magic Remote-a, но все пак ми е бавно ... Имам над 250 канала и е трудно ако не знаеш кой канал къде е.
Другия ми въпрос е на мултиезичните канали как мога да сменя аудио потока? На каналите със субтитри на няколко езика намерих откъде се сменят, но за аудиото - не. Преди като бях с декодера на самото дистанционно имаше такива опции, но сега съм с карта и се ползва тунера на телевизора.
Гледах доста клипчета в интернет .. навсякъде казват, че новия webOS е направен да е адски бърз и интуитивен .. и седя и се мая ... едно и също нещо ли ползваме :mhihi :mhihi :mhihi
Пробва ли да въртиш скрола без да си в това меню?
Да, но не ми е удобен този начин Явно съм свикнал от декодера, където излиза лист с каналите и се скролват по 10 по 10 и става по бързо. Разбрах, че няма подобна опция при вградения тунер. За мултиезичните канали разбрах как да си сменя езика Още малко въпросчета -
За ъпдейтите ми казах да спра Автоматичното обновяване от ТВ-то и да следя само в официалния сайт на LG. Когато излезе там ъпдейт - на флашка и да се ъпва. До колкото разбрах това е заради някакви пиратски ъпдейти. До колко е вярно?
Когато се опитам да вляза в LG Store-a ми изписва - Срокът на услугата е изтекъл. Опитайте след няколко секунди. Четох, че може да е защото ТВ не е ъпдейтнат. Вчера му сложих най-новата излязла версия (с флашка, ако има значение). Другия проблем, заради който четох, че може да е - На местоположение и двете опции за страна са ми на Германия (кабелния оператор го изисква, заради картата към тунера).
И последно :D Опитвам се да свържа съраунда към телевизора с аудио жак и говорителите на телевизора спират. Има ли начин да работят успоредно? Търсих в настройките, но май няма начин да стане.
petarvalchev
Това с ъпдейтите са глупости на някой параноик. Няма такива пиратски ъпдейти, има тестови. ТВ е със заключен бутлоадер и не може да се ъпдейтва с нещо различно от LG SECURED архивите.
При версиите на фърмуера от 04.ХХ.ХХ (а може и в старите версии да го има) като кликнеш на инфото с канала в горния ляв ъгъл на екрана, се отваря допълнително меню долу, в което удобно превърташ със скрола. Клик по сивата лента те праща в посочения канал, без да се скрива менюто.
7614239Y.jpg
На този ТВ последния излязъл е 03.хх.ххПри версиите на фърмуера от 04.ХХ.ХХ (а може и в старите версии да го има) като кликнеш на инфото с канала в горния ляв ъгъл на екрана, се отваря допълнително меню долу, в което удобно превърташ със скрола. Клик по сивата лента те праща в посочения канал, без да се скрива менюто.
Но я има тази възможност за смяна на каналите и наистина е мнооого по-удобно Мерси много
Последният, който официално дойде по въздуха беше 04.30.09.
На сайта им винаги върви с няколко версии назад. Аз съм с тайванска тестова версия 04.33.12, в която оправиха някой проблеми.
Ами когато му дам да сканира аз ъпдейти, ми изписва, че не е намерена актуализация.
Странното е, че когато сканира, на заден план ми изкарва прозорец, в който да въведа някакъв PIN? Какво е това?
Да слагам ли версията, която си дал?
Това с пина, не зная за какво е.
Най-добре е, сам да си решиш, защото винаги има риск, нещо да се обърка. Както казват руснаците "На Ваш страх и риск."
Oк, мерси Все пак ще изчакам телевизора сам да си я намери
Това обаче не е решило проблема. Интересно, че и при мен /42LB731V/ с последният излязъл ъпдейт, се прояви тоя проблем и то при гледане на филм H264 през Smart Share. Преди със стария ъпдейт /преди последният излязъл/, тоя проблем не съществуваше. Дори и филм с Блу Рей в 3D с идиотски битрейд го нямаше тоя проблем при това с безжична връзка. Сега се случва филм от два часа да сприра към края все. Та на практика излиза, че едно ще оправят, друго ще развалят.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Това с кабелна връзка няма как да е по бавна от безжичната, освен ако рутера ти не е с два приемопредавателя /две антени/ и скорост над 100мб/с. Портовете на рутерите са лан и работят като суичове със 100мб/с. Може в настройките на лана да ти е избрано не фул дублекс а халф. Тогава скороста пада на 10мб/с. Друга причина е в самия кабел за връзка. Евтините китайски не стават. Купи си хубав кабел или си го направи от качествен такъв, по стандарт CAT 5E и да е с медна тел вътре. Пробата също не се прави с през интернет спийд тест. Прави се като си вържеш два компютъра във вътрешната ти мрежа и копираш от единия на другия някакъв файл, филм да речем и гледаш скоростта на трансфера. Трета причина може да са драйверите или не читава операционна система.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Колега, тоя ъпдейт нали е от руският форум в един от линковете тук, където го обсъждаха. Какви са му новите неща, ако можеш да споделиш. И понеже е бета, то има ли някакви по осезаеми бъгове. Един вид, доволен ли си от него спрямо версия 04.30.09
Питам, щото сега с версия 04.30.09 си има доста кусури. Например развалиха плеъра, който сега не превърта повечето филми с бърз ход, а само ръчно от лентата. Тия опции за бърз ход си бяха тъпо направени, а сега са и не активни на всичкото отгоре. Преди поне работеха донякъде. Има и други недосмислици но са дреболии.
Този пост е редактиран от Iuly Kostov; 19-09-14 в 02:02.
Няма много връзка с това, което питаш, но на миналогодишните модели имаше възможност с умното дистанционно да се изписва "ръчно" номера на канала, на който искаш да превключиш бързо. Натискаш и задържаш скролъра (влиза в режим "рисуване") и изписваш номера на канала, който искаш да гледаш. Предполагам може да се използва като търсачка за бърз достъп и до други функции. Пробвай и пиши дали работи с WebOS.
podredко, пробвах го това с рисуването, но не става. Не знам дали в мен е проблема или WebOS-а не го поддържа. До колкото гледах клипчета за тези функции, останах с впечатление, че са за по старите OS-и Малко е неприятно, че ако гледаш канал номер 5 и искаш да отидеш на канал 165, трябва или да скролваш, или да се вземе обикновеното дистанционно и оттам да се избере.