Аз от както се помня съм с плазми на Панасонок и винаги при пускане и спиране се чува т.нар. "реле" в момента съм с G15EПървоначално публикувано от jovko
Аз от както се помня съм с плазми на Панасонок и винаги при пускане и спиране се чува т.нар. "реле" в момента съм с G15EПървоначално публикувано от jovko
Колеги, здравейте!
Купих си този модел на Панасоник и съм много доволен. Единственото, което не ми е съвсем точно е, според мен, по-слабия контраст отколкото съм виждал в други модели телевизори.
Въпросът ми е, възможно ли е, чрез сервизното меню на телевизора да се увеличи контраста повече от фабричната настройка. Разбрах, че контрастите са фабрично намалени заради помалка консумация на електричество или бъркам?
Ще ви бъда много признателен ако ми помогнете!
Първоначално публикувано от venci79
Просто си прочетете упътването! Настройки,системно меню,системна актуализация,автоматично търсене в режим готовност го давате на "изключено"...и това. е.
Опцията не е в сервизното, а в потребителското меню.
Menu-Picture-Eco Mode - OFF.
Само да отбележа, че това е телевизор с един от най-високия реален контраст.
Телевизорите ни нямат проблем с тунера ,а с "кабелните" ни оператори. Още ли се чудите зещо няма България в настройките на цифровите тунери ?....
Вярно е че има, но не е голяма разликата. Тоест това не променя много нещата. И затова питам дали случайно не е орязан през сервизното меню, откъдето да може контраста да се увеличи!
Сигурен ли си, че си направил подходящите настройки?
В какъв режим гледаш и на колко са ти яркост/контраст/гама...
Не се чудим, тук като всичко друго в нашата държава - няма единен стандарт, хаха няма какъвто и да е стандарт....Първоначално публикувано от svetlio1
И все пак техните приемници хващат всичко , пък и при колко държави се включва цифровия тунер - май само с две . Просто некадърно направено управление на тунера . Съжалявам че трябва да работя с две дистанционни .Първоначално публикувано от svetlio1
Техния тунер е бъзикнат да отговаря на техните изисквания. Ако се спазваше единен стандарт в цялата страна и се изпрати на производителите веднага ще го оправят. Реално ние ползваме тунера с настройки за някаква чужда държава и е нормално да има проблеми.Първоначално публикувано от jonov
kkraevpv,Първоначално публикувано от kkraevpv
Благодаря ти! Аз не съм си и мислел че тази настройка има нещо общо с тунера!!! Но ето какво стана.
Отидох във въпросното меню, сложих настройката на изключено. Изключих ТВ-то и.....
1. Оня звук на реле който съм споменал по-горе вече не се чува след 10-тина минути, а след 15-тина секунди
2. Всички канали са си на мястото и всичко си работи.
Благодаря още веднъж!
Съгласен съм,но май много са малко държавите с утвърден стандарт и производителите би трябвало да обръщат внимание на проблема , който не е само при панасоник а и при филипс - за други марки не знам . Не знам какво го шашави но от транспордер 314 MHz при пълен скан ми дава една програма (от 9 програми) следващия 322 MHz само радията ( от12 програми )и така нататък до последните две честоти ( 386 и 394 MHz ) там вече всичко е на ред . При ръчно ги засича но не ги добавя - пише няма нови канали ?Първоначално публикувано от lazarus18
Благодаря за отговорите! Гледам на мксимален контраст, за този телевизор е 60. Яркостта е под средната стойност, цвета е под средната стойност, екото е изключено и в общи линии е ОК, но ми се струва че може да бъде и по контрастен малко. Гледам в режим "нормален". Не очаквам да е с контраст на ЛСД, но попитах дали все пак не може да се увеличи от сервизните настройки.
Очевидно търсиш някакъв странно изглеждаш облик.
Просто си пусни режим Динамик.