Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 125 от 174 ПърваПърва ... 75115123124125126127135 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,861 до 1,875 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от boboev
    Мисля в крайна сметка да си направя една настройка за HD и една за SD, в слотовете Professional 1 и Professional 2, както и една за снимки, и накрая една обща за ярки слънчеви дни, като ще ползвам за база или Динамичен, или Нормален.
    То е задължително да имаш отделни за SD и HD защото те ползват различни стандарти - Rec.601 и Rec.709.
    В никакъв случай не ползвай обаче за основа режимите Dinamic/Normal защото при тях има осезаема динамична промяна на параметрите.
    Гамата няма как да се закове на едно число из целия спектър, но такива отклонения определено не са нормални.
    Аз съм много учуден от цветовете защото по всички ревюта ги дават да коват стандарта при THX.
    Ето пример за 50V20:
    пък аз като човек свикнал да работи последните 10-12 години на калибриран екран не съм доволен.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2009

Според Вас това ли е най-добрата настройка на картината? ако не е , каква трябва да е?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Тук е от
    Jun 2010

tattoo77, ми за мен това е далече от идеална картина, най-малкото защото Warm ожълтява всичко.

jidachev, ако искаш на лични, ако искаш тук, за да сме полезни и на другите, може ли да ми помогнеш с настройките на руския сървър? Аз чета уж руски, но не се оправих с него и така и не подкарах видео. По този повод засега съм с Twonky Media Server, който работи безупречно с две забележки:

1. Не мога да го накарам да транскодира, демек мога да гледам само формати, които ТВ-то поддържа. По този повод обърнах всички серии на Planet Earth на BBC в AVCHD и мога да ти кажа че няма значение, че е Full HD, няма накъсване никъде, дори в прословутата сцена с птиците, която разказва играта дори на уважаващи себе си компютри.

2. Twonky не е безплатна и след 2 седмици ми изтича trial-a. Не че е скъп, но ако подкарам някак руското чудо и то с транскодинг, просто няма да се занимавам с друго.

5. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18

То е задължително да имаш отделни за SD и HD защото те ползват различни стандарти - Rec.601 и Rec.709.
    В никакъв случай не ползвай обаче за основа режимите Dinamic/Normal защото при тях има осезаема динамична промяна на параметрите.
    Гамата няма как да се закове на едно число из целия спектър, но такива отклонения определено не са нормални.
    Аз съм много учуден от цветовете защото по всички ревюта ги дават да коват стандарта при THX.
    Ето пример за 50V20:
    пък аз като човек свикнал да работи последните 10-12 години на калибриран екран не съм доволен.
    Да, аз за нормално гледане ще си създам SD и HD профили от Professional 1 и Professional 2, но си мислих за 10-те % от случаите на гледане рано сутрин в слънчеви дни да си имам една по-напечена настройка, защото каквото и да си говорим, при калибриран екран, стойностите на яркостта не са много подходящи за гледане в окъпана от светлина всекидневна (говоря за 30 кв.м. помещение с около 13 кв.м. прозорци). И затова си мислех да използвам Dynamic или Normal за база.

Това за гамата явно при телевизорите е различно, защото на монитора (eIPS) си е близо до идеалната права. Друг е въпросът, че все повече Gamma Curve 2.2 започва да се измества от L* Curve, която е много по-близка до кривата на яркостно възприятие на човешкото око, която от своя страна не е никак хоризонтална.

И, примера ти за 50V20 не си го публикувал.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

Чудя се, има ли някаква специална причина хората да искат да подкарат филми през DLNA с хиляда мъки, като с един HDMI кабел всичко става безпроблемно? Или идеята е да се ползва wireless рутер и да няма кабели?

И на мен ми е любопитно да отговорите на tattoo777, че аз ползвам default настройките, само съм сетнал на THX.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006

jidachev, ако искаш на лични, ако искаш тук, за да сме полезни и на другите, може ли да ми помогнеш с настройките на руския сървър? Аз чета уж руски, но не се оправих с него и така и не подкарах видео. По този повод засега съм с Twonky Media Server, който работи безупречно с две забележки:

1. Не мога да го накарам да транскодира, демек мога да гледам само формати, които ТВ-то поддържа. По този повод обърнах всички серии на Planet Earth на BBC в AVCHD и мога да ти кажа че няма значение, че е Full HD, няма накъсване никъде, дори в прословутата сцена с птиците, която разказва играта дори на уважаващи себе си компютри.

2. Twonky не е безплатна и след 2 седмици ми изтича trial-a. Не че е скъп, но ако подкарам някак руското чудо и то с транскодинг, просто няма да се занимавам с друго.
    Не знам до колко ще бъда полезен като кажа, че никакви настройки не съм правил на руския сървър, освен че си зададох папките с различните мултимедии и единствено големината на субтитрите. Това го направих на два компютъра, като единия бе лаптопа (който между другото купих преди 2 години за гледам Planet Earth, защото компютъра ми умаляваше на сцената с многото птици
    Определено и сега с лаптопа се получава дискомфорт (засичне) предполагам защото и двете устройства работят през wireless. Понякога субтитрите не тръгват автоматично, а се минава през настройки и се избират ръчно. Още не съм тествал всички видове файлове из компютъра ми, така че, още нямам много наблюдения.
    А относно идеята да си бутна лаптопа към телевизора - да така е най-лесно и без никакви проблеми, но изисква подготовка:
    1. Изключване на ТВ и компа
    2. Мушкане на кабела
    3. Стартиране на ТВ и компа
    4. Убеждаване на компа, че ще гледам само на ТВ
    5. Цъкане с мишката да избера каквото искам
    И като реша, че нищо не ми се гледа в обратен ред. Или един комп постоянно включен към ТВ. Айде стига компютри и техника! В къщи и без това светкат нощно време поне 200-250 диодчета в тъмното от разни устройства.
    И това всичко не става както лежа пред ТВ. А защо всичко да не стане както се почесвам с едната ръка и управлявам с другата?!
    EDIT: Другата настройка бе за избор на телевизор. Избрах: Телевизор Sony (DLNA, 16:9, 1920x1080)

8.  

9. Тук е от
    Jul 2010

здравейте отново,може да ви звуча глупаво,на фона всички вас,но така се случва като не разбираш особенно.изчетох цялата тема за multiAVCHD.а и да си призная някои неща ми изглеждаха доста неразбираеми,но след цял ден мъчение с програмата успях донякъде да постигна успех,с приемането на файла от програмата разбира се.но не разбрах точно тази папка private сама ли се появява с конвертирането или как?в смисъл,че след като файла мина през програмата , в направлението където искам да се съхрани файла се появи папка AVCHD,в която имаше доста подпапки,но нямаше privat.ако ви звуча глупаво,моля по разбиращите да не ми се смеят много.както и да е,сложих тази папка в картата и съответно в ТВ.в началото ми каза няма валиден файл,после излезе на екрана надпис прочитане и така 30мин и повече.аз махнах картата защото се ядосах.пробвах с филм който е:The.Triangle.Part.2.HDTVRip.XviD.AC3-TBO.,всъщност него прекарах през програмата.искам да помоля някой да ми обясни стъпка по стъпка ако може,как точно да наглася файловете,така че телевизора да не зацикли на прочитане.проверих картата и си я форматирах с програмата на панасоник,при нея уж всичко е наред.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Папката PRIVATE си я правиш, и вътре поставяш получената папка AVCHD,но филма който се конвертира трябва да бъде формат 16/9 , ако не е трябва да използваш transkoding , относно SD картите имам две които си работят ,както съм ги купил от магазина без форматиране.

11. Тук е от
    Jun 2010

jishka, не се самобичувай. То и аз имам самочувствието, че съм доста технически и компютърно грамотен, но доста играчка падна докато се понауча да работя с MultiAVCHD.

Да започнем оттам, че не е нужно да преформатираш картата. Панасоник разпознава FAT32 файловата система, в която май са фабрично форматирани всички карти памет. Правилно са те упътили да си създадеш ръчно папката PRIVATE в основната директория на картата и в нея да сложиш цялата AVCHD.

При създаването на филмчето, първо като го добавиш, виж дали стои маркирано в зелено или е червено. Ако е в червено, означава, че ще трябва транскодинг. Това е нужно по много причини, но най популярните са:
    1. Филмът не е в нито една от поддържаните от AVCHD резолюции;
    2. Има повече keyframes от максимално допустимите за AVCHD 4;
    3. Ако филмът е със субтитри, Panasonic не ги вижда и затова трябва точно от Transcode менюто да кажеш на програмата да ги вгради в самия филм.

По принцип настройките за transcoding са много повече, но аз далеч не знам какво реално означават. С някои си играх и ми харесват (примерно Sharpening), но най полезно е да знаеш различните алгоритми и скорости на обработка. Ако не си много критична, използвай не Turbo настройката по подразбиране, а Insane, която съкращава времето за обработка с пъти.

От следващите екрани с настройки, принцицно може и нищо да не пипаш. Натискаш Start и избераш бутончето за AVCHD Cam (PAL), цитирам му името по памет. Това ще обърне целия филм в 25 fps, ако не е. Някои модели на Панасоник се оказва, че поддържат и 23,976 и 25 fps, други само 25.

И чакаш. Ако не ти наизлизат червени съобщения за грешки в log прозореца вдясно, значи нещата трябва да сработят. Накрая, след като всичко приключи, ако е ок, програмата изпява една мелодийка.

Това мога да ти кажа по памет, без програмата пред мен и без да показвам нагледно. Надявам се да съм бил полезен.

12. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от benedict
    Чудя се, има ли някаква специална причина хората да искат да подкарат филми през DLNA с хиляда мъки, като с един HDMI кабел всичко става безпроблемно? Или идеята е да се ползва wireless рутер и да няма кабели?

И на мен ми е любопитно да отговорите на tattoo777, че аз ползвам default настройките, само съм сетнал на THX.
    Аз съм отговорил на tattoo777, според моето мнение. А и съдейки по опита ми с компютърните монитори, силно ме съмнява, че на пазара изобщо се продава такова животно като заводски калибриран телевизор. Би оскъпило продукта немалко, тъй като процесът е дълъг и не съвсем автоматизиран, а хората, които биха оценили разликата са някакъв промил от потребителите.

По въпроса ти за DLNA - jidachev вече е споделил неговата позиция, която до голяма степен съвпада с моята. Освен това, при мен прекарването на HDMI кабел от компа до ТВ-то ще е свързано с много къртене и разковаване ако не искам да е грозно.

И веднъж като го накараш да работи и усетиш удобството да си управляваш нещата, които гледаш от компа само с дистанционното на телевизора, не ти се иска да се връщаш към мишката и клавиатурата.

За мен единствената алтернатива на DLNA e външен медия плеър - Popcorn Hour C-200, например, на който съм му хвърлил око, но засега съм пас след разходите за телевизора.

13. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от jidachev
    Не знам до колко ще бъда полезен като кажа, че никакви настройки не съм правил на руския сървър, освен че си зададох папките с различните мултимедии и единствено големината на субтитрите....

..... EDIT: Другата настройка бе за избор на телевизор. Избрах: Телевизор Sony (DLNA, 16:9, 1920x1080)

ето това за избора на настройка за SONY телевизор се оказа ключът към бараката!!!

сега всичко върви, че и субтитрите. Е, качеството не е велико, но не го вдигам, че компът ми е старичък и ще издъхне.

Опитах да пусна 1080р, и естествено насича яко, но ми прави впечатление нещо. Дали не е от някакви настройки, защото пуснах Task Manager на компа и гледам, че всичко се прави на някакви импулси, а процесорът не стига до 100%. Скача до 85%, Networking Utilization се вдига до 20-25%, но само за 2-3 секунди, през което време всичко но тв-то върви. След това пада на 0% и естествено картината зацикля, после пак скача на 25% и картината тръгва и така на кардиограма го докарва графиката. Та се чудя дали самият телевизор няма някакъв буфер, който не е съобразен с обемите на Full HD филмите, или пък нещата зависят от някаква настройка на транскодинга от самия медиа сървър.

Друго, което ми прави впечатление е, че не мога да превъртам филм дълго време или на висока скорост. След известно време просто връзката се разпада и ме връща в менюто. Някой има ли подобни проблеми? Довечера ще пробвам и от лаптопа, той е доста по-модерен, да се опитам стесня възможностите за причинителя на проблема.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2007

Настройки на DBV-C тунер на Панасоник TX-L32S20E

Ползвам собствения DBV-C тунер с настройки Норвегия,Осло.Кабелен оператор DCC-Пловдив.На авто сканиране засича всички канали,включително и няколко HD.Проблемът е ,че няколко програми излизат с минус 1 час-това са:axn,axncrime,axnscifi,btvcinema,btvcomedy,cinemax2,cinemax,hbocomedy,hbo.На ръчно сканиране-честота 666.000 откривам въпросните канали с актуално време.Как да ги запаметя на мястото на минус каналите-нещо не се получава.Може би пропускам нещо?

16. Тук е от
    Apr 2010

ето това за избора на настройка за SONY телевизор се оказа ключът към бараката!!!

сега всичко върви, че и субтитрите. Е, качеството не е велико, но не го вдигам, че компът ми е старичък и ще издъхне.

Опитах да пусна 1080р, и естествено насича яко, но ми прави впечатление нещо. Дали не е от някакви настройки, защото пуснах Task Manager на компа и гледам, че всичко се прави на някакви импулси, а процесорът не стига до 100%. Скача до 85%, Networking Utilization се вдига до 20-25%, но само за 2-3 секунди, през което време всичко но тв-то върви. След това пада на 0% и естествено картината зацикля, после пак скача на 25% и картината тръгва и така на кардиограма го докарва графиката. Та се чудя дали самият телевизор няма някакъв буфер, който не е съобразен с обемите на Full HD филмите, или пък нещата зависят от някаква настройка на транскодинга от самия медиа сървър.

Друго, което ми прави впечатление е, че не мога да превъртам филм дълго време или на висока скорост. След известно време просто връзката се разпада и ме връща в менюто. Някой има ли подобни проблеми? Довечера ще пробвам и от лаптопа, той е доста по-модерен, да се опитам стесня възможностите за причинителя на проблема.
    Потвърждавам и също не проумявам. Аз използвам Mezzmo, но резултата е същия - насича без видимо да се товарят нито процесора нито мрежата на 100%.

17. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от joro_abv
    Потвърждавам и също не проумявам. Аз използвам Mezzmo, но резултата е същия - насича без видимо да се товарят нито процесора нито мрежата на 100%.
    което май май, ще докаже по-скоро теорията ми за малкия буфер в тв-то.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Моят комп е доста добър нямам проблем с нито един 1080п та ако ми обясните подробно какво и как да тествам ще опитам че иначе времето не ми стига да чета...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе