Благодаря ти nkd !!!
А какви настройки на картината са най-добрите(контраст и т.н)?
Благодаря ти nkd !!!
А какви настройки на картината са най-добрите(контраст и т.н)?
Здравейте! Горд собственик съм на плазмен телевизор TX-P46G10E! Искам малко разяснения по настройките на телевизора, защото ми се струва че при фабричните си настройки има лек зеленикъв отенък и освен това бялото е по-скоро леко сиво. Възможно ли е тези настройки да се корегират. От менюто на телевизора това не може да се направи, пробвах. Има корекция на черевния и синия цвят, но това не води до добър бял баланс, или поне до такъв какъвто аз си представям. За пример, сравнявам този модел с модел 42 пак плазма на Панасоник и там бялото е бяло и не сивее и няма такъв лек зеленикъв оттенък. Дали това се е получило в този телезирор точно, или пък това е характерно за този модел?
Ще ви бъда много благодарен, ако ме посъветвата как да корегирам цветовете така, че да получа добър цветен баланс без зеленикави оттенъци и бял като бяло, а не леко сиво!
Здравейте.Телевизора е 50V10 и искъм да попитам може ли да се настрои така,че когато прекъстне напрежението и пак доиде телевизора да не се включва!На местото в което живея понякога има проблеми с електричеството и прекъсва.В момента когато съм го отставил да кажем на HDMI 1 и спре напрежението и когато се въстанови телевизорът тръгва сам на сателитния тунер,пък аз често го оставям на слаидшоу от компютъра на HDMI 1.
Благодаря предварително
bond_bg мисля да взимам същият тв 50V10 . от колко време го имаш?как е с контраста, бялото и черното?благодаря ти предварително.
Подмаих се и аз с тези премигвания на тока. От някъде знам че са най вредни за техниката. Сложих си UPS. Само не разбрах защо и 3-те UPS, които пробвах подават на батерия прибл.170 волта. ТВ-то работи без проблем.Първоначално публикувано от bond_bg
Добавено: Проблем ли е ТВ да работи на 170 волта когато тока спре и е на батерията на UPS?
venci79 Имам го от около 2 месеца.Ами контраста ми е на 36 от максимални 60,яркостта е на средата,цвят 20.Горе долу с такива настройки го гледам,в зависимост от филма вече.Отностно черното и бялото съм много доволен и като цяло картината му е много добра
Нали си изключил Eco режима?
При този телевизор поставянето в режим Warm ти дава правилния бял цвят цвят /сива гама/ с отклонения, които трудно се хващат.
Във режим Standart /но пуснат на Warm/ бялото бе трябвало да стане една идея по-ярко.
Изключил съм го, не съм толкова бос в настройките но ми се струва, че има зелени нюанси и не може да докара добре бялото. При това положение, примерно в режим Динамик, и при 50 процента цвят, доста от картинките зеленеят! Като гледам ски, например, и снега е сивее не е бял! Та си мисля, че във фабричните настройки се крие разковничето. Просто сравнявам два Панасоника, 42 ка и моята 46 ца и 42 ката, макар и доста по стар модел от преди две години, дава по добър бял цвят и няма зеленикав ефект!
Примерно лицата на хората имат лек зеленикав оттенък, там се забелязва. Не са зелени но за мен е дразнещо!
Казвайте, да викам ли техник от Панасоник да го настройва, щото си е в гаранция, или положението ще си е такове е след едно такова настройване?
А съм дал доста пари за този телевизор!
Принципно всички плазми на Панасоник имат една идея засилване на злеления цвят. Ако наистина иаш опит с калибриран образ може да го забелязваш. Абсурд е обаче това да става на лицата на хората.
Аз, разбира се, съм виждал само 42 инчовата версия и от бройка до бройка винаги има разлика. Ако искаш прецизна насройка ще ти трябва професионалист с уред, който да направи прецизна настройка на картината. На око това няма как да стане.
Ако има някакъв дефект в твоята бройка вече е нещо съвсем различно. Нали не си пипал /или някой друг/ в сервизното меню?
Не, не съм пипал в сервизното меню, освен че погледнах колко е работил телевизора, ей така от любопитство, понеже го взех последния от щанда и беше работил в магазина. Беше работил 77 часа. Това съм гледал и съм разглеждал сервизното меню, но не съм променял стойности.
Имам набито око и съм абсолютно сигурен че има проблем с беля и зеления цвят. От пръв поглед мога да го видя. навремето имах едно JVC което също имаше проблем с една такава зеленикава заливка. Като ти казвам по лицата не си ги представяй зелени. В никакъв случай. Просто аз го усещам и ако примерно ти кажа и се вгледаш, чак тогава ще го установиш. Другите като гледат не им прави впечатление, но аз го виждам и ме дразни. Искам калибровка, дали тази услуга може да бъде направена и срещу заплащане? дал съм 1500 лева и нямам намерение да ме дразни образа за толкова пари и съм готов да дам още някой лев за да го оправим.
Малко офтопик...и при фотоапаратите зеленият цвят им е в повече.
Явно им е слабост
Имам фотоапарат Панасоник, няма такъв проблем FZ 50 е моделът. Доволен съм. Нищо зелено няма в картинката. Нека пак да кажа, гледал съм и друга плазма 42 ка, нямаше такъмв проблем. Та си мисля, че просто при калибровката има отклонение, въпросът е да може да се отстрани.
Всичко може. Търси човек, който предлага такава услуга за калибриране срещу заплащане. Ще замерите стойностите на основните RGB цветове плюс тези на вторичните CMY. Всеки един от тези цветове има XY стойност на цветовата координатна система според типа сигнал и съответния стандарт. Пълното съответствие означава пълното съответствие с подавания сигнал.
За съжаление не мога да те насоча към конкретен човек.
Със сигурност никой от магазина или Панасоник не може да ти го направи.