Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 115 от 174 ПърваПърва ... 65105113114115116117125165 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,711 до 1,725 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения

Един въпрос. Сигурно е обсъждан някъде, потърсих, но не намерих. Става въпрос за P37C10. Един и същ канал, Евроспорт, при SD няма замазване а при HD има. Става въпрос, примерно, на стадион камерата минава бързо през публиката - картината замазва. Ако кадъра е близък и движенията са бързи не се вижда това замазване. При тенис или футбол топката се вижда перфектно!
    Подобно съм забелязал на едно от HD клипчетата на Панасоник, с едно кученце там. Та има едни сгради и като минава бързо камерата замазва! Евроспорт HD го пускам чрез стрийм от интернет!
    Говорят сега, за падане на резолюцията при динамични сцени. Това добре, но този ТВ е 1024х720, и динамичната резолюзия е 720 линии. Също и HD канала предполагам!
    При SD сигнал никъде не съм забелязал да се държи така. Съмнява ме нещо подавания сигнал!

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Това е нормално за 50Hz-ови телевизори. При твоя P37C10 motion resolution е от порядъка на 600 реда. Ако телевизора ти беше 600Hz всичко щеше да е наред.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от XS
    ......
    Ето и въпросите, на които търся отговор:

1. От къде мога да за закупя WiFi донгъл(DY-WL10E-K) и на какви пари?
    2. Все още съм на неква нелегална кабералка, но мисля да преминавам към БСК и се чудя, как мога да използвам вградените тунери(DVB-C и DVB-T), така че да избегна употребата на външен приемник и дистанционно?
    3. Необходим ли ми е CI-модул и какъв да е той ако трябва….има най-различни.

.......
    ... За
    1) ще кажа лично мнение - нема сми. За мен (поне за сега), освен ако не съм пропуснал някоя екстра това са грешни пари . Аз Имам същия ТВ (и аз от няма и седмица и не мога още да му се нарадвам). Вързах го с кабел към НЕТ-а и освен, че е много удобно за ъпдейт на Софта не виждам голям смисъл. От Viera Cast имаш един Youtube и да проверяваш времето - останалите ми се видяха глупави. Доста по идейно, ми се вижда, направо да си направиш ТВ-то праймъри на компютъра и да си джиткаш :D.

2) Обеснявам с думи прости - специалистите ще кажат дали съм прав . До колкото знам БулсатКом (което надявам се е БСК) кодират по-различно сигнала си и само с техните устройства могат да се гледа. Поне това разбрах от разговора с един познат който работи в Булсат. Все пак не ми се доверявай на 101% ако не потвърдят другите по-добре си попитай . А ето ти и един Цитат :
    "Просто е хубаво като се купува CAM модул да поддържа не само Conax картите (каквито са на Кейбълтел, а и другите стандарти).По-този начин ще могат да се гледат и програми от други провайдери (при условие че има вграден DVB-S2 тунер -Булсатком, ITV ...)." - което пак ще рече , че едва ли ще може да гледаш БСК с този ТВ с вградения тунер .

А иначе по-подробно прочети тук !!
    Късмет

5. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Това е нормално за 50Hz-ови телевизори. При твоя P37C10 motion resolution е от порядъка на 600 реда. Ако телевизора ти беше 600Hz всичко щеше да е наред.
    Добре от менюто е зададено 100Hz. А motion resolution е 720 реда, което е равно на нативната, а и сигнала е HD.
    Имам ТВ-то от 7 месеца и съм изгледал доста филми. Всичко предава прекрасно. Няма замазване при бързи движения. Просто много рядко и на определен сигнал (описал съм по-горе) забелязвам леко замазване. Това ме навежда на мисълта, че е от сигнала. Явно има някакви стандарти. Някой беше писал за клипче на Филипс, което на всички други ТВ маже, а на филипса НЕ. Тогава му отговориха, че клипчето е така направено. Та от тук мисля, че нещо подавания сигнал не е наред. Дали заснемането..... Тоест при камерите имали проблеми с бързото въртена на самата такава. Тоест при заснемане, кото върдаш барзо така да е записано и после да маже!?!?

Добавено:
    Сега говоря за настройките от драйвера на видеото. Като подам 60Hz, в настройките на ТВ, липсва менюто, от което се сменя 50-100Hz. Когато подам 50Hz, в менюто на ТВ, ми дава възможност за смяна 50-100Hz. Съответно задавам 100Hz. Какво всъщност става и кое е по-добре. Подадени 60 без опция на Тв или подадени 50 + зададени 100 на Тв!?!?!?!?

6. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

XS, по точки :
    2. Ако телевизорът ти няма DVB-S тунер не можеш да гледаш сателитни оператори без техният сет топ бокс. Ако има такъв тунер трябва да намериш Ирдето карта на БСК ,която трудно вече се намира с другите не става.Булсатком нямат някакво добро качество.
    3.Ако имаш възможност ползвай кабелен цифров оператор , примерно Близуу и тогава ще можеш да ползваш вградения DVB-C тунер в твоя телевизор чрез CAMодул и карта от оператора. Внимание има кабелни оператори на които цифровата им е направо отвратителна !!!

7. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Пусни заводските настройки и ако после пак не ги "хване" (не знам какво имаш в предвид под хващане.. 1. виждаш ги като имена на канали НО ти пише кодиран канал..... 2. въобще не ги виждаш като имена на канали в списъка.)

hristoslav2
    Личното ми мнение е че картината на X10 е по добра от тази на S10 и U10 за това и него си взех...
    Оня ден имах лична драма за малко да си взема 50VT20 но все пак разума надделя.... за съжаление
    пробвах със заводските настройки и страна Финландия. Иначе въобще не виждам имена на канали.

8.  

9. Тук е от
    May 2010

здр искам да попитам как мога да видя на колко часа ми е телевизора ?

10. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от kemo
    здр искам да попитам как мога да видя на колко часа ми е телевизора ?
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg366061

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    Добре от менюто е зададено 100Hz. А motion resolution е 720 реда, което е равно на нативната, а и сигнала е HD.
    Имам ТВ-то от 7 месеца и съм изгледал доста филми. Всичко предава прекрасно. Няма замазване при бързи движения. Просто много рядко и на определен сигнал (описал съм по-горе) забелязвам леко замазване. Това ме навежда на мисълта, че е от сигнала. Явно има някакви стандарти. Някой беше писал за клипче на Филипс, което на всички други ТВ маже, а на филипса НЕ. Тогава му отговориха, че клипчето е така направено. Та от тук мисля, че нещо подавания сигнал не е наред. Дали заснемането..... Тоест при камерите имали проблеми с бързото въртена на самата такава. Тоест при заснемане, кото върдаш барзо така да е записано и после да маже!?!?

Добавено:
    Сега говоря за настройките от драйвера на видеото. Като подам 60Hz, в настройките на ТВ, липсва менюто, от което се сменя 50-100Hz. Когато подам 50Hz, в менюто на ТВ, ми дава възможност за смяна 50-100Hz. Съответно задавам 100Hz. Какво всъщност става и кое е по-добре. Подадени 60 без опция на Тв или подадени 50 + зададени 100 на Тв!?!?!?!?
    Ти говориш за Motion blur (загуба на детайлност при бързо движение)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Motion_blur
    http://www.google.bg/images?hl=bg&q=...ed=0CDwQsAQwAw
    "замазване" на картината при движение - загуба на детайли поради невъзможността на телевизора да покаже всички линии при бързо движение (например от 1080 линии се показват само 600 или 800) и това се нарича "motion blur",

Дори и с включена функция 100Hz телевизора ти не постига motion resolution равна на нативната на дисплея- 720 реда.Трябват 600Hz като в V20.

Това за клипчето на Филипс в магазина- клипа не е правен специално за марката. Цитираш описанието на премеждията на German в магазина..
    Та клипчето е за демонстрация на функцията HD Natural Motion/Perfect Natural Motion. Всяка марка телевизор има такава функция /за генериране на допълнителни междинни кадри/ само че е с различно наименование. В магазина са изиграли един прост трик - на всички бройки телевизори тази функция е била изключена с изключение на онзи Philips 40PFL7605 ,който е направил веднага впечатление на колегата German с плавната си картина.

Дали при камерите има проблем -това не мога да кажа.Не съм специалист по тях.

12. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

От линка в Уикито, колкото разбрах е свързано със заснемането. Тоест вероятно зависи доста от камерата с която е снимано!
    Пишат дори при спорт, примерно състезание с мотори, го правят умишлено да предаде скорост на кадъра.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Относно това замазване според мен е от предаването, при мен го има на тв 42U10E, който се води 400hz, например тази сутрин на волейболният мач сутринта между Корея и България имаше страшно замазване чак образите ставаха двойни при движение, но освен на пламата същото беше и CRT21 инча, така че според мен роля в това имат и битрейта и още нещо което не знам, доста филми съм конвертирал от един формат в друг и при нисък битрейт има такова замазване при движение, между другото само от битрейта се качва размера на даден файл,на евроспорт HD също виждам замазване но аз го приемам от кабелната и не знам с какво го приемат и как го предават към мен,и ми се струва че при аналоговото приемане този проблем го няма стига сигнала да не тръгва пак от цифров на който го има замазването.

14.  

15. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

Относно футбола -специално на монитора ми LG W24"53SQ и при SD i HD сигнал от
    сат.платка от писито се наблюдава в различна степен при различните оператори такова замазване, но интересното в случая е ----06 April 2010-FC Barcelona v.Arsenal FC-720p HDTV
    свален от замунда TS File-2.39Gb,няма и помен от такива артефакти,без каквито и да било
    забележки,просто перфектно.
    p.s.имам предвид ,монитора е на 60Hz

16. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Пуснах го да се свали! Ще пиша после.
    Добавено:
    Това верно е от подавания сигнал. Паралелно и от заснемането.
    Мача го имаше на торент и с по-лошо качество - сравнявах и с него.
    Първия беше с 5800 Kbps и 60 fps
    Вторея 2000 Kbps и 25fps
    И така при бързи сцени, когато камерата е върху публиката, при по-малкия файл не се вижда нищо, а при по-големия на всички хора им се виждат главите отчетливо.

17. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

това е като рекламата на SHARP ;"вижте тези багри,,,,а да ...вие сте с RGB,извинете"......

18. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от maxim7
    това е като рекламата на SHARP ;"вижте тези багри,,,,а да ...вие сте с RGB,извинете"......
    хаха странното е ,че ги виждам и с панасоника Няма по тъпа реклама.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе