Първоначално публикувано от
boboev
ето това за избора на настройка за SONY телевизор се оказа ключът към бараката!!!
сега всичко върви, че и субтитрите. Е, качеството не е велико, но не го вдигам, че компът ми е старичък и ще издъхне.
Опитах да пусна 1080р, и естествено насича яко, но ми прави впечатление нещо. Дали не е от някакви настройки, защото пуснах Task Manager на компа и гледам, че всичко се прави на някакви импулси, а процесорът не стига до 100%. Скача до 85%, Networking Utilization се вдига до 20-25%, но само за 2-3 секунди, през което време всичко но тв-то върви. След това пада на 0% и естествено картината зацикля, после пак скача на 25% и картината тръгва и така на кардиограма го докарва графиката. Та се чудя дали самият телевизор няма някакъв буфер, който не е съобразен с обемите на Full HD филмите, или пък нещата зависят от някаква настройка на транскодинга от самия медиа сървър.
Друго, което ми прави впечатление е, че не мога да превъртам филм дълго време или на висока скорост. След известно време просто връзката се разпада и ме връща в менюто. Някой има ли подобни проблеми? Довечера ще пробвам и от лаптопа, той е доста по-модерен, да се опитам стесня възможностите за причинителя на проблема.