Има карта да!Оператора е местен не е националенПървоначално публикувано от lazarus18
Има карта да!Оператора е местен не е националенПървоначално публикувано от lazarus18
Щом има карта значи е почти сигурно, че са ти кодирани каналите. Ако искаш да гледаш без да ползваш приемника ще трябва да си купиш Conax модул и да го сложиш в телевизора и картата в него. Така ще сменяваш каналите без допълнително дистанционно.
Разбрах ,този модул служи ,за да ползваш само 1 дистанционно а не 2 с цифровата телевизия .Първоначално публикувано от lazarus18
Гледам ,че има опция и бутони да командваш ДВД или друг плеер от дистанционното на телевизора,знаете ли какви настройки трябва да се направят?
Какво е това антена "бял кабел" ? Да не би да говориш, че са ти дали коаксиален (антенен) кабел за прехвърляне на сигнал от цифровия приемник директно към антенния вход на телевизора? По този начин при мен телевизорът при включване възпроизвежда аналоговия пакет при изключен цифров приемник (при нас операторът поддържа едновременно и аналогов пакет). При включване на примника, телевизорът автоматично се превключва на AV1 входа, където е свързан скарт-кабела.Първоначално публикувано от nevena666
Не е само за дистанционното. С него ще ползваш тунера на телевизора и ще разкараш външние приемник изобщо.Първоначално публикувано от nevena666
Моя съвет е да изчакаш малко защото предвид малкия ти опит ще се вкараш в ново приключение.
adtomov,Първоначално публикувано от adtomov
жив да си човече и благодаря за пояснението.За мене всяко мнение е важно,защото съм босичък в тая област.Важното е,че сега като си пусна телевизора имам чувството,че съм "във филма"...ще излезе вярна поговорката: "На вкус и цвет товарищей нет".
И нашия кабелен оператор е пак така и при мен " При включване на приЕмника, телевизорът автоматично се превключва на AV1 входа, където е свързан скарт-кабела." Да това казвам "че са ми дали коаксиален (антенен) кабел"който е към цифровия приемник свързан" за прехвърляне на сигнал от цифровия приемник директно към антенния вход на телевизора"-който не съм пъхнал в телелвизораПървоначално публикувано от Danri
п.п.Като търся програмите с антенния кабел коя държава се поставя на Избор на регион ?
Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
« Отговор #60 -: 3.01.2010, 20:23 »
--------------------------------------------------------------------------------
Цитат на: Evcho2 в 3.01.2010, 18:50
Panasonic TX-L32G10E, искам да попитам hristoslav2 относно влизането всервизното меню.
Както ти си написал:
PANASONIC-LCD телевизори влизане в сервизното меню
Натиснете и задръжте {VOL -} бутона на телевизора.
Натиснете{RECALL} бутона 3 пъти на дистанционното.
Ще се покаже сервизното меню.
Използвайте{1} {2} на дистанционното за навигация в главното меню items.
Използвайте{3} {4} на дистанционното за навигация в суб менюто items.
Използвайте{VOL+} {VOL -} на дистанционното да промените item value.
Изключете телевизора от бутона на самият телевизор за да излезете от сервизното меню и за да запазите настройките
Относно бутона RECALL - нямам такъв бутон на дистанционното - има BACK/RETURN,
и в какво положение става влизането - при гледане на тв или ав режим !?
Промяната на нивото на черното от 810 примерно към 800 дали има наистина ефект, и по този начин се намалява подсветката на панела ли!?
Благодаря предварително!
При включен телевизор ! - гледане на тв
Да-намалява подсветката.
При старите модели беше така:
A: Вход в сервис меню разных моделей производится двумя известными пока способами:
1. Удерживая кнопку "-V" на панеле TV нажимаем три раза "0" на пульте ("Recall" с интервалом 2сек для LX86K).
2. В звуковом меню уставаливаем "Низкие частоты" в максимальное положение, "Высокие частоты" снижаем до минимума. Удерживая кнопку "Index", нажимаем конпку "-V" на панеле TV.
* Навигация по сервис-меню осуществляется Красной\Зеленой кнопками, изменение параметров Желтой\Синей.
* Переход в "Сервис-меню 2" по кнопке "Hold" из последнего пункта "Сервис-меню 1".
* Выход по кнопке "Exit".
Преместих запитването си и отговора на hristoslav2 в темата за Панасоник. Искам да му благодаря, за предоставената информация! Успях да вляза в сервизното меню и да се разходя из него без да променям нищо. Поне на този етап не смея, докато няма подробни напътствия за новите модели. За жалост не успях с предоставените способи да изкарам работните часове и включвания на телевизора. Ако някой е успял да сподели!?
Здравейте,
Някой ще сподели ли как е решил въпроса с неравномерният звук(не знам как да го кажа - имам предвид това, че на едни програми е по-силен звука ,а на други по-слаб)
Странно е че Панасоник нямат изравняване на нивото на звука(или аз не съм го открил къде е на моя 42G10E)
Дали ако прекарам звука през ресивър или нещо друго (през колоните на компа примерно Luxeon W5.1H) ще има ефект ?
Здравейте,
Как мога да влезна в сервизното меню на Panasonic TX-L26C10P.Не успявам по описания наичн (V- и 3 пъти бързо натискане на 0).Влизам успешно единствено в режим "Hotel" и връщане на фабрични настройки ( V- и i ).Има ли някаква друга комбинация за включване на сервизното мен?И на последно място отпада ли гаранцията при промени на параметри из менюто.Благодаря предварително.
barkly,Първоначално публикувано от barkly
пускам ти една снимка от потребителското меню за ззвука на P42S10E.По-нисък клас е от твоя,но предполагам че менютата в по-голямата си част си приличат.
Виж където пише "Сила на звука".Това е индивидуално за всеки канал.
Модела TX-L26C10P е на различно шаси и за това способа за влизане в сервизното меню е друг.Първоначално публикувано от achod
Изобщо всички модели под 32" на на всички марки са с различни шасита/доста орязани-като за монитор/ от големите си побратими.
Не знам как се влиза в сервизното меню на малките диагонали.Ако попадна на нещо ще пиша.
Този кабел ( http://www.plesio.bg/audio-video-c-6...-p-234640.html ) става ли за връзка от HDMI към HDMI на телевизора
Първоначално публикувано от hristoslav2
hristoslav2,благодаря за бързия отговор.А как стои въпросът с гаранцията?