Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 21 от 102 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от Rusin atanasov
    Значи ли че при по-високите модели става номера. Мога да опиша подоробно със снимки ако се налага и мислите че е полезно.
    Действай

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Последното е за американските модели, за съжаление. Те имат някои съществени разлики (напр. липса на PVR и т.н.)
    А Техно(полис/маркет) не са доброто място за информация.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

в кой момент Панасоник се отказаха от обявеното си преди (доколкото си спомням официално) оттегляне от ТВ-производството?

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

По-скоро са се отказали от производството в Япония за сметка на изнасянето му в посока Китай.

6. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Ето някакъв начин на гледане на филм със субтитри за телевизор tx-p46g30e, поне имам такъв и на него съм пробвал. Направил съм връзка по лан с програмата "Домашний медия-сервер" между телевизора и лаптопа ми. Имам папка с филма и субтитри в нея. В началото плеара на телевизора си намери всичко и субтитрите тръгнаха нормално без да пипам нищо. Ако не стане така в програмата има настройки, който могат да се пипнат и с повече късмет да имаме субтитри. Избираме от менюто на телевизора функцията медия сървър от там намираме папката с филма. При мен това изглежда така:

Представената снимка е от две части/снимки/ за да спестя място. В горната част на снимката има една папка "Транскодирование" и самият филм, от там избираме папката и се вижда това което на долната част на снимката. От там избираме "Настройки":

Кликва се на меню "Субтитры" и се отваря тази директория със субтитрите, от нея си избираме желаният файл и натискаме бутон "ОК"

Отваря се нова директория от нея плейваме като нормален файл и на екрана се вижда това:

Екрана почва да примигва с този "знак" и натискаме бутон BACK/RETURN докато се се върнем при филма. Така имаме субтитри:

Можем да гледаме филм и без субтитири, тогава избираме "Без субтитров"

Ако може и други да пробват за да е сигурно това, което съм представил.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2007

Добро обяснение за тези с Медия Сърър във Виера Конект!
    Аз имам по-нисък клас тв S30E, той не може да плейва през мрежа и съответно, няма Медия Сърър във Виера Конект.
    Парадокса е там, че в крайна сметка файловете се просвирват от вградения плейър и би трябвало щом при един модел титрите вървят добре, това да е така и при всички останали!?

8.  

9. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Като се замисля това, което правя са настройки по самата програма за сървър. Телевизора си има възможност за показване на субтитри за това adgj е прав. Ама как и на други модели да се направи тази възможност?

10. Тук е от
    May 2011

Признавам си, че скоро време не съм опитвал да пускам филм със субтитри.. Но ще опитам довечера.
    Нямам инсталирана никаква медия-сървър програма и това с настройките на субтитрите не бих могъл да го тествам.
    При мен телевизора директно се свързва с лаптопа и плейвам филмите, които са в шернати папки на харда.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2009

karan4o,аз ти казвам ,че не се чете, но ти не ми вярваш ....ако си се върнал да прочетеш няколко години назад във форума за плазми Panasonic ще срещнеш на много места предупреждение ,че по време на разработка логото на програмата не трябва да бъде видимо .....особено ако не е прозрачно т.е. да се гледа на ZOOM 1 , да се сменят аспектите ,да не се използва за монитор ,да не се гледат филмите с черни ленти и много такива съвети и както виждам хората ,които знаят явно им е омръзнало да отговарят на едни и същи въпроси през ден и затова не се и обаждат ,като гледам вече и не участват много активно !

Виж Lazarus18 какво е написал в далечната 2007г. :

Работата 200 часа е времето през което се разработва плазмата. Хубаво е през това време да избягваш да оставяш статични образи (лого) за дълго време. През това време плазмата е по-уязвима. Също така не гледай филми с черни ленти отгоре и отдолу.
    Препоръчително е да гледаш с настройки на контраста под 50% в тези 200 часа !!!!

P.S. karan4o, аз нямам нова плазма ,най-новата ми е на 1 година ,а най-старата на 5 . Всички те са идеално разработени от мен без никакви следи от прогаряне и за сетен път казавам и на теб :ПЛАЗМИТЕ ПРОГАРЯТ ,А НЕ ПРЕГАРЯТ !!!

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Здравейте, от вчера съм с нова плазма 42GT30 - взех я от Технополис Бургас - запечатка, позволиха ми да вляза в сервизното макар и с не толкова голям ентусиазъм - както и да е всичко е наред - 1 включване, 2 мин работа. Първо пробвах в Техномаркет, но беше отпечатан и единствена бройка, и консултанта каза, че най-вероятно е бил мостра. Досега бях с един 32 инчов лсд - след много четене тук реших да заложа този път на плазмата, дано не съм сгрешил. Имам питане - по какъв начин е по добре да изведа Булсата-а към телевизора - през скарт или по друг начин. Засега е пуснат през скарт.

13. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Естествено не през скарт.
    Ако си с SD приемник, отиваш и го сменяш за захаринчо.
    Купуваш си ХУБАВ HDMI кабел и през него. Ако си със ZHD-то - само кабел трябва да си купиш - не ползвай този, който са ти дали евентуално с приемника.
    Разликата м/у HDMI и скарт връзка е осезаема.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Естествено не през скарт.
    Ако си с SD приемник, отиваш и го сменяш за захаринчо.
    Купуваш си ХУБАВ HDMI кабел и през него. Ако си със ZHD-то - само кабел трябва да си купиш - не ползвай този, който са ти дали евентуално с приемника.
    Разликата м/у HDMI и скарт връзка е осезаема.
    Защо пък да не го ползва? Вече 1 година перфектна картина и никакви проблеми при мен. Защо да хвърля пари за кабел?

16. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Според мен имаше предвид ако е с ZHD приемник да не ползва SCART кабел, a HDMI кабел.
    А от мен -хубав/грозен HDMI кабел няма никакво значение - важното е да работи, и честито за телевизора.

17. Тук е от
    Oct 2011

Позволете да се намеся - ако въобще някъде по офисите на Булсат имат ZHD-100, той вероятно е в комплект с HDMI кабел. Въпросният кабел едва ли отстъпва на един такъв за 30-40-50 лева, закупен от магазин. Поне аз на 50 инчов екран не можах да забележа разлика, за 42 инча - не знам. Освен това ZHD-100 е съвсем начален клас приемник, изобщо не блести с някакви аудио-видео качества и допълнителни разходи покрай него едва ли са оправдани. По въпроса дали да е SCART или HDMI - не, няма място за сравнение. Освен, че е цифрова връзката през HDMI (най-малкото, елиминират се до голяма степен влиянието на дължината и качеството на свързващия кабел, в сравнение с аналога), то и цветовото пространство спрямо SCART е друго и богатството на цветове е чувствително по-голямо. Мисля, че Булсат основен SD приемник го заменят безплатно за HD такъв, стига да има налични. Успех.

18. Тук е от
    Jun 2006

Здравейте, имам следния въпрос. Скоро си купих Panasonic 50ST30E, до сега ползвах Булсат с SD приемник и компонентно свързване, при задаване на аспект "точен екран" картина се разпъваше достатъчно за да не личи смачкване на образа. Преди две семици смених приемника с ZHD-100, който е свързан с HDMI кабел към ТВ, но при задаване аспек "точен екран" картината не мърда. При разпъване на картината от ZHD образа е видимо смачкан. Нормално ли е да не мога да контролирам аспекта от телевизора (върви само ZOOM 1,2 ,3) при връзка по HDMI?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 102 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе