Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 129 от 174 ПърваПърва ... 79119127128129130131139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,921 до 1,935 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения

Мерси. Аз мисля, че режима е адски близко. Определено предостатъчен за домашно ползване от хора, които никога не са виждали калибриран екран, каквито са 99% от потребителите.
    Дано повече хора го осъзнаят защото вече с двама собственика на V20 говоря, които ползват заводските режими Normal и Dinamic и смятат, че са по-добри.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Отново благодарности boboev!
    Ще бъде интересно ако качиш няколко снимки за да видим как изглежда картината при SD (телевизионна програма) и HD материал след калибрацията ти и в режим THX.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

soon, това, което искаш няма как да стане. Малко като в рекламата на Sharp - You have to see it to see it. Каквото и да снима, дори и да еперфектна снимка, показаваща 1:1 това, което е на екрана, хората ще го гледат на некалибриран екран и нищо няма да видят.

5. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Мерси. Аз мисля, че режима е адски близко. Определено предостатъчен за домашно ползване от хора, които никога не са виждали калибриран екран, каквито са 99% от потребителите.
    Дано повече хора го осъзнаят защото вече с двама собственика на V20 говоря, които ползват заводските режими Normal и Dinamic и смятат, че са по-добри.
    Ееми те Dynamic и Normal са си хубави. Особено Dynamic - пипнат такъв, лъскав и гъзарски. Всичко мига и свети. Ние, изкривените техничари, често бъркаме понятията. Ако на човек му харесва да си гледа режим Dyniamic, не го разубеждавай. Просто той няма такава потребност.

Аз например си калибрирах до колкото може да се калибрира Dynamic режима (страшно синее стандартната му настройка, между другото), за да си го ползвам в съботните сутрини, когато слънцето свети директно в екрана, а жена ми не обича в слънчеви сутрини да са пуснати щорите. Дет` се казва, за какво живеем

6. Тук е от
    Jun 2010

soon, наистина няма много смисъл от тази операция. Това, което ще видиш са разликите между две картинки, но нито една от двете не би могъл да ползваш за еталон. Но ако остане време, може и да щракна.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

boboev, тогава просто за информация на обработката на картината X1 от двата формата (SD/HD) - предварителна благодарност.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

10. Тук е от
    Jun 2010

Вчера вечерта довърших калибрирането по PAL/SECAM цветовото пространство. Дали защото това е HD телевизор или защото беше много късно, това ме поозори. Най-малко 3 часа играчка и пак магентата не можах да я добутам до стандарта, но като изключим отклонението при нея, мисля че се получи добре. Ето и графиките:
    Обща с цифрите по сивата скала:
    [img width=800 height=592]http://photo-zona.net/images/user3648/album1452/large/1279180386_favm1051_Color_PAL.jpg[/img]

Luminance:

Gamma:

White Balance:

RGB и Delta E:

CIE графиката с избягалата ми магента:

Ето най-после и настройките, необходими за постигане на горните резултати:

Забележка: Отбележете още веднъж, че настройките са за SD video стандартите PAL/SECAM. Настройките не са същите като цветовете на REC.601, което е стандартът за NTSC, популярен в САЩ.

Версия 1 от 14.07.2010:

Аз си избрах за база режим на картината "Професионален2", тъй като "Професионален1" вече го използвах за REC.709.

Контраст: 49
    Яркост: 0
    Цвят: 30
    Рязкост: 6
    Еко-режим: Изкл.
    P-NR: Изкл.

Настройката на цвета е важно да е на 30, тъй като този телевизор няма отделни настройки на светимостта или яркостта на всеки отделен цвят и само чрез глобалната настройка на цветовете можем да постигнем правилното процентно съотношение на цветните яркости, а именно R+G+B=100%, където R=21%, G=71%, B=8%.

По-нататък, ето и допълнителните настройки (за да имате достъп до тях, трябва предварително да сте ги активирали от Меню - Настройки - Разширени (isfccc) - Вкл.):

При тези настройки понеже няма цифрово изражение на стойностите, с +1 обозначавам бутването на плъзгача с една степен надясно, а с -1 съответното бутване наляво:

Баланс на бялото:

R-ниво - +11
    G-ниво - +1
    B-ниво - +4
    R-изключване - -4
    G-изключване - +2
    B-изключване - +6

Режим цветове:

R-нюанс - 0
    G-нюанс - +6
    B-нюанс - +6
    R-насищане - -4
    G-насищане - +7
    B-насищане - +14

Гама - 2.4 (само така гамата става 2.2)

Продължавам с опитите да подобря резултатите.

11. Тук е от
    Jul 2010

Зравейте!От няколко дни съм собственик на TX-L32S20E.Направих цифровия тунер на държава Финландия,район Хелзинки.Абонат съм на кабелна телевизия Близу-Пловдив.След сканирането ми изкара ..........много 140+ цифрови канали и май 54 аналогови.Няколко от цифровите бяха свободни,останалите изписва на екрана - Кодиран канал.Да,но сега на всички изписва че са кодирани,вкл. и тия,които бяха свободни за гледане-К1,БТВ,Нова ......Сканирах няколко пъти,но няма промяна.Освен това има аналогови канали,които ги имам на другите телевизори вкъщи,но на този не излизат - Евроспорт,Да Винчи ......Мисля да се абонирам за цифрова телевизия.Дали тогава проблемите ми ще се решат и дали да ползвам тунера на тв или приемника на оператора?

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Вероятно са кодирали всички цифрови програми-целта е да няма аванта за никого. Освен това всички кабелни оператори лека полека намаляват броя на аналоговите програми-целта е до края на 2012 г да ги спрат окончателно.
    Да-като се абонираш за цифровият пакет -програмите за които си платил ще ги гледаш нормално/със Кам модул и карта/ на останалите програми ,за които не си платил ,ще продължи да ти излиза -"кодиран канал" .

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Здравей те! Искам да попитам 600-те херца на P42S20E как се пускат или спират?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

tsvetkoff, на DCC цифровите канали (освен платените като HBO) НЕ са кодирани и се хващат спокойно с цифровия тунер на телевизора. Има дори 7-8 безплатни канала със висока резолюция - HD.

16. Junior Member Аватара на pdydy
    Тук е от
    Jul 2010

Здаравейте на всички,днеска ходих отново в Медиа маркет и имат само този модел http://www.saturn.at/produktinfo/?ca...sku=1142461,а другият е с 3Д и е брутално скъп.Въпроса ми е този първия не е ли модела PANASONIC TX-P50V20E,само че нали съм в австрия и тези букви са GW вместо PV,аз си мисля,че е G серията,демек по стария.Супер кофти.Тъкмо си мислех да го купувам и сега незнам какво да правя.Не ми се дават още 1000 евро за някакво 3Д.Моля някой да ми каже за един и същ модел ли става въпрос или за различни.И дали ако са различни този който е тук в Австрия си заслижава да го взема,или да взимам 3Д пък квот таково.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

50V20 си е 50V20 в Германия и Австрия. GW20 е G20. VT20 е модела с 3D.
    Най-добрия вариант е да търсиш точно 50V20. По-евтин е от модела с 3D, за който не си струва да се плащат пари отгоре за неизползваема екстра.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от pdydy
    Здаравейте на всички,днеска ходих отново в Медиа маркет и имат само този модел http://www.saturn.at/produktinfo/?ca...sku=1142461,а другият е с 3Д и е брутално скъп.Въпроса ми е този първия не е ли модела PANASONIC TX-P50V20E,само че нали съм в австрия и тези букви са GW вместо PV,аз си мисля,че е G серията,демек по стария.Супер кофти.Тъкмо си мислех да го купувам и сега незнам какво да правя.Не ми се дават още 1000 евро за някакво 3Д.Моля някой да ми каже за един и същ модел ли става въпрос или за различни.И дали ако са различни този който е тук в Австрия си заслижава да го взема,или да взимам 3Д пък квот таково.
    Моля те напиши кой модел си гледал че линка който си дал -дава грешка
    и се научи да разчиташ моделите

Как да разчетем абревиатурата на модел Panasonic 2009г ,2010г ?
    пример-TX-P65VT20ES
    T - телевизор
    X - континентално предназначение
    • X - за Европа
    • H - за Близкият изток ,Азия, Австралия и Нова Зеландия
    • C - за Северна и Южна Aмерика

P - плазма
    65 - размера на екрана в инчове
    V - серията /подреждат се възходящо A,S,C,U,X,S,G,V,Z/
    T - 3D подсерия
    2 - година на модела:
    • 1 - 2009г
    • 2 - 2010г

0 - определя дизайна на корпуса:
    • 0 - /G10/
    • 1 - /G11/
    • 2 - /G12/
    • 3 - /G23/
    • 4 - /G24/
    • 5 - /G25/

Y - регионално предназначение /вградените тунери/:
    • Y - Europa DVB-T/C (MPEG2 and MPEG4-AVC(H.264)) TX-P65VT2Y
    • E - Europa DVB-T/C (MPEG2 and MPEG4-AVC(H.264)) TX-P65VT2E
    • L - Europe Irish с 300euro повече от Британските DVB-T (MPEG2 and MPEG4-AVC(H.264)) TX-P65VT20L
    • B - Britain TX-P65VT20B
    • B - Brasil TC-P65VT20B
    • S - Singapure, Indonesia and Philipinnes TH-P65VT20S
    • P - Saudi Arabia TH-P65VT20P
    • K - Asia - Malaysia TH-P65VT20K
    • A - Australia TH-P65VT20A
    • Z - New Zeeland TH-P65VT20Z
    • T - Thailand TH-P65VT20T
    • M - Kuwait, UAE, Egypt, Lebanon, Syria TH-P65VT20M
    • C - China TH-P65VT20C
    • H - Hong Kong TH-P65VT20H
    • D - India, Nepal TH-P65VT20D
    • R - Iran TH-P65VT20R
    • W - Taiwan TH-P65VT20W
    • U - United states TC-P65VT20U
    • X - Mexico TC-P65VT25X
    • TX-PR65V10 - Russia, Ukraine, Belarus, Kazakhstan
    • TX-PF65V10 - France

S - цвят на корпуса:
    • - - black/черен/липсва буква
    • W - white/бял
    • S - silver/сребрист

VX - професионална серия чисто японски, сглобени и настроени ръчно
    http://www.panasonic.com/business/pl...-plasma-tv.asp
    VT - 3D серия сглобени фабрично

(VT20 in Europe, VT25 in the US)

Moдели без DVB-C тунер
    • PF - TX-PF42G10 - model for France - with only DVB-T
    • PR - TX-PR42G10 - model for Russia - with only DVB-T

Модели от серия G със сателитен тунер
    • GW - TX-P42GW20 - with DVB-T/C/S/S2 only for - Germany ,Switzerland & Аustria
    • GF - TX-P42GF20 - with DVB-T/S/S2 only for - France
    • GS - TX-P42GS20 - with DVB-T/C/S/S2 only for - Sweden
    • GN - TX-P42GN20 - with DVB-T/S/S2 only for - Norway
    • GQ -
    • GT -

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе