Ами това ми е личната драма. По принцип, след като се направят конкретните настройки, то те могат да се копират на всички входове и тунери, но точно това се замислях, как е малко пожелателно. И все пак, на ниво ТВ-тунер, примерно DVB-C, аз поне не се сещам за метод, по който да пусна еталонни изображения. Едно време в края на програмата пускаха тестова картинка по първа програма, ама сега няма. Но при всички положения и телевизионните канали се виждат по-добре след калибрирането.Първоначално публикувано от lazarus18
Подавах сигнала по HDMI, от който смятам да свързвам лаптопа. Следващата ми стъпка ще е да си пусна някак, еталонните изображения през DLNA, защото това са двата основни метода, по които смятам да гледам филми.
Иначе от Pattern Generatora му задавам Video Signal, а не PC signal, защото предполагам, че това е по-правилно.
tattoo777, ще публикувам моите настройки, но това едва ли щи ти е много полезно, защото няма гаранция, че твоят телевизор е излязъл от завода настроен точно по същия начин като твоя. Разбира се, нищо не пречи да пробваш и да си прецениш.