Ами току-що ми отказаха в Техномаркет Пловдив на Пазарджишко шосе.........Първоначално публикувано от hristoslav2
Ами току-що ми отказаха в Техномаркет Пловдив на Пазарджишко шосе.........Първоначално публикувано от hristoslav2
Звънни на Panasonic България и ги попитай за подробности.Първоначално публикувано от machine
geordano, за да работи това трябва телевизора и ресийвъра да имат т. нар. HDMI CEC. Той щом няма HDMI вход няма как да има и тази опция.
Иначе си прав, ако има тази функционалност е по-добрия вариант.
Здравейте отново, продължавам с разработката на плазмичката и имам един въпрос.
Интересува ме настройката "Резолюция" на каква стойност трябва да е и има ли ефект изобщо?
Ползвам HDMI сигнал от компютър (ATI HD5770). Доколкото разбирам от инструкциите при ХД сигнал тази опция може да се използва само ако съм на 16:9 (16:9 сканиране включено). Аз обаче ползвам "Точен екран" за да запълва малките черни ивици отгоре и отдолу.Все още нямам 50 часа, затова.
Доколкото прочетох по-назад препоръчвате да се изключва 16:9 сканирането от телевизора, затова и така го настроих. Аз си го обяснявам само с коректното изобразяване на пиксела 1:1 но може и да не е само това, не разбирам толкова. Наложи се да донастройвам от видеокартата защото не изпълваше екрана на 100%, там имаше настройка за overscan от минус 15 до 0%, на 0% точно изпълва екрана на десктопа. Тук ме поправете ако греша.
Като минат заветните 200 часа мога ли да си настроя тази опция "Резолюция" на висока ако има ефект и да си карам на твърдо 16:9 без да ме е грижа за черните ленти при филмите.
Първа плазма ми е, оттам идват и странните въпроси за което се извинявам.
Благодаря.
Правилно си настроил всичко.
Тази опция нищо няма да ти подобри и занапред го ползвай с изключен Overscan.
Като минат 200 часа спокойно може да си гледаш филмите с черните ленти.
Да кажа само че от Panasonic България отговориха че 5 годишна гаранция не се купува! Има такава за определени продукти от време на време.Първоначално публикувано от hristoslav2
Здравеите.Вчера и аз влязох в клуба на плазмите.Купих сребърен42G20.Предава уникално!Ще имам нататък някой досадни въпроси.
lazarus18 - честно казано нямам представа какво е това СЕС на HDMI , но явно техниката на моя авер го има . Аз в момента събирам инфо за AV техника и до сега съм си избрал само ТВ-то - Panasonic TX-P50G20. Как да разбера дали има такава функция - HDMI CEC. После ще си избирам и ресивър с такава екстра.Първоначално публикувано от lazarus18
HDMI CEC е функция за съвместно управление на различни устройства през HDMI. Всяка марка си го е нарекла различно. При Panasonic е Viera Link и G20 го има. Ако имаш и плеър/ресивър/домашно кино с подобна функция, ще можеш да ги управляваш заедно.
Примерно пускаш плеъра и ресийвъра и телевизора се преместват на нужните входове/изходи и можеш да ги усилваш с дистанционното на телевизора.
Мен лично ме дразни тази функция и съм заложил на универсално дистанционно с макроси, където имам много повече възможности.
Как да гледам първите 200ч.На Ауто-Точен екран или Зум1 Режими.Чесно казано Зум1 много ме дразни.И последно като гледам ДВД задължително ли не трябва да има черни черти от горе и долу тоест да зумирам от самото ДВД.
Ако имаш опция от ДВД-то да зуумираш е най-добре за да не ти реже субтитрите.
За телевизия не се престаравай. Ако не си на някакъв Динамичен режим не е нужно да зуумваш заради логата. Те се скриват на рекламите, ти сменяваш канали от време на време.
Благодаря за приятната новина.Защото почвам да се усещам че ставам параноик да не прогори.
При нормална /средностатистическа/ употреба повервай няма никакъв начин да го прогориш.
Никога не съм се притеснявал и не съм го гледал на никакви зумове. Просто първите 100-тина часа му мръднах настройките за контраст и осветеност с 1-2 позиции надолу от средно положение, но дори и това според мен е излишно.
Разбрано!Още един досаден въпрос.Като гледам ДВД с компонентно прогресивно сканиране при включен I.F.C.на ТВ-то ме дразни образа прилича на театрален сериал прекалено реалистично и го изключвам това правилно ли е , и кога да включвам IFC?
IFC може да го включваш при гледане на телевизия без филмите и някои сериали. При ДВД пак може да го включваш ако са някакви концерти да кажем.
Какъв точно ти е ДВД плеъра? Смятам, че не е добра идея да подаваш прогресивен сигнал. Може би телевизора ще свърши по-добра работа от плеъра в този процес.