Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 45 от 174 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Настройки на плазмен телевизор TX-P46G10E, въпрос

А дали от сервиза на Панасоник ще могат? Ако си викна човек, който да ми го направи, който рабоит в сервиза? Защото трябва да е запознат със системното меню на телевизора или може да е специалст принципно правещ калибровка?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Съмнявам се да имат такъв човек.
    Имай предвид, че Панасоник нямат пълните опции за настройки в потребителското меню и ще се налага да сепипа в сервизното, което прави процеса ужасящаво труден и бавен.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2006

barlog
    интересно ми е преди да го купиш поигра ли си в магазина с настройките или?
    че ако там е нямал такъв проблем какъвто казваш лоша работа

5. Тук е от
    Jan 2010

Разбира се че си поиграх. Но трудно мже да се забележи проблем, когато става въпрос за калибровка. Очевидно, че при мен има проблем, защото сега забелязвам, като пусна таблицата, че на практика нямам хубав жълт цвят. Има нещо подобно на жълто, но то е повече нещо жълто-зелено, електриково. Очевидно, че телевизора не изобразява коректно жълтия цвят и затова имам усещаего че зеленее.
    Въпросът е какво следва от това, приемам съвети
    Трябва ли да звъня в сервиза на Панасоник?
    Има ли еталон с който да бъде сравнен жълтия цвят от таблицата примерно с такъв еталон?
    Ако имате идеи, моля готов съм да ги чуя!

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

http://dox.bg/files/dw?a=7e3690eae5
    Свали схемата от тук. Да сме сигурни, че гледаш точно каквото трябва.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    Подмаих се и аз с тези премигвания на тока. От някъде знам че са най вредни за техниката. Сложих си UPS. Само не разбрах защо и 3-те UPS, които пробвах подават на батерия прибл.170 волта. ТВ-то работи без проблем.

Добавено: Проблем ли е ТВ да работи на 170 волта когато тока спре и е на батерията на UPS?
    С какъв мултиметър мериш .Пробвай с TRUE RMS.Простите уреди мерят вярно само чиста синусоида , а Ups a изкарва трионообразни или правоъгално U.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Здравейте колеги, как виждате на вашите тв-та тези 400 Hz или 600 Hz? Досега не ги изключвах тъй като те са" голяма екстра", но от толкова мачове реших да пробвам и като че ли без тях е по добре, аз съм с 400Hz, а как е с 600Hz има ли разлика и по добре ли е с тях, от утре ще има много тенис и там ще се види най добре.

10. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Здравейте колеги, как виждате на вашите тв-та тези 400 Hz или 600 Hz? Досега не ги изключвах тъй като те са" голяма екстра", но от толкова мачове реших да пробвам и като че ли без тях е по добре, аз съм с 400Hz, а как е с 600Hz има ли разлика и по добре ли е с тях, от утре ще има много тенис и там ще се види най добре.
    Как ги изключваш?

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не съм убеден, че това е нещо, което се изключва. Това е просто начин на функциониране на плазмата. Просто използват числата за реклама.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Да не би да имаш предвид, че си изключил "Inteligent Frame Creation"?

13. Тук е от
    Jan 2008

Това има предвид! - Файдата от включване и изключване на IFC е малка, да не кажа незабележима.

До всички с 50V10E или бъдещи собственици - питайте,ако имате въпроси.
    Готвя му едно кратичко ревю на телевизора,но да видим кога ще ми остане време.Искам да споделя детайлни отзиви и то без изрази от типа "мойто си е най-`убаво".Имам приятел с едно от последните Kuro-та все пак - та с две думи скоро ще помогна и аз доколкото мога,надявам се и ваксимално безпристрастно.

Засега относно режимите на гледане мога само да кажа,че THX режима е супер.

Няма траен burn-in - почти невъзможен е при нормална употреба/пробвах/ - проблем има с Image Retention-a и най-вече с белите логота./пример БНТ1/.

@lazarus18
    Панасоник имаха ли WhiteWash mode или нещо подобно - аз ползвам аналогов канал с "бял шум" за проби,но все пак да питам?

@bondbg
    Видях назад в темата,че "съраунда" ти не е настроен коректно - има опция за отстояние - става дума за отстояние на телевизора от стената,т.е. в повечето случаи е До 30 см. ,а не над!Извинявай, ако при теб е друго.Казвам го просто информативно.

@venci79
    Последната бройка от ТМ е в хола ми - аз бързах заради подаръка на Панасоник 5г. пълна гаранция вместо 2г. - включва замяна на панела и то с такъв от същия клас. - Стискайте палци да се счупи на 4-тата и да го сменят с някоя 5D Plasma V50 серия.
    Не знам кога ще има "ново" зареждане - като купувах моя звъннах на познат в София и наистина ми потвърди,че има 3-4 бройки - 2 капарирани,една на път към мен във Варна и една,която е в момента изложена при него.Та и двете са били "мостри".Но никой не можеше да се ангажира с нова доставка и дата, а аз гоних срок 9-ти януари и затова го огледах внимателно,прецених че е ок и го взех.Наскоро се появиха май 2-3 бройки/10-12.01/, но май беше измама някаква - мой приятел искаше да вземе същия, след като разцъка моя,но не успя.Дано да ти доставят - стискам палци!

Съвет към всички колебаещи се - не се чудете чак толкова много - за мен всичко от G10 нагоре е напълно приемливо за гледане.Просто в един момент човек разбира,че това е просто телевизор.Всички,които идват и го гледат - особено на HD сигнал цъкат и ахкат, а да не Ви казвам как го опипаха 1000 ръце това стъкло - всеки ходи да проверява - "Къде ме е рамката?" Само аз се ядосвам за глупости и се чудя кое как да нагласям.

Някой има ли идея къкде във Варна продават препарат специално за Плазмени телевизори - казвам специално,защото както знаем Плазмата е със стъкло отпред,а ЛСД-то не?

Поздрави на всички.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от gadinoid
    Да не би да имаш предвид, че си изключил "Inteligent Frame Creation"?
    Да точно това имам в предвид.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от barlog
    Разбира се че си поиграх. Но трудно мже да се забележи проблем, когато става въпрос за калибровка. Очевидно, че при мен има проблем, защото сега забелязвам, като пусна таблицата, че на практика нямам хубав жълт цвят. Има нещо подобно на жълто, но то е повече нещо жълто-зелено, електриково. Очевидно, че телевизора не изобразява коректно жълтия цвят и затова имам усещаего че зеленее.
    Въпросът е какво следва от това, приемам съвети
    Трябва ли да звъня в сервиза на Панасоник?
    Има ли еталон с който да бъде сравнен жълтия цвят от таблицата примерно с такъв еталон?
    Ако имате идеи, моля готов съм да ги чуя!

Я се опитай да заредиш тази снимка. Сложи я на една SD карта и я покажи на цял екран. Жълто ли е аджеба или не?
    Подозирам приемника, който ползваш за цифровата или кабела му.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

От няколко дни ме мъчи един не много "телевизионен" въпрос - дали да изхвърля кашона от телевизора?В смисъл нещо после ако се носи в Сервиз там трябва ли да го нося в оригиналната опаковка?Чудя се 'щото е бая големо това "кашонче" и ми пречи...

18. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от iwoto
    С какъв мултиметър мериш .Пробвай с TRUE RMS.Простите уреди мерят вярно само чиста синусоида , а Ups a изкарва трионообразни или правоъгално U.
    Меря с някакъв обикновен мултицет (мултимер). UPS има софтуер и когато е в режим на батерия показва че подава 219 -220V а като меря с мултиметъра показва 170. По твоята логика възможно ли е уреда, който ползвам за мерене да не мери правилно защото тока не е чиста синусоида?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 174 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе