Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 36 от 102 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Е да.Другият клип го намерих,като потърсих,да видя за какво става дума.Но не ми е ясно това phosphor trailing същото ли е,за което говори hristoslav2,за зелените петна.Понеже аз не виждам уж такива петна на бял фон.При мен проблеми няма де.Картината си ми харесва и дори и да се получават тези неща не ги виждам при нормално ползване (гледане на тв,филми и т.н.).

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Plamen11
    Картината си ми харесва и дори и да се получават тези неща не ги виждам при нормално ползване (гледане на тв,филми и т.н.).
    Щом ти харесва, не се задълбочавай в проблема, защото неусетно ще започнеш да го търсиш винаги и тогава няма кой да ти помогне. Такива случаи във форума има, за съжаление.

Phosphor trailing is an issue on plasma-panels because the phosphor used in the plasma cells do not"forget" the colour immediately, making some colour-shifts visible.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Ааа,не.На мен си ми харесва плазмата.Допреди бях с CRT 29" и сега филми,концерти и подобни са супер на голям екран,пък и като картина ми харесва.Аз го забелязах,за да видя дали и при мен го има това нещо,за да отговоря на zelen,че да може да се ориентира къде може да е проблема.Когато си избирах тв се запознах с повечето от предимставата и недостатъците на плазмената технология,защото за lsd съм чел някой неща,когато си избирах монитор.Та,според начина ми на гледане и изискванията си прецених кое ще ми е по-подходящо и изобщо не съжелявам.Някои от недостатъците ги виждам,но за мен не са от значение и съм си доволен.Вече съм го сложил на малко по-добри настройки и всичко е екстра.

5. Тук е от
    Mar 2012

Благодаря за помоща, но телевизора отказва да приеме версията 1313, защото е с последната 1318 в момента. Кво праим ся?!

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от zelen
    Благодаря за помоща, но телевизора отказва да приеме версията 1313, защото е с последната 1318 в момента. Кво праим ся?!
    Няма от какво да се притесняваш. Всяка следваща версия включва в себе си подобренията от предходните. Явно за момента няма софтуерно решение на проблема ти.

7. Тук е от
    Mar 2012

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Няма от какво да се притесняваш. Всяка следваща версия включва в себе си подобренията от предходните. Явно за момента няма софтуерно решение на проблема ти.
    OK, Мерси!

8.  

9. Тук е от
    Oct 2011

Здравейте имам въпрос относно 3д филмите за Панасоник TX-P42st30e.Пускам филмите от компа с КМП плеър нямам проблем с картината сабира се всичко си е Ок,но какво трябва да направя за да ми излязат и субтитрите 3д в момента си излизат като на обинковен филм хвид.? Филмите са конвертирани има си 2 файла на субтитрите субс идх.Трябва да се конвертират по някакав специален начин ли ? Благодаря предварително

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ревю на Panasonic TX-P42ST50B от HDTVtest:
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...1203191731.htm

Ревю на Panasonic TC-P55ST50 от Chad B.
    http://www.highdefjunkies.com/showth...911#post326911

11. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Хм, има доста сходни бутони на новото дистанционно да ли не може да се вземат неща и старото да бъде светещо. Лошото е че модела е нов и трудно ще се намери дистанционно за разглобяване.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Руските модели PANASONIC TX-PR50ST50 имат и DVB-T/Т2/C тунер
    http://panasoniceplaza.ru/products/d...50/?from=panas

13. Тук е от
    Dec 2005

Някой има ли идея кога ще се внесе в БГ новата серия и по-специално ST50. На каква цена? Дали 50 ката ще е под 2700. Гледам, че в САЩ цените в момента са доста по-ниски от UK и искрено се надявам тук да са някъде по средата.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цените на новите модели у нас обикновено са малко под английските.

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от Kabal84
    Някой има ли идея кога ще се внесе в БГ новата серия и по-специално ST50. На каква цена? Дали 50 ката ще е под 2700. Гледам, че в САЩ цените в момента са доста по-ниски от UK и искрено се надявам тук да са някъде по средата.
    Да някой има идея две страници по назад:
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Плазма Panasonic ST50
    P42ST50E -(април): 849 €
    P50ST50 -(април): 1199 €
    P55ST50 -(април): 1799 €
    P65ST50E (май): 2999 €
    Аз искам да попитам дали youtube във viera cast е ограничен по някакъв начин? Пуска ли HD и всички музикални клипове без ограничения? Намерих тази тема където се хората се оплакват, а за мен това е важно.
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1253000

При Samsung youtube пуска всичко без ограничения и в HD. Имам и един мултимедиен плеър, който няма достъп до някои клипове и е SD.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ограничен е! Например https://www.youtube.com/watch?v=Pm6IXg1oEL4#ws не го пуска

18. krm
    krm е офлайн

Тук е от
    Feb 2012

Здравейте,

Казвам се Крум Митев,от Велико Търново и на 13.01.2012г. станах собственик на

TX-P50ST30.Няма да коментирам характеристиките на телевизора...Най-добрият компромис между качество,размер и цена според мен...И така мечтата ми от малък да имам голяма плaзма Panasonic се осъществи.

Изборът ми беше доста труден,трябваше да прочета доста за този вид технология,а и бюджетът-ограничен.Отне ми около два месеца,за да си закупя въпросната плазма на изплащане от магазин на Технополис.

Да премина по същество:

В началото на Февруари забелязах нагари от субтитри на панела.Проверих го при изключен,но работещ екран в напълно тъмна стая.След това пробвах със цветови заливки от флашка-на бяло,зелено и сиво се виждаха идеално двете ленти от субтитрите,като долната беше една идея по-бледа.

Изрично държах да купя плазмен телевизор,който не е мостра (поради причини,които и Вие и аз знаем). Разпечатаха го пред мен,така че смятам че съм взел неработил телевизор.

Запознат съм с първоначалната разработка на плазмения панел /първите до 300 часа,когато фосфорите стареят най-интензивно/.Запознат съм,че през този рисков период телевизорът не трябва да се гледа повече от два часа при следните случаи:

- в режим 4:3,

- с черни ленти отгоре и отдолу,

- на един и същ телевизионен канал,с лого на него

- да изобразява каквото и да е статично изображение за по-дълъг от този период.

=не трябва да се ползва като монитор на компютър

=не трябва да се ползва като игрови монитор за повече от 30 мин.

=при гледане на телевизия или какъвто и да е било източник на сигнал,изобразяващ нещо статично екранът винаги е бил разпъван в аспектно съотношение zооm 1,2 или3-докато образът /статичният/ изчезне от него.

=Настройки на картината:

-аспект картина -Auto

-режим картина -Normal

-контраст -25

-цвят -25

-рязкост -4

-орбитален пиксел-on

=Запознат съм също така,че гледането на един и същ сигнал,изобразяващ статичен образ по два часа на ден,няколко дни подред също е потенциално опасно за панела,това също съм го спазил.

Посетих магазина,за да споделя проблема си със консултантите.Те бяха доста изненадани,че имам отпечатъци изобщо и започнахме един дълъг спор по отношение статичността на субтитрите и тяхното въздействие върху плазмената технология.

-Посъветваха ме да използвам софтуера от менюто /скролбара или подвижната лента/, за да „изтрия”нагарите. Казаха ми,че за един ден /12 до 14 ч./ панела ще се възстанови напълно,като ми дадоха за пример техни мострени телевизори от друга марка.Това беше началото на Февруари,сега сме средата на Март -„подвижната лента” е работила не по-малко от 50 до 70,80 ч.през този период.

- Пробвал сам също с така наречения „шум”или „сняг” /изображението на екрана,когато няма сигнал,все едно си дръпнал антената/. Проблемът там е,че трябва да стоиш до телевизора,защото на всеки 5 мин. контрастът се намалява автоматично /с цел да се предотврати отпечатък на изображение /и трябва да бутнеш дистанционното,за да се върнат нивата на контраста,защото тогава ефектът от операцията е по-добър и така….докато имаш нерви-правил съм го по пет,шест,седем пъти на ден / 25,30,35 мин./ Ако не всеки ден,то поне през ден от откриването на проблема.

-Пускал съм с часове да се въртят снимки,wallpapers и цветови заливки от флашка,чел съм че също било полезно.

-Открих няколко варианта на програми,борещи се с нагорели плазмени панели в интернет,но не съм ги пробвал,защото си мисля,че Все пак Би трябвало да Имам Гаранция за този телевизор и производителя не би одобрил подобна намеса-ето защо използвах само вградените и безвредните за него начини за изчистване на проблема.

Може би се досещате за резултата от моите безкрайни битки с нагорелия ми панел щом Ви пиша сега.............

Ще Ви помоля най-учтиво да ми отговорите на въпроса:

Субтитрите „статичен” образ ли са?

1.Ако са -защо никъде не е упоменато?

2.Ако не са -защо са ми нагорили панела?

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332532500[/time]_________________________________________________

Здравейте всички,това ми е първата публикация в този форум-изкам да ви покажа копие от едно мое запитване до Панасоник България.....Ще ви помоля за някакъв коментар и ако нямате нищо против ще ви държа в течение чрез хронологията на писменната ми кореспонденция с тях.Знам,че по-назад във форума има подобна тема и искам да споделя,че именно тя ме доведе до тук.
    Това трябваше да е в началото...извинявам се
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332583620[/time]_________________________________________________

Отговор на запитването ми /след 7 дни/:
    Здравейте г-н Митев,

Във връзка с имейла Ви изпращам координатите на наш оторизиран сервиз, с когото да се свържете:

бул. Искърско шосе 7 ,София 1528, e-mail: service@kkservice.bg,

tel: +359 (2) 9700970; 9700971; 9700973
    fax: +359 (2) 9700977

С най-добри пожелания

Panasonic Marketing Europe GmbH
    36, Dragan Tzankov Blvd.
    1040 Sofia Bulgaria
    tel: +359 (2) 971 2969
    fax: +359 (2) 971 2970

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332585120[/time]_________________________________________________

И разбира се отговорът на сервиза:
    Здравейте,

За жалост плазмите Панасоник не разполагат с т.н. white wash режими и процеса при „отпечатване” на статичен образ в повечето случаи е необратим. Всички режими, при които определена, еднаква част от екрана остава по-светла или по-тъмна от останалата е предпоставка за този ефект. Наблюдаваше се много често преди музикалните канали да започнат да използват полупрозрачни и движещи се логота при уреди работещи в заведения.

От техническа гледна точка без смяна на панела не може да се очаква положителен резултат. Самата част е над 2800 лв. Отделно от това трябва и да се плати на техник за подмяната.

Производителя не приема дефекта като гаранционен. Т.е няма да компенсира нито частта нито труда на техника ни.

Опциите които можем да дадем е извънгарационен ремонт или да си закупите нов телевизор.

Поздрави!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332585940[/time]_________________________________________________

Просто съм изумен,затова бих искал да споделя тази информация с Вас.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 102 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе