Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 127 от 174 ПърваПърва ... 77117125126127128129137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,891 до 1,905 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2010

Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    На практика няма канали 1080р. Не се и планира да има. Обикновено са 720р/1080i. Така, че това Full HD на Близуу си е чист маркетинг, да не кажа долна лъжа.
    Освен резолюцията, разлика спрямо свалените 1080р неща има и в битрейта.

Ти от къде подаваш сигнала като калибрираш? Нали си наясно, че тази калибрация важи само за комбинацията с този източник и само за този видео вход?
    Ами това ми е личната драма. По принцип, след като се направят конкретните настройки, то те могат да се копират на всички входове и тунери, но точно това се замислях, как е малко пожелателно. И все пак, на ниво ТВ-тунер, примерно DVB-C, аз поне не се сещам за метод, по който да пусна еталонни изображения. Едно време в края на програмата пускаха тестова картинка по първа програма, ама сега няма. Но при всички положения и телевизионните канали се виждат по-добре след калибрирането.

Подавах сигнала по HDMI, от който смятам да свързвам лаптопа. Следващата ми стъпка ще е да си пусна някак, еталонните изображения през DLNA, защото това са двата основни метода, по които смятам да гледам филми.

Иначе от Pattern Generatora му задавам Video Signal, а не PC signal, защото предполагам, че това е по-правилно.

tattoo777, ще публикувам моите настройки, но това едва ли щи ти е много полезно, защото няма гаранция, че твоят телевизор е излязъл от завода настроен точно по същия начин като твоя. Разбира се, нищо не пречи да пробваш и да си прецениш.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

И към DVB-C тунера може да се подадат нужните изображения. По принцип съществуват такива генератори, но нямам идея как може да се сдобиеш с такова нещо.
    Иначе най-добре би било Близуу да излъчват на някой канал нужните изображения за да може да си го настроиш. Така или иначе, калибрацията на сигнала от кабела е доста грубо нещо защото почти няма 2 канала еднакви. Не знам кабелната или още в самите студиа/апаратни се омазва всичко, но огромна част от каналите /особено българските/ са трагични. Не само че различните телевизии се различават, но и различните предавания на една телевизия имат разлика. Примерно филмите по Нова нямат нищо общо със студийните им предавания.
    Аз бих те посъветвал да направиш някакви настройки по Rec.601 за SD от някакво ДВД примерно и да ползваш тях за DVB-C.

4. Тук е от
    Jun 2010

Ем, ДВД добре, но мойто е дърто и само по скарт мога да вкарам сигнала в ТВ-то. Звучи ми като да е шит малко.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

И с него би трябвало да стане. То така или иначе ще е трудно да намериш ДВД с ХДМИ, което да пуска 576i.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от svile12
    Аз си пратих гаранцията която ми дадоха от магазина заедно с листа който трябваше да попълня,върнаха ми отговор че е регистрирана и писаха че като била готова самата гаранция щели да ми пишат.Ве1е 1 месец чакам,това нормално ли е?Ако някой знае моля да пишете.Благодаря.
    Аз преминах през тези перипетии. Купих 42G10E на 30.11.2009 г., също с 5-год.гаранция съгл.условията на промоцията.
    Голямо чакане падна. Няколко пъти се обаждах на телефоните на Панасоник Бг и ми казваха, че като свърши "промоцията" ще ми изпратят 5-годишната гаранция. По едно време си гледам е-мейла, който бях посочил за "връзка" и ме уведомяваха, че гаранцията е вече готова. Трябва да посоча актуален адрес, на който да ми изпратят тази гаранция. Ако не - да отида да си я взема от Сф на еди-кой си адрес. Потвърдих им адреса си и и след няколко дни получих по пощата в плик /не електронно писмо/ прословутата 5 годишна гаранция. Това стана през март, т.е. 4 месеца след покупката! Но стана! И сега имам тази хартия, наречена 5 годишна гаранция, дано не се налага да я ползвам, но по-добре да я има човек!
    Така че търпение и успех! И звъни от време на време до Панасоник Бг, ей така, профилактично!

7. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    Моля за инфорамция как да проверя колко часа е работил телевизора, става въпрос за PANASONIC TX-P42S20E.
    Телевизора ще се купува днес.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Проверка на заработените часове в новите плазми Panasonic серии G10 с помоща на Сервизното меню.
    Оказва се че, в новите модели, по точно в G10, този ред не се вижда въобще. След като попаднете в в сервизното меню, отивате в SRV-TOOL и натискате ОК, - появява се друга таблица. Нужно е със стрелките да преминете в празният ред срещу ред PTCT :00.00.00.00.00 и да натиснете на MUTE на дистанционното управление дотогава (приблизително 5 сек), докато не се появи ред, където са изписани часовете и колко вкл/изкл. за извършени. Изхода от сервизното меню - натискате бутона on/off на телевизора.
    На TX-P50V10 и TX-L42U10 не излиза редът 01.01.01 ,а излиза PTCT:00.00.00.00.00. и срещу него с помощтта на джойстика на дистанционното отиваме на празния ред и задържаме MUTE на дистанционното.Така проверявате заработените часове и броят включвания и изключвания

10. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Проверка на заработените часове в новите плазми Panasonic серии G10 с помоща на Сервизното меню.
    Оказва се че, в новите модели, по точно в G10, този ред не се вижда въобще. След като попаднете в в сервизното меню, отивате в SRV-TOOL и натискате ОК, - появява се друга таблица. Нужно е със стрелките да преминете в празният ред срещу ред PTCT :00.00.00.00.00 и да натиснете на MUTE на дистанционното управление дотогава (приблизително 5 сек), докато не се появи ред, където са изписани часовете и колко вкл/изкл. за извършени. Изхода от сервизното меню - натискате бутона on/off на телевизора.
    На TX-P50V10 и TX-L42U10 не излиза редът 01.01.01 ,а излиза PTCT:00.00.00.00.00. и срещу него с помощтта на джойстика на дистанционното отиваме на празния ред и задържаме MUTE на дистанционното.Така проверявате заработените часове и броят включвания и изключвания
    Да разбирам ли, че начина за проверка при G серията, важи и за S серията на Panasonic ?

11. Member
    Тук е от
    Jun 2008

ДА!
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg366061
    На първа страница е със снимки както си трябва ама няма кой да чете.....

12. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    ДА!
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg366061
    На първа страница е със снимки както си трябва ама няма кой да чете.....
    Благодаря.
    Пречетох първата страница, но на тази тема.Още съм нов и малко трудно се ориентирам.

13. Тук е от
    Jun 2010

Така. Започвам до публикувам резултатите от различни начини на калибриране, които опитвам на телевизор Panasonic Viera TX-P50V20E.

Първо, резултат от калибриране направено с помощта на колориметър Eye One Display 2, софтуер HCFR, който e безплатен и може да се свали оттук http://www.homecinema-fr.com/colorimetre/index_en.php, и може би най-добрият безплатен генератор на тестови изображения HTPC Software Pattern Generator http://www.spectracal.com/download_HTPC.html

Телевизорът беше свързан с лаптоп, посредством HDMI кабел, по който сигналът беше 1080p/60Hz.

Проведох калибрирането към стандарта REC.709 за HD видео сигнал.

Ето резултатите:

Luminance:

Гама крива, с цел 2.2

Баланс на бялото 6500К

Настройка на цветовете и графика на отклоненията (delta E)

Припокриване с REC.709 стандарта спрямо CIE (белият триъгълник изобразява цветното простронство на телевизора, а черният, който е под него и за щастие почти не се вижда е стандартът REC.709):

След малко ще кача и настройките от менюто на телевизора, необходими за достигане на този резултат.

За съжаление настройките ще ги кача чак довечера. След това възнамерявам да направя едно калибриране по REC.601 за SD сигнал, по идеята на lazarus18, от DVD-то с Digital Video Essentials, пуснато през скарт.

Последно, искам да сравня двата софтуера - HCFR и Calman, но втория не го познавам и малко ще почета преди това.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Браво, добра работа. Така както го разбирам, си ползвал компютър/лаптоп за подаване на сигнала. Би ли качил замервания при подаван сигнал от него на режим ТХН?

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Поставено е началото на едно много хубаво начинание колега boboev.Благодарности за труда и изгубеното време,за да ни предоставиш тази безценна информация.Понеже телевизорите в България са от едни партиди,и резултатите ще са сходни използвайки твойте настройки.Очакваме с нетърпение по нататък данни и за други модели ,ако ти попаднат.Поздрави.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

boboev приеми супер адмирации и от мен!!!
    Нещо май ще се взeма един 42V20 и твоите постове ще са много ценни.
    Предполагам, че съществена разлика м/у 50' и 42' няма?
    V20 PLASMA серията се очертава като новия MASTER на тоталното SD/HD качество.

18. Тук е от
    Jun 2010

една вметка - максималната яркост, която успях да изкарам от този телевизор е към 280 cd/m2, което не беше ли от една страна близо до максималните стойности на LCD телевизорите и от друга - кому би бил нужен този електрожен??

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе