Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 139 от 174 ПърваПърва ... 89129137138139140141149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,071 до 2,085 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2010

Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения

Открих проблема с червенеенето на PAL настройките ми от калибрирането - смотан SCART кабел-менте!

Усъмних се по две причини - първо, няколко човека пробваха настройките и всички до един се оплакаха, че картинката им червенее, и второ, практически разликата в настройките между HD стандарта и PAL/SECAM е само и единствено в зеления цвят. При HD зеленото е по-наситено, но разликата е толкова малка, че нетренирано око едва ли ще я забележи. Затова се чудех, че двете ми настройки толкова се различават, а съвсем умишлено, именно с цел контрол са правени от различен източник на сигнал, през различен вход.

В крайна сметка си купих нормален Скарт (тоя, с който бях вързал DVD-то си спомних, че го купувах от пазара една неделя преди години...и струваше 2-3 лв!) и нещата лъснаха. Освен, че изчезна брумът, картинката от ДВД-то направо светна. Е, както и да е, ето и последните ми, най-добри до момента настройки за HD и SD:

1. HD video - REC.709 настройки:

Версия 3 от 02.08.2010:

Режим на картината "Професионален1"

Контраст: 50
    Яркост: -4
    Цвят: 29
    Рязкост: 7
    Еко-режим: Изкл.
    P-NR: Изкл.

По-нататък, ето и допълнителните настройки (за да имате достъп до тях, трябва предварително да сте ги активирали от Меню - Настройки - Разширени (isfccc) - Вкл.):

При тези настройки понеже няма цифрово изражение на стойностите, с +1 обозначавам бутването на плъзгача с една степен надясно, а с -1 съответното бутване наляво:

Баланс на бялото:

R-ниво - 0
    G-ниво - +1
    B-ниво - +1
    R-изключване - 0
    G-изключване - 0
    B-изключване - +4

Режим цветове:

R-нюанс - 0
    G-нюанс - +1
    B-нюанс - +2
    R-насищане - -1
    G-насищане - +2
    B-насищане - +2

Гама - 2.2

Ето и сбит преразказ на Делтите на сивото и на цветовете. За по-любознателните съм прикачил едно ZIP-че с всички файлове. За графиките, ще трябва да имате инсталиран HCFR Calibration Software.

[img width=800 height=248]http://photo-zona.net/images/user3648/album1452/large/1281339614_dycw1670_REC.709.jpg[/img]

2. SD video - PAL/SECAM настройки:

Версия 3 от 09.08.2010:

Аз си избрах за база режим на картината "Професионален2", тъй като "Професионален1" вече го използвах за HD (REC.709).

Контраст: 53
    Яркост: -3
    Цвят: 28
    Рязкост: 6
    Еко-режим: Изкл.
    P-NR: Изкл.

По-нататък, ето и допълнителните настройки (за да имате достъп до тях, трябва предварително да сте ги активирали от Меню - Настройки - Разширени (isfccc) - Вкл.):

При тези настройки понеже няма цифрово изражение на стойностите, с +1 обозначавам бутването на плъзгача с една степен надясно, а с -1 съответното бутване наляво:

Баланс на бялото:

R-ниво - +3
    G-ниво - 0
    B-ниво - -1
    R-изключване - 0
    G-изключване - 0
    B-изключване - +7

Режим цветове:

R-нюанс - +1
    G-нюанс - +6
    B-нюанс - +3
    R-насищане - 0
    G-насищане - +13
    B-насищане - +8

Гама - 2.2

Ето ги и делтите:

Моля собствениците на V20 да споделят впечатленията си, освен първото и основно - много е вероятно да не видят разлика между двете настройки. Там трябва да се гледат природни картинки, за да се види.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

boboev
    Ами, какво мога да кажа за такива хора като теб?
    Уникаленнннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннн!!!
    Дай Господ повече като теб! Огромни БЛАГОДАРНОСТИ!
    Златен!
    Поздрави!!!
    P.S. При тези настройки какви са окончателните стойностите на контраст, яркост и черно ако си ги замерил?

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Със неговия уред не може да измери реалната стойност на черно, която постига този модел.

5. Тук е от
    Jun 2010

Така е. lazarus18 ме е изпреварил. Моят уред X-rite Eye One Display 2, е много добър, но не и професионален, освен това е просто колориметър, а доколкото знам, за прецизно измерване си е нужен спектрофотометър.

За пример може да погледнеш двете таблици по-горе. При 0 IRE единия път е измерена стойност 0.000, а другия 0.018 cd/m2. Само дето и двете не са верни. За максималната яркост пък, не ми е известна правилната методика на измерване, тъй като при проектори и плазми при калибриране се излъчва сигнал едва на 10% от площта на екрана, докато при CRT и LCD е на цял екран. Изобщо има какво да се учи цял живот.

6. Junior Member Аватара на pdydy
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от svile12
    Слагай сателита,вижда се страхотно.ХД каналите са супер,има около 10 канала 3Д.
    Ти с какъв сателитен приемник си?Аз мисля да си взема VU+ DUO,засега уж бил най-добрият.А относно 3Д никаде немога да намеря филм с 3Д да си драпна,има някакви ама те са други 3Д-та,нестават за моите учила.Някои ако знае каде да си драпна истинско 3Д демек true 3D да казва,ще съм му много благодарен.Ейтука малко снимки преди да му махна наилоните ,и разбирасе веднага проверих колко време е работил.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Junior Member Аватара на pdydy
    Тук е от
    Jul 2010

А и още две снимки,направен е в Чехия.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Тук е от
    Aug 2007

Колеги и аз съм собственик на PanasonicTX-L42D25E -страхотен е ,пробвах му всичките тунери работят/слава богу/ дори и HD каналите на Булсаткома работят !!! Има следното питане :единствено камера Panasonic /която е посочена в описанието на TV/ ли става за него,и някой ако има настройки за картината изпитани/ Благодаря ви предварително

10. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от boboev

Моля собствениците на V20 да споделят впечатленията си, освен първото и основно - много е вероятно да не видят разлика между двете настройки. Там трябва да се гледат природни картинки, за да се види.
    Аз лично много трудно виждам разлика с THX режима (за СД говоря) въпреки че бая заничах не можах да определя кое ми харесва повече...
    Браво за усилията!

11. Тук е от
    Apr 2010

1. Браво bobev, както и преди съм казвал - давай все така !
    2. V20, изглед ... отвътре : http://translate.google.com/translat...own.html&twu=1

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

"трябва да си голям, ама голяяям куцуз, че да успеш да прецакаш модерна плазма "

сигурно съм куцуз, щом и втория телевизор 42G10, който замени от гаранционен ремонт първия ми(описал съм някъде из темата в началото) се прецака след 1 година работа - не мога да кажа точно колко часа съм го ползвал, щото не мога да влеза в сервизното и да се движа из него.
    проблема е :след изветно време като поработи по случаен закон започват да се появяват и да се променят онскрийн контролите на картината, звука или демо-режимите или да се превъртат една след друга програмите, сякаш е натиснат клавиша за смяна на каналите постоянно. няма оправяне докато не го изключа - дистанционното изобщо не действа. когато обаче натисна V- или V+ от бутоните на телевизора веднага започва това със смяната на каналите . смених фърмуера от 215 на 216 без резултат. като постои в стенбай после не може да се включи от дистанционното
    колкото и да СЪМ ФЕН на марката и на плазмените дисплеи просто вече ми писна от боклуци!!!

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

apmil4ev ,Така както го описваш плазмената технология няма нищо общо с дефекта . Проблема е в елекрониката и не зависи от панела.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

apmil4ev, наистина няма какво да се ядосваш на плазмената технология. Предполагам си наясно, че с ниското качество на електрониката при всички марки е нормално да имаш проблеми чат-пат. Затова е и гаранцията. Неприятно е да ти се случи 2 пъти в рамките на една година, но се радвай, че е във периода, в който е в гаранция. Иначе на боклука.

16. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Мааалиии , като гледам тия три вентилатора - представям си след година като ревнат и трите , трябва звука да е на мах .
    Е,сега ще ме оплюват плазмаджийте

17. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от ivoj_bg
    Колеги и аз съм собственик на PanasonicTX-L42D25E -страхотен е ,пробвах му всичките тунери работят/слава богу/ дори и HD каналите на Булсаткома работят !!! Има следното питане :единствено камера Panasonic /която е посочена в описанието на TV/ ли става за него,и някой ако има настройки за картината изпитани/ Благодаря ви предварително
    Какъв САМ модул използваш?

18. Member
    Тук е от
    Mar 2008

лошото е, че гаранцията изтече
    първия ми тв беше първият излязъл 42инчов full hd 1080p(вече му забравих модела) .след 15 месеца дефектира панела. тогава ми го смениха с G10. сега и той взе да издава багажа. когато си вземах тв нямаше такива екстри като 5 годишна гаранция
    не съм против плазмената технология - против съм срещу калпавото изпълнение.
    който иска да ме утешава/убеждава, да дойде да ми го каже лично в очите докато заедно носим телевизора към сервиза

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе