Здравейте.Тая седмица ще купя TX-P42G20ES.Изчетох всичко за него и плазмите на Panasonic за което благодаря на всички и в часност на lazarus18. Имам въпрос. При покупкaта задължително ли трябва да взема "платя" 5 годишната гаранция?
Здравейте.Тая седмица ще купя TX-P42G20ES.Изчетох всичко за него и плазмите на Panasonic за което благодаря на всички и в часност на lazarus18. Имам въпрос. При покупкaта задължително ли трябва да взема "платя" 5 годишната гаранция?
Не е задължително ,но е пожелателно.
Тенкс.Разбрах.Така и ще направя както казваш.
Добре е да имаш тази 5-годишна гаранция. За да не стане както при Lazaruss18 - два месеца след изтичането на стандартната две годишна гаранция дефектира панела на неговият Panasonic TX-P42PV70. В такъв случай си купуваш нов телевизор- понеже ремонта е чрез смяна на панела с нов ,а това е много скъпо.Първоначално публикувано от bobi700402
Точно заради този случай ще те послушам
Жалко аз взех днес TX-P42S20E, но магазинът не предлагаше 5-годишна гаранция. Само там беше на такава добра цена и беше последния неразпечатан телевизор - Карефур Пловдив 1299лв. Трябва ли Inteligent Frame Creation да е включен или? Гледам на true cinema и на зоом 1, когато има статични лога за всеки случай
Може да отидеш в друга верига магазини и от там да си купиш тази 5 годишна гаранция./носи си твоята гаранционна карта и касовата бележка/Първоначално публикувано от machine
Супер утре съм в Техно-то. Мерси братле.
Inteligent Frame Creation може да го пускаш на сигнал, различен от филми - спорт, новини и тн.Първоначално публикувано от machine
Искам да попитам как се закупува тази 5 годишна гаранция и каква е цената? Тази година май месец си купих TX-P42G20ES от Технополис но е с 2 годишна гаранция!!!
здравей,Първоначално публикувано от niki0813
мой приятел имаше същия проблем.
благодарение на този форум аз намерих решението и сега приятелят ми е пре доволен.
А отговора е - зарежи оптичния кабел и си вземи втори HDMI кабел.
Свързването е - мултимедиен плеер - ресивър / ресивър - телевизор. и това само по HDMI .
И воала - DTS от медия плеер.
geordano, аз го посъветвах същото /става и с оптичен кабел между плеъра и ресийвъра/, но той не искаше да сменява всеки път източника на звук от ресийвъра. Което пък обикновено става с едно натискане на копче.
niki, гаранцията се купува от всеки магазин за техника. Би трябвало и в Технополис да го предлагат. Не знам дали е възможно след като е минало толкова време обаче.
lazarus18, моля за извинение, не пренебрегвам или омаловажавам твоя съвет, само споделям ....Първоначално публикувано от lazarus18
моят приятел беше точно по схемата плеер -> оптика -> ресивър / плеер -> HDMI -> TV
сега е по схемата описана по-горе от мен и в момента когато си включи захранването на ресивъра се изключва звука на ТВ-то , а от дистанционнто на ТВ-то си усилва и намаля ресивъра.
Ако са изключени и двете у/ва и пусне само ТВ-то - то си пуска само и ресивъра и си изключва звука и започва да управлява усилвателя.
п.п. ТВ-то е ФИЛИПС 42" ЛСД ( ако не се лъжа 8404 ) а , ресивъра е ДЕНОН 1910.
плеера е WD TV LIVE
geordano тази схема с hdmi e перфектна но за съжаление моят ресивър е по-нисък клас и няма AV контрол нито hdmi входове и изходи за да сработи viera linka и в момента ми се налага да боравя с 4 дистанционни - ТВ, Ресивер, Медиа плеар NMT A-110 и ресивър за кабелна. Сериозно се замислям за някое универсално дистанционно на Logiteh - дайте съвет за модел - не най скъпия, притеснява ме контрола на Попкорна дали ще стане и от каде може да се купи/поръча такова. Аз съм от Русе а тук е пълна скръб по темата.
Това са стойките за стена /които странно защо не се предлагат в България
за Z серията
TY-WK5P1SW
https://panasonic.ca/english/audiovi...TY_WK5P1SW.pdf
за 65"
TY-WK6P1RW
https://panasonic.ca/English/audiovi...TY_WK6P1RW.pdf
за 50" - 42"
TY-WK4P1RW
https://panasonic.ca/english/audiovi...TY_WK4P1RW.pdf