Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 41 от 102 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от dedo pop
    Няколко пъти съм го писал в темата - настройки на 50% и денонощна работа - цветови заливки, двд филмчета и всякакви шарении, стига да мърдат по екрана. За 20 дена направи 300 часа.
    Когато се прави екстремна разработка няма нужда да се намаляват настройките. Дори се препоръчва да е на по-ярки - например Нормал.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от zlatacho
    Бях решил да ходя до Румъния (защото там цените по принцип са по-ниски), но ТМ ме изненадаха приятно
    zlatacho,може ли да дадете линк или нещо подобно,за да проверим и погледнем цените на техниката в Румъния?

4. Тук е от
    Apr 2012

Колеги помагайте вече нищо не ми идва на ум ... Имам телевизор panasonic TX-P46G30E използвам twonky media server за връзка с компа ми. Всичко си е наред, но ми направи вчечатление, че винаги има проблем със субтитрите. Кога тръгват кога не тръгват. Не е ясно на какво се дължи това
    Имам следната дилема видеофаил -avi, субтитри - srt. Двата файла са с едно и също име и изписва няма субтитри. Копирам субтитрите и ги пускам с друг филм. Пак avi като им сменя името разбира се субтитрите си тръгват без проблем с чуждия филм. Връщам ги при неговия няма субтитри - пробвах да конвертирам филма в дуга резолюция пак не тръгват. Пробвах с конвертиране на филма защото така успях преди време да пусна на друг филм нечетящи се субтитри и най интерсното беше, че след конвертирането субтитрите тръгнаха и с копието и с оригиналния фаил от който конвертирах. Идея си нямам как стана това просто от самосебе си
    Ако някой е успял да пребори този проблем, нека пише. Искам да разбера какво е решението.
    Аз стигам до извода, че firmware е много дървен на тия телевизори.

5. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от i3v3a3n
    колеги помагайте вече нищо не ми идва на ум ... имам телевизор panasonic TX-P46G30E използвам twonky media server за връзка с компа ми сичко си е наред но направило ми е вчечатление че винаги има проблем със субтитрите кага тръгват кога не тръгват не е ясно на какво се дължи това
    имам следната дилема видеофаил avi субтитри srt двата фаила са с едно и също име и изписва няма субтитри копирам субтитрите и ги пускам с друг филм пак avi като им смена името разбира се субтитрите си тръгват без проблем с чуждия филм връщам ги при неговия няма субтитри - пробвах да конвертирам филма в дуга резолюция пак не тръгват , пробвах с конвертиране на филма защото така успях преди време да пусна на друг филм нечетящи се субтитри и най интерсното беше че след конвертирането субтитрите тръгнаха и с копието и с оригиналния фаил от който конвертирах идея си нямам как стана това просто от самосебе си
    Ако някой е успял да пребори този проблем нека пише искам да разбера какво е решението
    аз стигам до извода че firmware е много дървен на тия телевизори
    Три неща ми излизат на прима виста :
    1.файлът със субтитрите няма нищо общо с видео файла (гимнастиката с конвертирането), освен де следва тайминга му (на видеото)
    Структурата на всеки вид/тип субтитри (.srt / .ssa / .sub / .txt) е строго специфична и най-малката грешка ги прави неизползваеми
    2.firmware на телевизора няма НИКАКВА роля при връзка с компютъра и възпроизвеждане на видео
    3.най-вероятно е кофти софтуер (т.нар. плеър)

Понеже не ползвам Windows, не мога да ти помогна с акъл, но е добре да деинсталираш всички де/кодери и да инсталираш най-актуалните, като смениш и плеъра. Аз нямам никакви проблеми с филми, букви , "кодеци" и т.н.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от onogondur

zlatacho,може ли да дадете линк или нещо подобно,за да проверим и погледнем цените на техниката в Румъния?
    Ето:
    http://www.altex.ro/televizor-cu-pla...ll-hd-hdmi-usb
    http://www.mediagalaxy.ro/tv-home-ci...rand/panasonic
    http://domo.ro/Televizoare_&_Home_ci...evizoare/3D_TV

Тези:

http://ttmag.ro/index.php?route=prod...rice&order=ASC

са специализирани в продажбата само на Panasonic, но имат магазин единствено в Букурещ. Докато останалите имат мрежа в цяла Румъния.

7. Тук е от
    Apr 2012

Плеъра и кодеците би трябвало да са вградени в телевизора във неговия софтуер аз ги плейвам от него компютъра ми е просто сървър , голям харддиск , за да несменям флашки или външни USB устройства даже си мисля че нищо да нямам инсталирано на компа те пак ще си тръгнат , плеъра и кодеците трябва да са в софтуера на телевизора ..... и друг въпрос ако фаила със субтитрите е развален защо тръгва с друг филм а с неговия не .. може би ако има нещо е проблем във видеофаила
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1334475377[/time]_________________________________________________

отговор на колегите с цените в румъния .... от дадените от вас линкове и отстъпки виждам че цените са като тук 249 леи отстъпка и ти стъпва на 2000 лв наши пари леите и нашите левове са едно към едно ... е невиждам кое е по евтиното , а си сметни сега и бензина до букурещ
    Пичове не се лъжете по тия 3Д телевизори , за същите пари си вземете един 50 инчов обикновен няма да съжалявате , под 50 инча телевизор няма смисъл да взимате , аз си взех 46 и сега ми е малък и съжалявам че не взех по голям а и мисля че за 3Д колкото е по голям екрана толкова е по внушителен образа

8.  

9. Тук е от
    Feb 2011

Нещо бъркаш. 1 лев = 2,2366 леи.

Например 42 инчов TX-P42GT30E струва 2400 леи което прави 1061 лв.

Къде в БГ ще намериш тоя модел под 1100 лв?!

10. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Плеъра и кодеците би трябвало да са вградени в телевизора във неговия софтуер аз ги плейвам от него компютъра ми е просто сървър , голям харддиск , за да несменям флашки или външни USB устройства даже си мисля че нищо да нямам инсталирано на компа те пак ще си тръгнат , плеъра и кодеците трябва да са в софтуера на телевизора ..... и друг въпрос ако фаила със субтитрите е развален защо тръгва с друг филм а с неговия не .. може би ако има нещо е проблем във видеофаила
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1334478960[/time]_________________________________________________

отговор на колегите с цените в румъния .... от дадените от вас линкове и отстъпки виждам че цените са като тук 249 леи отстъпка и ти стъпва на 2000 лв наши пари леите и нашите левове са едно към едно ... е невиждам кое е по евтиното , а си сметни сега и бензина до букурещ
    Пичове не се лъжете по тия 3Д телевизори , за същите пари си вземете един 50 инчов обикновен няма да съжалявате , под 50 инча телевизор няма смисъл да взимате , аз си взех 46 и сега ми е малък и съжалявам че не взех по голям а и мисля че за 3Д колкото е по голям екрана толкова е по внушителен образа
    Аз съм с 47 и разликата с 50 не е голяма, така че... Но какъвто и да си вземеш, винаги има и по-голям от твоя.

11. Novice
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Когато се прави екстремна разработка няма нужда да се намаляват настройките. Дори се препоръчва да е на по-ярки - например Нормал.
    т.е. настройки нормал и нон-стоп 200-300 часа филмчета, заливки и всичко мърдащо ... и няма да се прецака

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Плеъра и кодеците би трябвало да са вградени в телевизора във неговия софтуер. Аз ги плейвам от него компютъра ми е просто сървър , голям харддиск , за да несменям флашки или външни USB устройства даже си мисля че нищо да нямам инсталирано на компа те пак ще си тръгнат , плеъра и кодеците трябва да са в софтуера на телевизора ..... и друг въпрос ако фаила със субтитрите е развален защо тръгва с друг филм а с неговия не .. може би ако има нещо е проблем във видеофаила
    Бъркаш жестоко. Телевизора няма нищо общо с възпроизвеждането при пускане филм от компа /през сървъра/. Тази работа се върши от компа, а телевизора визуализира подаваният сигнал.
    Пробвай с друг медия сървър.
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,46043.0.html

13. Тук е от
    Apr 2012

Благодаря за помоща, инсталирах "домашния медиа сървър" версия 1.22.1
    вярно всичко тръгва без проблем чете доста повече кодировки от стария сървър но възникнаха много проблеми
    1. като пускам филми на всички филми които имам отпред на името на файла се появява надпис "неготов"
    2. от копчето на дистанционното с което допреди си пусках субтитрите сега на всички филми вътре в менюто има надпис няма субтитри а реално те си тръгват от самия медиа сървър като ги избера
    3. направило ми е впечатление че филм с формат 4:3 като му пусна субтитрите вече няма разпъване на цял екран, а като избера от транскодирование "без субтитри" копчето за разпъване от дистанционното си го разпъва в цял екран , същото става и ако има няколко аудио потока и филма е в отношение 4:3 тогава пък изобщо не може да се разпъне
    как могат да се оправят тези проблеми сигурно още не съм разучил програмата
    имам и още един въпрос явно съм грешал за плеъра който мислех че е вграден в софтуера на телевизора , но как тогава като пусна флашка със записан филм и субтитри си го плейва през USB-то и субтитри си тръгват е на някои филми обаче , някой не тръгват изобщо , при мрежов кабел изваден и без връзка със каквито и да било други устройства
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1334525630[/time]_________________________________________________

и още нещо струва ми се че с домашния медиа сървър филмите които имам (може би всички) леко насичат превъртането на филма с дистанционното е доста гадно да не кажа невъзможно , също ми прави впечатление и картината че може би има известно влошаване в качеството в сравнение с "Twonky" на какво се дължи това дали са настройки

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

МИсля, че за терзания с DLNA си има друга тема. Няма нужда да занимаваме хората, които са си решили проблема по друг начин с тези проблеми.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

имам и още един въпрос явно съм грешал за плеъра който мислех че е вграден в софтуера на телевизора , но как тогава като пусна флашка със записан филм и субтитри си го плейва през USB-то и субтитри си тръгват е на някои филми обаче , някой не тръгват изобщо , при мрежов кабел изваден и без връзка със каквито и да било други устройства
    Когато пускаш филм от сървъра инсталиран на компа, филма се възпроизвежда /транскодира/ от компютъра, който по LAN кабела подава сигнал към телевизора. Тоест сигнала не минава през плейъра на телевизора.
    Плейъра на телевизора, работи само когато свържеш към USB /или входа за SD карта/ порта на телевизора някакъв външен носител.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не съм на 100% сигурен в това. Не е като да чете видео файла от флашка, но по DLNA също играе плеъра на телевизора.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 102 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе