Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 124 от 174 ПърваПърва ... 74114122123124125126134 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,846 до 1,860 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2007

Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения

повечето 3,5инчови дискове са с външен адаптер
    примерно този http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=728

2.  

3. Тук е от
    Jun 2010

Мдам, и аз в крайна сметка това установих. Взех си 1 ТВ Seagate и вчера гледах мача като можех да си превъртам и да си гледам колкото си искам повторения - Nice!

Сега започна да ме гложди, че всичкото запис е криптирано. Такова качество на записа, просто е грехота да не може да се източи от харда по никакъв начин. Чудя се дале скоро развинтените хакери няма да му намерят цаката?

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006

Тъй като и аз станах собственик на Panasonic TX-P50V20E имам едно питане към притежателите на хард диск. Прави ли запис на входовете на телевизора, тъй като от четирите тунера които има, аз ползвам само HDMI входовете?!

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

ЧЕСТИТО jidachev!
    Ще очакваме коментара ти за това чудо на телевизионната техника.
    Де какво съм чел за този прослувут модел V2O - ако е вярно, това е модела за всички с големи изисквания от към перфектното качество изобщо. Аз успях само за малко да зърна 42V20 и съм впечатлен от картината. Ще е интересно да споделиш вече при домашни условия как са нещата.

6. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Де какво съм чел за този прослувут модел V2O - ако е вярно, това е модела за всички с големи изисквания от към перфектното качество изобщо. Аз успях само за малко да зърна 42V20 и съм впечатлен от картината. Ще е интересно да споделиш вече при домашни условия как са нещата.
    Аз също съм заинтересуван да прочета още впечатления на други собственици на V2O, тъй като сам инициирах такова обсъждане малко по-горе, но засега без резултат
    Дали пък да не направим отделна тема само за коментар качествата и недостатъците на V2O?

7. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от lz1cam
    Аз също съм заинтересуван да прочета още впечатления на други собственици на V2O, тъй като сам инициирах такова обсъждане малко по-горе, но засега без резултат
    Дали пък да не направим отделна тема само за коментар качествата и недостатъците на V2O?
    Ами аз пописах моите впечатления и тук, и в един друг форум, но понеже това ми е първият плоскоекранен телевизор, моите коментари са предимно в WOW сферата и не са много полезни. zlobarov също беше споделил впечатления.

Има някои неща, които ме дразнят, но те са толкова минимални на фона на безбройните предимства, че няма смисъл само да ги повтарям.

Но пък продължавам да се възхищавам как обработва SD сигнал от цифровата, но с CAM, иначе през settop box е много зле. Има програми, които ги глидам на по-малко от 2 метра и нищо не ме дразни.

Но истината си е, че истинското WOW дойде след калибрирането. THX режимът, въпреки че трябва да е доста калибриран фабрично си е със сериозни отклонения. Едва изчаках 210-220 часа, защото съм свикнал на калибрирани цветове покрай фотографията.

И въпреки, че нямах време да си поиграя както трябва, след 40 минути игра, екранът направо се отпуши. Смятам да му отделя 3-4 часа през уикенда, за да го приспя на 100% или поне доколкото колориметърът ми позволява.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от boboev
    Но истината си е, че истинското WOW дойде след калибрирането. THX режимът, въпреки че трябва да е доста калибриран фабрично си е със сериозни отклонения. Едва изчаках 210-220 часа, защото съм свикнал на калибрирани цветове покрай фотографията.

И въпреки, че нямах време да си поиграя както трябва, след 40 минути игра, екранът направо се отпуши. Смятам да му отделя 3-4 часа през уикенда, за да го приспя на 100% или поне доколкото спектрофотометърът ми позволява.
    Пиши след калибрацията какви корекции си направил и с какви настройки си.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от boboev

И на мен ми е интересно какво си променял от стандартния TXH режим. По всички тест ревюта го дават изключително близко до стандартите, но и аз имам някакви притеснения. Лицата на хората при гледане на телевизия /студийни предавания/ ми изглеждат с повече циян/синьо отколкото трябва. Пък и то няма как тоя режим да е хем за HD кино, хем за SD телевизия. То стандартите са различни.
    Аз чакам и моя да навърти повечеко часове и да го пипна, но пък имам проблем с намирането на хубав уред.
    Така че, ще е интересно да видим и твоите настройки.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    И на мен ми е интересно какво си променял от стандартния TXH режим. По всички тест ревюта го дават изключително близко до стандартите, но и аз имам някакви притеснения. Лицата на хората при гледане на телевизия /студийни предавания/ ми изглеждат с повече циян/синьо отколкото трябва.
    Така че, ще е интересно да видим и твоите настройки.
    В серията V20 има залепен тъмен филтър /High Contrast Filter Pro/ на панела. Именно заради този филтър черното е по-тъмно. От там идват и синкавите лица

12. Тук е от
    Jul 2010

здравейте,моля за малко помощ наскоро се сдобих с телевизор panasonic viera ,модела е TX-L32X20E.проблемът ми е SD картата.разбрах че телевизорът поддържа два вида файлове.свалих какви ли не програми за конветиране на файлове,за да могат да тръгнат,но тв`то така и не разпознава файловете.нищо не тръгва.картата ми е SD SDHC,.опитах какво ли не и пак не става.кажете как конвертирате файлове за да тръгнат на телевизора.купила съм няколко двд на дъщеричката си,и ми се иска вместо през компа да ги пускам на тв ,от картата да става това,но нещо не мога да се справя.единствено снимки ми чете от карта памет.четох из доста линкове и т.н. за файлове avchd и конвертиране от тях към други файлове,но обратното не намерих.сега има инсталирана програмата-multiAVCHD 4.1,обаче тъй като не съм особенно веща в тази област нещо не я разбирам.кажете какво да направя че да тръгнат тези филмчета .

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от jishka
    здравейте,моля за малко помощ наскоро се сдобих с телевизор panasonic viera ,модела е TX-L32X20E.проблемът ми е SD картата.разбрах че телевизорът поддържа два вида файлове.свалих какви ли не програми за конветиране на файлове,за да могат да тръгнат,но тв`то така и не разпознава файловете.нищо не тръгва.картата ми е SD SDHC,.опитах какво ли не и пак не става.кажете как конвертирате файлове за да тръгнат на телевизора.купила съм няколко двд на дъщеричката си,и ми се иска вместо през компа да ги пускам на тв ,от картата да става това,но нещо не мога да се справя.единствено снимки ми чете от карта памет.четох из доста линкове и т.н. за файлове avchd и конвертиране от тях към други файлове,но обратното не намерих.сега има инсталирана програмата-multiAVCHD 4.1,обаче тъй като не съм особенно веща в тази област нещо не я разбирам.кажете какво да направя че да тръгнат тези филмчета .
    Трябва да прочетеш първо темата за multiAVCHD, и след като конвертираш да копираш полученото в папка private , ако не стане нищо пиши до къде си стигнала.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от jishka
    Информация за SD карта в модели 2010 за Европа
    http://panasonic.jp/support/global/c...oad/index.html

SD Memory Card Formatting Software
    http://panasonic.jp/support/global/c...formatter.html

Някои файлове на SD картата въобще не тръгват.
    Проблемът е в картата ви. Четецът не може да се справи с битрейта на филма. По принцип AVCHD съдържанието не бива да надхвърля 15-20Мбит. Не ползвалйте microSD - те са с много по-ниска скорост - опитайте с истинска SDHC карта!

Моя телевизор има вграден SD-reader. Какъв обем подържа SD-картата ? Информация за подръжката на SD-картата може да получите тук
    http://panasonic.jp/support/global/c...tv_l/tv_l.html

Как да добавя, субтитрите - те са на отделен .срт файл?
    Ще се добавят автоматично ако са с името на филма.

16. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    В серията V20 има залепен тъмен филтър /High Contrast Filter Pro/ на панела. Именно заради този филтър черното е по-тъмно. От там идват и синкавите лица
    и аз това си го мислех по едно време, но не е ли логично фабричната калибровка да се прави според модела?

Иначе дори в THX цветовете бяха отклонени в жълто-зелено-пепеляво (тук се чудя да не би THX стандартът просто да е значително различен от REC.709). Най-тежко беше с жълтия цвят. Говоря за базовия жълт цвят от вторичната група. Там нещата си бяха откровено зелени.

Най-голямата трудност към момента ми е гамата. Усреднено я докарвам на около 2.35, но само усреднено. На 10%-овите стъпки на степените на сивото, за момента варирам от 1.4 до 2.8. Това не е финализирано де.

Мисля в крайна сметка да си направя една настройка за HD и една за SD, в слотовете Professional 1 и Professional 2, както и една за снимки, и накрая една обща за ярки слънчеви дни, като ще ползвам за база или Динамичен, или Нормален.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от soon
    ЧЕСТИТО jidachev!
    Благодаря!
    Вярно е че съм капризен и затова избора ми бе този телевизор. Първия който получиха във Варна и аз го взех вечерта и отидох на другия ден за 4 дни на почивка (без него )
    Базата ми за сравнение е предния ми телевизор Sharp LC-42XD1E (който в темата на hristoslav2 за телевизори Sharp e представен недостойно като HD ready, а не Full HD какъвто е). Към телевизора е включен HD сателитен приемник с карта на Булсат посредством HDMI кабел. Sharp-а няма оптичен аудио изход, затова сателитния приемник бе свързан директно към ресийвъра. Панасоника има оптичен аудио изход и естествено сега кабела е между него и ресийвъра. Което на мен много ми харесва, защото понякога си включвам лаптопа или PS3 само през HDMI и звука съответно е 5+1.
    И така впечатленията:
    Картината е по-реалистична и с по-голям контраст. Цветовете изглеждат много по красиво и по-близки до реалните. Снощи по Film+ HD гледах една май френска анимация за двама братя (просто не се сещам името на филма), която беше истински тест за цветопредаване, контраст и детайлност на изображението. Единия беше на бял, а другия на черен кон - ами наистина цветовете бяха без забележки относно нюанси и градиации. Детайлността на фона, който бе богато изрисуван, също спираше дъха.
    При качествен SD сигнал картината също е впечатляваща. Но при бързи движения за съжаление пак се забелязват замазвания било то и незначителни в сравнение с Sharpa (който е сравнително добър). Т.е. има какво още да се желае от тази технология или просто никога няма да достигне нивото, което да не ме дразни.
    Но това го забелязват както пише в друга тема 1 от 100 души. Т.е. трябва да си много капризен (като мен), че това да е проблем .
    За две седмици от както го имам три пъти се появи нов софтуер, който го инсталирах разбира се. Но нещо различно не забелязах, освен анимираното меню на Viera cast. Без проблем се гледат клиповете на Youtube, както и другите видео портали, които за мен лично не са интересни, защото са на немски, чешки и един който ме заинтригува френски. Picasa работи без забележки, дори се логнах където имам регистрации. Има един който не работи, защото бил само за Германия и ми е чудно какво тогава търси в менюто?! Има си актуална информация за времето с сателитно изображение, където естествено си пуснах Варна.
    Връзката към мрежата за сега ми е през wireless. Но май няма да е за дълго защото има понякога забавяне при работа с мрежата.
    Относно DLNA:
    Инсталирах си руския медиа сървър. За снимки и музика е ясно, че няма проблеми. Относно филмите: ами малко е странно управлението, защото много натискане на копчетата пада докато стигнеш до където искаш, но за сметка на това реагират веднага без забавяне. За сега съм пускал основно MKV 720p. Не ми останало време да пробвам с DTS. Ами работят, но! Картината е перфектна, звука също, дори си е 5+1, субтитрите също с възможност на настройки на големина и много други. Но по време на филма понякога започва разминаване между звука и картината, което е много досадно и изнервящо. Има възможност за превъртане, за пауза, както и за започване в определена минута. Понякога филмите тръват веднага при стартиране, понякога ми излиза надпис да чака (и аз чакам) и след това в първия момент сече, но после се оправя (освен ако не се размине звука и картината).
    Компютъра ми е с Интелски двуядрен процесор на 2.8 MHz, Видео радеон 4770 и 4 GB RAM. Процесора не се товари дори и на половина. Въпреки това при пускане на 1080p (Life на BBC), не става за гледане. Започва едно яко сечене, което не ми е много ясно от какво, защото дори и когато включих телевизора през LAN, пак бе невъзможно за гледане. Имам чувството, че искам прекалено много от рутера, защото съм закачил около 9-10 устройства.
    Стига съм писал, че ми писна и сигурно станах досаден!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе