Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 38 от 102 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Христослав, не обиждай хората без причина. Определено, при спортните предавания, например футболни мачове, няма как да се избегне поставянето на часовник, лента с имената на отборите и резултата, логото, както и надписа 16:9.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Така е, но поне може да са движещи, макар че не всеки гледа плазма в къщи. мога само да предполагам че запалените фенове са с такива телевизори.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не виждам как лентата с часовника и резултата може да е проблем. Мачове не гледам, но в продължение на две седмици съм гледал Евроспорт, Ролан гарос и при изгасена лампа, черен екран, гледан отблизо се виждаше ясно къде са се отпечатали елементите. Не съм обърнал внимание колко време след приключване на турнира са се изчистили, но вече определено ги няма.

5. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Надяват се сам да се досетиш. Логично е, че логото на програмата, скрол лентите, часовниците, логото на предаването, инфо лентите на спортните предавания, надписа 16:9, субтитирите..... са все статични образи. Съвсем друг е въпроса, че работещите в нашите телевизии са пълни безхаберници и се оливат да покриват екрана с тях. Направо бият рекордите - броил съм по 5 от изброените едновременно на екран.
    Хаха, това ме разсмя. Били безхаберници, щото слагали субтитри, часовници и лога. А сигурно трябва филмите без субтитри да ги дават, щото бай Пенчо си купил плазмичка, ама му се отпечатвали образи на екрана.

Мисля, че на всички е ясно, че просто самата технология е такава. Има износване, което няма как да става равномерно. Не виждам защо трябва да се заблуждаваме. Купувайки плазма, всеки трябва да е наясно, че рано или късно ще получи прогаряния. Мен лично това ме отказва от плазмата. Като свикна с мисълта за водни знаци по екрана, може да си купя и аз.

6. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Цитат Първоначално публикувано от digunan
    Колега, може и да спираш телевизора. Разклати телефона и ще ти се появи червен бутон за изключване. Успех.
    Мерси, много, появи се бутонче за изключване!

7. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    Хаха, това ме разсмя. Били безхаберници, щото слагали субтитри, часовници и лога. А сигурно трябва филмите без субтитри да ги дават, щото бай Пенчо си купил плазмичка, ама му се отпечатвали образи на екрана.

Мисля, че на всички е ясно, че просто самата технология е такава. Има износване, което няма как да става равномерно. Не виждам защо трябва да се заблуждаваме. Купувайки плазма, всеки трябва да е наясно, че рано или късно ще получи прогаряния. Мен лично това ме отказва от плазмата. Като свикна с мисълта за водни знаци по екрана, може да си купя и аз.
    Не искам да правя off, обаче ще допълня, че пълно щастие няма, и че телевизор за близо 2000лв, LCD LED при мен страда от бандинг, което пък е другия проблем при LCD... Така че от една страна вземайки плазма, получаваш отлична картина с риск от прогаряне, от друга с покупката на LCD, имаш добра картина, обаче с много висок риск от бандинг...

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Христослав, не обиждай хората без причина. Определено, при спортните предавания, например футболни мачове, няма как да се избегне поставянето на часовник, лента с имената на отборите и резултата, логото, както и надписа 16:9.
    Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-

Проблема не е в едно-две статични изображения, а в това че в апаратните се оливат с тяхното количество на екрана. В крайна сметка стигат до 30% от екранната площ. Аз картина от студиото ли ще гледам или разни статични изображения ???
    Пример сутрешният блок
    - логото на програмата /разбираемо, но е добре да променят местоположението му на всеки кръгъл час/ - могат и да го намалят като площ и яркост/друга глупост -по време на празниците го украсяват с допълнителни подвижни елементи- свещички, клонки.../всеки подвижен елемент в логото отвлича вниманието на зрителя от картината! Пример за погрешно лого е това на България Он Еър.
    - надпис 16:9 /излишен/
    - второ лого на телевизията/отстрани на инфо лентите/ излишно
    - лого на предаването /излишно/
    - часовник / излишен/
    - инфо лента с темата на предаването и имената на гостите / първите 15 секунди-добре но после трябва да я премахнат/
    - скрол лента / добре е да се появява само отвреме на време/

Да не спамим темата повече.

10. Тук е от
    May 2011

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /&

Цитат Първоначално публикувано от krm
    ...В началото на Февруари забелязах нагари от субтитри на панела.Проверих го при изключен,но работещ екран в напълно тъмна стая.След това пробвах със цветови заливки от флашка-на бяло,зелено и сиво се виждаха идеално двете ленти от субтитрите,като долната беше една идея по-бледа...
    Привет,

Не настоявам, че написаното от мен ще е на 100% вярно, но това са изводите, до които стигнах, след като отпечатах субтитри на собствения си телевизор.
    За съжаление, необратимо е. Използвах всякакви методи да го 'поправя', но подобно на теб, без ефект. Или ако има ефект то е минимален - колкото и да избледнява прогореното, то винаги се вижда (поне при мен е така).
    Всъщност има едно нещо, което може да подобри положението - свикни с прогореното и престани да гледаш вторачено в долния край на дисплея в търсене на отпечатаните субтитри.. Разбирам напълно разочарованието ти, но друг съвет в случая не мога да ти дам. Събирах дълго пари за моя телевизор и си го купих с огромен трепет. Картината е невероятна и без аналог. Продължавам да му се радвам, въпреки прогореното, което спря да ме дразни. И на мен ми беше детска мечта да имам голям телевизор, но в един момент започваш да се успокояваш, че не е последния телевизор, който си купуваш и така..

Направил си всичко възможно, подобно на мен, при разработката.
    Лично за себе си мисля, че намерих къде съм допуснал грешки. Едната е, че при разработката бях в режим ТНХ, в който режим (ако си забелязал) е невъзможно да промениш параметъра на Pixel Orbiter функцията - стои си Auto, а дали е вкл. или не, друг въпрос. Трябваше от самото начало да си избера Professional 1 или 2 и да си заредя някакви щадящи настройки, но да съм сигурен, че Pixel Orbiter е ON.
    Друга грешка, която допуснах е, че използвах (и използвам) BSPlayer за възпроизвеждане на филми, но преди време се борех с проблем с Render-a, т.е. когато разпъна картината на Full Screen и 16:9, на моменти започваше да сече. С ръка на сърце, гледал съм няколко филма с черни ленти под и над картината и то в първите 200 часа.
    Не ми се влиза в полемика дали толкова лесно трябва да прогаря плазмата, но е факт, че се случи. Стигам за пореден път до извода, че едно нещо колкото повече му обръщам внимание, толкова повече след това се ядосвам. Познавам хора, които със същия като твоя телевизор, буквално от деня на покупката го малтретират и нищо. А аз го гледах като писано яйце и го прецаках.
    При мен има отпечатано и лого от Wallpaper, което също е късно да мисля. Безценно е да си сложиш 1920х1080 Wallpaper-и да се сменят през 20-30 сек и на Center, но това не го бях съобразил преди време.
    Не бях и съобразил, че телевизора е най-уязвим буквално първите няколко минути след включването му. Сега го включвам, загрява с няколко Wallpaper-a и е готов.

Разпъвам си всички филми в 16:9 и гледам със субтитри, и не го мисля. И без това са вече отпечатани, по-зле и да стане, едва ли ще ме трогне. Минало!
    Е, сега има филми, които като ги разпънеш в 16:9 и имаш чувството, че са снимани в смешна зала с огледала. За такива филми дори не си правя и труда да разпъвам, а си гледам с черните ленти под и над. Просто на човек в един момент му писва да се съобразява, независимо сумата пари, която е затворил в един или друг сандък..

Поздрави

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от skydancer

колкото и да избледнява прогореното, то винаги се вижда (поне при мен е така).
    Какво означава, че се вижда? Докато гледаш нормално филми или телевизия или докато пускаш някакви черни фонове и заливки?

Е, сега има филми, които като ги разпънеш в 16:9 и имаш чувството, че са снимани в смешна зала с огледала. За такива филми дори не си правя и труда да разпъвам, а си гледам с черните ленти под и над.
    Защо ги разпъваш непропорционално? Разпъвай ги така че да изпълнят екрана по височина, а да режат малко встрани. Така всичко се вижда нормално.
    Разбира се, има филми, при които е грехота да се изреже образа и тогава си гледаш със черните ленти, не е проблем.

12. Тук е от
    May 2011

Вижда се докато гледаш нормално филм или телевизия, но при определени фонове. И забележи - не при черни фонове и заливки, а точно обратното - при светли фонове и заливки (например при бледо оранжеви, бледо сини, бледо розови). Прогореното стои като сянка, като леко замазано или най-точно - докато гледаш филм и си се вторачил в долната част на телевизора, имаш усещането, че самия дисплей е мръсен (прашен, замазан и т.н.). Има моменти, при които разбира се е много трудно да видиш въобще някакъв дефект. Направило ми е впечатление, че хората, които ми идват на гости например, не откриват този проблем. Аз си го зная и си го виждам, а на подходяща заливка се вижда достатъчно добре, за да се заснеме с калпав фотоапарат.

Предпочитам непропорционалното разпъване, защото разпъвайки го така, че да ми изпълни лентите горе и долу един вид ми зуумва картината като изрязва всичко встрани. Съгласен съм, че обичайно действието е в центъра, но предпочитам леко разтеглена картина, отколкото нормална, но отрязана встрани. Тук е до въпрос на вкус и възприятие предполагам

13. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Предпочитам непропорционалното разпъване, защото разпъвайки го така, че да ми изпълни лентите горе и долу един вид ми зуумва картината като изрязва всичко встрани. Съгласен съм, че обичайно действието е в центъра, но предпочитам леко разтеглена картина, отколкото нормална, но отрязана встрани. Тук е до въпрос на вкус и възприятие предполагам
    Пробвай Daum PotPlayer....даваш му съотношение на страните-свободно.......и си гледаш на цял екран като пич.......
    http://potplayer.eu/forum/

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2009

skydancer, при следващата плазма поне ще знаеш какво трябва и какво не трябва да се прави !!!

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Съдейки по единичните случаи ,а както skydancer и аз имам познати ,които изобщо не спазват някакви "правила" /на един приятел жена му редовно си реди пасиансите от уйндоус-а/ си мисля ,че става въпрос за единични бройки с не работещи Pixel Orbiter или някоя от другите системи за защита или някакъв бъг в управлението. За съжаление гаранцията не покрива /колко удобно.../ такива проблеми.

17. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

18. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Като гледам 46" вече няма при плазмените панели.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 102 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе