Когато се прави екстремна разработка няма нужда да се намаляват настройките. Дори се препоръчва да е на по-ярки - например Нормал.Първоначално публикувано от dedo pop
Когато се прави екстремна разработка няма нужда да се намаляват настройките. Дори се препоръчва да е на по-ярки - например Нормал.Първоначално публикувано от dedo pop
zlatacho,може ли да дадете линк или нещо подобно,за да проверим и погледнем цените на техниката в Румъния?Първоначално публикувано от zlatacho
Колеги помагайте вече нищо не ми идва на ум ... Имам телевизор panasonic TX-P46G30E използвам twonky media server за връзка с компа ми. Всичко си е наред, но ми направи вчечатление, че винаги има проблем със субтитрите. Кога тръгват кога не тръгват. Не е ясно на какво се дължи това
Имам следната дилема видеофаил -avi, субтитри - srt. Двата файла са с едно и също име и изписва няма субтитри. Копирам субтитрите и ги пускам с друг филм. Пак avi като им сменя името разбира се субтитрите си тръгват без проблем с чуждия филм. Връщам ги при неговия няма субтитри - пробвах да конвертирам филма в дуга резолюция пак не тръгват. Пробвах с конвертиране на филма защото така успях преди време да пусна на друг филм нечетящи се субтитри и най интерсното беше, че след конвертирането субтитрите тръгнаха и с копието и с оригиналния фаил от който конвертирах. Идея си нямам как стана това просто от самосебе си
Ако някой е успял да пребори този проблем, нека пише. Искам да разбера какво е решението.
Аз стигам до извода, че firmware е много дървен на тия телевизори.
Три неща ми излизат на прима виста :Първоначално публикувано от i3v3a3n
1.файлът със субтитрите няма нищо общо с видео файла (гимнастиката с конвертирането), освен де следва тайминга му (на видеото)
Структурата на всеки вид/тип субтитри (.srt / .ssa / .sub / .txt) е строго специфична и най-малката грешка ги прави неизползваеми
2.firmware на телевизора няма НИКАКВА роля при връзка с компютъра и възпроизвеждане на видео
3.най-вероятно е кофти софтуер (т.нар. плеър)
Понеже не ползвам Windows, не мога да ти помогна с акъл, но е добре да деинсталираш всички де/кодери и да инсталираш най-актуалните, като смениш и плеъра. Аз нямам никакви проблеми с филми, букви , "кодеци" и т.н.
Ето:Първоначално публикувано от onogondur
http://www.altex.ro/televizor-cu-pla...ll-hd-hdmi-usb
http://www.mediagalaxy.ro/tv-home-ci...rand/panasonic
http://domo.ro/Televizoare_&_Home_ci...evizoare/3D_TV
Тези:
http://ttmag.ro/index.php?route=prod...rice&order=ASC
са специализирани в продажбата само на Panasonic, но имат магазин единствено в Букурещ. Докато останалите имат мрежа в цяла Румъния.
Плеъра и кодеците би трябвало да са вградени в телевизора във неговия софтуер аз ги плейвам от него компютъра ми е просто сървър , голям харддиск , за да несменям флашки или външни USB устройства даже си мисля че нищо да нямам инсталирано на компа те пак ще си тръгнат , плеъра и кодеците трябва да са в софтуера на телевизора ..... и друг въпрос ако фаила със субтитрите е развален защо тръгва с друг филм а с неговия не .. може би ако има нещо е проблем във видеофаила
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1334475377[/time]_________________________________________________
отговор на колегите с цените в румъния .... от дадените от вас линкове и отстъпки виждам че цените са като тук 249 леи отстъпка и ти стъпва на 2000 лв наши пари леите и нашите левове са едно към едно ... е невиждам кое е по евтиното , а си сметни сега и бензина до букурещ
Пичове не се лъжете по тия 3Д телевизори , за същите пари си вземете един 50 инчов обикновен няма да съжалявате , под 50 инча телевизор няма смисъл да взимате , аз си взех 46 и сега ми е малък и съжалявам че не взех по голям а и мисля че за 3Д колкото е по голям екрана толкова е по внушителен образа
Нещо бъркаш. 1 лев = 2,2366 леи.
Например 42 инчов TX-P42GT30E струва 2400 леи което прави 1061 лв.
Къде в БГ ще намериш тоя модел под 1100 лв?!
Аз съм с 47 и разликата с 50 не е голяма, така че... Но какъвто и да си вземеш, винаги има и по-голям от твоя.Първоначално публикувано от i3v3a3n
т.е. настройки нормал и нон-стоп 200-300 часа филмчета, заливки и всичко мърдащо ... и няма да се прецакаПървоначално публикувано от lazarus18
Бъркаш жестоко. Телевизора няма нищо общо с възпроизвеждането при пускане филм от компа /през сървъра/. Тази работа се върши от компа, а телевизора визуализира подаваният сигнал.Първоначално публикувано от i3v3a3n
Пробвай с друг медия сървър.
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,46043.0.html
Благодаря за помоща, инсталирах "домашния медиа сървър" версия 1.22.1
вярно всичко тръгва без проблем чете доста повече кодировки от стария сървър но възникнаха много проблеми
1. като пускам филми на всички филми които имам отпред на името на файла се появява надпис "неготов"
2. от копчето на дистанционното с което допреди си пусках субтитрите сега на всички филми вътре в менюто има надпис няма субтитри а реално те си тръгват от самия медиа сървър като ги избера
3. направило ми е впечатление че филм с формат 4:3 като му пусна субтитрите вече няма разпъване на цял екран, а като избера от транскодирование "без субтитри" копчето за разпъване от дистанционното си го разпъва в цял екран , същото става и ако има няколко аудио потока и филма е в отношение 4:3 тогава пък изобщо не може да се разпъне
как могат да се оправят тези проблеми сигурно още не съм разучил програмата
имам и още един въпрос явно съм грешал за плеъра който мислех че е вграден в софтуера на телевизора , но как тогава като пусна флашка със записан филм и субтитри си го плейва през USB-то и субтитри си тръгват е на някои филми обаче , някой не тръгват изобщо , при мрежов кабел изваден и без връзка със каквито и да било други устройства
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1334525630[/time]_________________________________________________
и още нещо струва ми се че с домашния медиа сървър филмите които имам (може би всички) леко насичат превъртането на филма с дистанционното е доста гадно да не кажа невъзможно , също ми прави впечатление и картината че може би има известно влошаване в качеството в сравнение с "Twonky" на какво се дължи това дали са настройки
МИсля, че за терзания с DLNA си има друга тема. Няма нужда да занимаваме хората, които са си решили проблема по друг начин с тези проблеми.
Когато пускаш филм от сървъра инсталиран на компа, филма се възпроизвежда /транскодира/ от компютъра, който по LAN кабела подава сигнал към телевизора. Тоест сигнала не минава през плейъра на телевизора.Първоначално публикувано от i3v3a3n
Плейъра на телевизора, работи само когато свържеш към USB /или входа за SD карта/ порта на телевизора някакъв външен носител.
Не съм на 100% сигурен в това. Не е като да чете видео файла от флашка, но по DLNA също играе плеъра на телевизора.