Направи следното - вкарай модула докрай, пъхни правилно картата, включи телевизора, върни към фабрични и сканирай.
Направи следното - вкарай модула докрай, пъхни правилно картата, включи телевизора, върни към фабрични и сканирай.
Ама защо е нужно а сканираш след като сложиш модула?
Би трябвало да сложиш модула след като вече имаш намерените канали и като пуснеш телевизора те да се разкодират.
Просто така е пробвал и не става . Трябва да се опита всичко.
От всичко дотук правя извода, че слота на тв не наред и сега незнам, къде да се жалвам в сервиза ли в техномаркета ли...щ има ходене по мъките...
в момента съм с модул и пробвам всичко отново, но промяна няма...
Светни с нещо вътре в слота и виж да няма хартия , тъкан и др. ,също така имаше случаи на изкривени контактни ламели. Иначе редът е 1.картата се слага в модула така че чипа да сочи логото CONAX 2. модулът се поставя с логото към задния панел/капак/ като към края се преодолява леко съпротивление.
всичко съм ,направил, както трябва...сега си мисля, нещо...преди да изчета всичко във форумите, поставих модула без да изключа тв, само един или два пъти, дали е възможно да се е прецакало нещо, но пък винаги показва, че е наличе ца модула конекс, когато е в слота....
Огледа ли хубаво вътре ? Аз многократно съм го слагал при включено ТВ и нямам проблем , е по-добре е да се изключва разбира се.
Нищо чудно...вече имахме един тнакъв случай във форума. Модула се поставя и вади при изключен телевизор.Първоначално публикувано от pisane
1, Поставяш картата в модула
2, поставяш модула в порта на телевизора
3, Пускаш телевизора
4, Настройки на страна Финландия....
5, Маркираш си DVB-C тунера /изключваш всички останали/
6, Пускаш на автоматично търсене
Един въпрос - откъде си взе Ка модула ?
Модула си купих от Близу, като се уговорих, че ако не тръгне ще го върна. Обещаха на другия ден да дойде техник.
Аз разбира се опитах сам да се справя, предварително, но не стана. Тогава изчетох форумите и разбрах, че трябва да се поставя модула при изключен тв. И техниците и аз опитвахме и с други модули конекс, без успех и след това го върнах.
А техниците ми казаха, че ще питат в софия и ще ми се обадят до няколко дни.
Това беше проблема при мене
[img width=800 height=600]https://forum.setcombg.com/index.php?action=dlattach;topic=41495.0;attach=2364;image[/img]
сагата започва от 24 страница на тази тема.Просто освети с нещо вътре в слота,където пъхаш картата и виж да не би и при теб да има подобен проблем.
А картата с какъв приемник е пробвана, че работи?
Lazaruss 18 помогни с инфо да я довърша тая таблица
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg366062
http://www.all-displays.narod.ru/pag...principles.pdf
http://panasonic.ru/discontinued/dig...v/tv/plasma_tv
Здравейте!
Отдавна не съм писал във форума. Мога да кажа обаче, че съм доволен от телевизора(TX-P42S20E). Не съм правил още калибровка, но и дори елементарната настройка "на око", която извърших след задължителните "постни" първи 200 часа, прави картината му да изглежда чудесно. Сигналът е SD на Близу.
Забелязах обаче нещо, което ме подтикна отново да потърся консултация от спецовете. Измежду различните режими на размер на изображението са налични, разбира се, 16:9 и "Точен екран". Направи ми впечатление, че при режим на сигнала 16:9(например при PRO.BG) като сменям от дистанционното горните две опции и картината не остава неподвижна, а леко се разпъва(при 16:9). Не би ли трябвало да си остава непроменена при тези два режима, когато сигнала си е 16:9? Запритесних се още повече, когато преди дни баща ми си купи 26" LCD Samsung(щях да го убия, защото го взе без всякакво проучване, сякаш беше излязъл на пазар за зеле или картофи! ) и при него гореописаното разпъване го няма. Въпросът ми е: да се тревожа ли или това е нещо нормално?
Изключи оверскана от телевизора и опитай отново дали има разлика.Аз като се прибера от работа ще пробвам.Първоначално публикувано от German
С какво мислиш да калибрираш телевизора?Аз моя щях да го калибрирам(доколкото може да се калибрира без уред) с диска на THX, но се оказа, че няма какво да калибрирам.Според THX телевизора си беше калибриран добре заводски.Разбира се става въпрос за режим на картината "Реалистично Кино".
И още нещо.Гледам BLURAY и HD от PC с видео ATI 4850 и забелязах, че при подаден сигнал Y Pb/Cb Pr/Cr картината е доста по вярна, или поне не се губи детайлноста в тъмните сцени като е при FULL RGB, макар че при FULL RGB картина изглежда някак си по сочна.
Та въпроса ми е, според вас, коя е правилната настройка Y Pb/Cb Pr/Cr или FULL RGB???
Телевизора е TX-P42S20E