Вижте резултатите от анкетата: Как бихте контролирали вашият телевизор ?

Гласували
236. Не можете да гласувате в тази анкета
  • С дистанционното управление

    166 70.34%
  • Със смартфон

    40 16.95%
  • С таблет

    19 8.05%
  • С Touchscreen

    9 3.81%
  • С глас

    23 9.75%
  • С жестове

    23 9.75%
  • Със силата на мисълта

    33 13.98%
  • С очите

    3 1.27%
  • Не знам / не мога да отговоря

    2 0.85%
Отговори на анкетата
Страница 90 от 113 ПърваПърва ... 40808889909192100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,336 до 1,350 от общо 1691
Like Tree367Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    74
    #1336

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Ето и моите впечатления /а и малко съвети/, за модел LB731V. Поръчан онлайн от tecnika.bg Много съм доволен от тях. Първия LB631V му изгоря антенния и сат. вход и понеже нямаха същия, с малко доплащане ми го смениха с LB731V.
    Матрицата няма изброените дотук дефекти, с изключение на леко затъмнените ъгли, но много малко и трудно се забелязват и то само в бял фон. Само няколко милиметра и не толкова осезаемо. Трябва да го знаеш за да забележиш. Това важи и за предния модел LB631V. Иначе чудесна картина.

    Настроен е почти в заводски настройки. Изключение само за звука и растъра който е на самосканиране. Други промени в настройките няма. Режим на картината икономичен. Икономия на енергия задължително на икономичен!

    Забравете да се мъчите да включите външен хард по-малък или равен на 40GB. А и е безпредметно, защото времето на тайм шифта за всички канали ще е малко. Аз тествах с 1000 и 500GB външен хард на A-Data /90лв/ и работи отлично.
    През Wi-Fi свързаност чете всичко коeто гледам, а именно avi; mp4; mkv. На тест с Blue ray филм, с DTS звук и вградени субтитри, през DNLA и Smart Share работи отлично и без накъсвания. Теста е правен с безжична връзка, през рутер TP-Link, като единия рутер бе модела им с двете 5db-а антени и на едно две места имаше насичане. Махнах го и сложих един с повреден WAN от бурята пак такъв, но тоя нискобюджетния им с една антена - 150мб/с. Обаче вързан към мрежата като AP /изключен DHCP сървър/ като връзката му с мрежата е през LAN порт с кабел, и Wi-Fi към телевизора. Не се ползва WAN порта му! В тоя режим се представи повече от чудесно. Никакво насичане и отлична работа с Blue Ray филм - Percy.Jackson.Sea.Of.Monsters.2013.3D.HSBS.MULTISUBS.1080p.BluRay.x264.HQ-TUSAHD , както и др. А и безжичната връзка е за предпочитане пред жичната, ако искате да се радвате на здрав телевизор.

    Малко хитрости за вградените субтитри или как да ги подкарате и да са на кирилица. При такъв формат на филма с вградени субтитри, просто изтеглете такива от друг рилийз на филма който има srt. После ги уеднаквявате с името на файла на филма да са напълно енакви /дори и точките/ и ги слагате в папката на другия филм с вградените. Задължително рестарт на сървъра на комп. - Smart Share за да добави новия файл на субтитрите в шеринга и задължително ресетвате и сървъра на телевизора, за да ви се появат и там!!! Или просто рестартирайте телевизора за по сигурно. После като си пуснете филма ги зареждате от менюто на плеъра на TV-то като външни суб. Ако случайно не пасне тайминга което е много рядко, то си го донагласяте лесно с опцията на плеъра на телевизора. Има много удобна такава опция. От настройките на телевизора за 3D можете веднъж и завинаги да ги посочите с необходимата им преднина. При мен се виждат отлично. Е не са 3D субтитри, но какво Ви пука. Всичко си върви отлично. Ако се появи насичане заради евтиния ви и смотан TP-link рутер, то само го рестартирайте веднъж. Аз обикновено го правя преди филма, за да опресня портовете му и паметта. После поне 24 часа нямам проблеми. /При мен насичане се бе появило веднъж, за много кратко време, когато графиката на лан картата ми на компа достигна 50 -60 мб/сек. Но ако рестартирам рутера преди филма, няма никакво насичане дори и при тоя трансфер/ Тъй, че успех и не му мислете и не се взирайте много за да търсите кусури. Защото няма да ви остане време да му се радвате. За мен LG си остава телевизор с най добри звук и картина и най лесен за настройки и ползване.
    Този пост е редактиран от Iuly Kostov; 15-07-14 в 02:28.
    Smash, zabadara, iwan33 и 2 други харесват това.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #1337

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Я сподели повече за енкодинка на субтитрите, които ползваш и регионалните ти настройки на ТВ. Защото при мен UTF-8 тръгват по подразбиране на кирилица, но незнайно защо някой редове ги показва на маймуница. Докато субтитрите кодирни в ANSI по подразбиране са на маймуница и след смяна на енкоинга от плеера на ТВ си работят до края на филма нормално. За регионали настойки съм избрал България.
    От този проблем се оплакват и други в не български форуми.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    74
    #1338

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от operator3 Виж публикацията
    Защото при мен UTF-8 тръгват по подразбиране на кирилица, но незнайно защо някой редове ги показва на маймуница. Докато субтитрите кодирни в ANSI по подразбиране са на маймуница и след смяна на енкодинга от плеера на ТВ си работят до края на филма нормално. За регионали настойки съм избрал България.
    Така е да. За това и не променям енкодинга освен ако не е проблемен. При UTF-8, преди последният ъпдейт също се случваше някои редове да са на маймуница. Затова хич и не се занимавам, ами в началото на филма избирам някой от вариантите в плеъра. Случвало се е дори и да са кодирани в ANSI и при избиране на кирилица да не ги чете правилно, а при подразбиране да си вървят без проблемно на кирилица. Затова и пробвам и с който стане. Колкото до филмите, от замунда, всички суб от там ми тръгват нормално. Свалям обаче винаги субтитри с висок рейтинг! Това е правило при мен. Даже забравих за тоя проблем който бе преди ъпдейта 03.23.24. Сега след последният ъпдейт, не съм го срещал това. Може да са пипнали нещо там.

    П.П. Сега забелязах, че на старите ми филми, има проблем с някои фрази които не се изобразяват правилно. Интересното е, че кодировката е ANSI. При последвала прекодировка пак в ANSI, изобразява всичко на маймуница. При конвертиране в UTF-8 и после от плъра на подразбиране, пак се връща в старото положение. Та извода ми е, че нещо тоя плеър не е наясно с тия кодировки и разчитанието после. Затова сваляйте само субтитри с висок рейтинг и настройвайте само от плеъра. Не ги прекодирайте, освен ако не е наложително. Може би в някой от следващите ъпдейти ще се дооправят нещата.

    - - - - - - - - - -

    Пиша в нов пост защото е важно какво се получи при последния тест, със кодирането на титрите.
    При един от филмите със субтитри в UTF-8 на който бях забелязал, че някои реплики се изобразяват на маймуница, то избрах IVRIT и всичко си тръгна правилно. Тоест оправиха се и тия фрази. Странно но... Явно тоя плеър бърка кодировките.

    Така, че

    1. Ако ви се изобразяват всички или частично субтитрите на маймуница, то дайте на пауза точно фразата която е неправилно изобразена и после пробвайте с различни кодировки докато уцелите правилния.
    2. Ако всички субтитри ви са на маймуница, то прекодирайте от ANSI в UTF-8 презаредете задължително сървъра си и рестартирайте Smart Share на TV-то. После изберете кодека с който ще се изобрази на кирилица всичко, според т.1
    Този пост е редактиран от Iuly Kostov; 15-07-14 в 22:17.

  5. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #1339

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Явно е доста сурова операционната сисема и с нетърпение чакам WebOS second generation. Освен това забелязах и други проблеми.
    - Ако избера директно филм през приложението "SmartShare" на ТВ от създадената плей листа и имената са дълги, плеера игнорира субтитрите. При същото действие обаче минавайки през другото приложение "Свърване на устойсво" и намирайки филма в папката, всичко работи нормално.
    - При филм с повече от един звуков съпровод, пуснат през DLNA, Smartshare разпознава само този, който е по подразбиране. И съответно при пускане от USB HD, проблема вече не съществува и аудиоканалите могат, да се сменят от плеера.
    Този пост е редактиран от operator3; 15-07-14 в 23:53.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Мнения
    59
    #1340

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Ама тоя SmartShare трябва бързо да го забравите и двамата.....:-)

  7. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #1341

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от Smash Виж публикацията
    Ама тоя SmartShare трябва бързо да го забравите и двамата.....:-)
    Поне в моя пост не говоря за DLNA сървъра на LG "SmartShare", а за приложението правещо връзка с външни устройства в WebOS "SmartShare". Иначе си ползвам Mezzmo като сървър.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1342

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/


  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    92
    #1343

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km Виж публикацията
    Колеги от от известно време ми прави впечатление, че телевизорът ми LG42LM660S при спиране на тока и последващо пускане се включва сам(независимо дали е работил или е бил изключен ). Това преди не го правеше! Не знам, може би след някой ъбдейт се получи но желая това да го деактивирам. Имате ли идеи как да стане това?
    И при мен е така-LA691S. Когато ме няма, изключвам телевизора от дистанционното и след това ключа на разклонителя. Като се прибера включвам от ключа на разклонителя и в повечето случаи, телевизорът тръгва без да съм докосвал дистанционното. Като го купих, първите няколко месеца, не беше така.

  11. Member Аватара на zabadara
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Търговище
    Мнения
    175
    #1344

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    И защо ги правите тези гимнастики с изключването на тв-то от тока.Прибягвам до това само при наличието на светкавични бури,но след това не се включва сам телевизора(за сега)

  12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #1345

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Преди да го сменя моя 47LM660 също го правеше тоя номер - явно функцията се сгъбясва и трябва на ново да се настрои в сервизното меню - как е обозначена обаче нямам представа .

  13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    92
    #1346

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от zabadara Виж публикацията
    И защо ги правите тези гимнастики с изключването на тв-то от тока.Прибягвам до това само при наличието на светкавични бури,но след това не се включва сам телевизора(за сега)
    Тези гимнастики ги правя, за да си запазя електрическите уреди работоспособни, дълги години. Единственият уред, който не пипам е хладилника. Всичко друго, когато ме няма е изключено от контактите, както и кабела на интернета. От време на време, чувам как на някой комшия му е изгоряло нещо, я телевизорче, я компютърче........понеже имало буря, а той не си бил вкъщи, да си изключи уредите. Тук захранващата мрежа е въздушна. Дано да съм обяснил добре, защо правя тази гимнастика.
    Iuly Kostov одобрява това.

  14.  
     
  15. Member Аватара на zabadara
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Търговище
    Мнения
    175
    #1347

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Цитат Първоначално публикувано от aleksenergo Виж публикацията
    Тези гимнастики ги правя, за да си запазя електрическите уреди работоспособни, дълги години. Единственият уред, който не пипам е хладилника. Всичко друго, когато ме няма е изключено от контактите, както и кабела на интернета. От време на време, чувам как на някой комшия му е изгоряло нещо, я телевизорче, я компютърче........понеже имало буря, а той не си бил вкъщи, да си изключи уредите. Тук захранващата мрежа е въздушна. Дано да съм обяснил добре, защо правя тази гимнастика.
    Не съм сигурен дали по този начин си запазваш уредите работоспособни,но не искам да споря.Изгарянето на уред може да се случи и докато работиш с него.Щом напрежението не е стабилно,не е ли по-добре да си вземеш качествени разклонители със защита от пренапрежение,а защо не и ЮПС.Така ще избегнеш при всяко включване уредите ти да си правят самонастройки и калибриране.Това все пак си е един ресет/рестарт.Прибягвам до това само когато ще ме няма за повече от денонощие.Но всеки сам си знае .
    Поздрави

  16. Junior Member
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    21
    #1348

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Имам един 55LM860V, и се чудя има ли някакъв начин да си върна старият фърмуер. Не съм сигурен дали е от това, но HDMI портовете спряха да работят. Пробвах с друг телевизор, компютъра се свързва без проблем. Върнах фабричните на моя, но не се оправи. Това е модел от 2012, и до колкото си спомням, бях чел някъде, че LG били направели така, че моделите от 2012 и на горе да не може да си ги доунгрейдниш.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-07-14 в 18:52.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    92
    #1349

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Всичко, което съм написал по-горе, е съвет с най-добри намерения към всички, произтичащ от дългогодишния ми опит в електроенергетиката. Уверявам ви, че светкавица, паднала в близост до електрически стълб или по електрическата мрежа, нанася поражения, от които не може да ви спаси разклонител със защита и други подобни. Най-доброто спасение, е уредите изключени от контактите и извадени кабели на интернета и кабелната.
    zabadara и kad харесват това.

  18. Member Аватара на zabadara
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Търговище
    Мнения
    175
    #1350

    Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

    Колега ,аз не споря.Нямам претенции,че разбирам от електричество.Така съм практикувал до сега ,и да чукна на дърво не съм имал проблем,което не значи ,че не може да ме сполети.Дано да не става!Само ще те посъветвам(ако не го знаеш разбира се),както е писано в повечето теми в този форум от разбиращи съфорумци-когато изключваш каквито и да е кабели от тв-то,същото и отсрещното устройство да са изключени от мрежата.Това се отнася и при свързването на същите.Има много телевизори с изгорели входове,особено HDMI ,при неспазване на горепосоченото.Мисля ,че тази дискусия се превръща в спам,за това приключвам.
    Поздрави!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 11:45
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе