Здравейте колеги, забелязях един странен ефект/дефект на моя PANASONIC TX-P50ST50E.
Към телевизора се подават сигнали от два източника, Blizoo през антенния вход и видео картата на компютъра през HDMI1.
Докато се гледа телевизия, в някакъв момент, телевизора превключва към HDMI входа /там постоянно има сигнал, компа не се гаси/.
Обратното явление за сега не съм забелязал. Странното е, че дори когато съм в менюто, отново самоволно превключва към HDMI порта.
Не можах да установя някакво правило, може да гледам телевизия 1 час и да не се случи нито един веднъж, но един път започне ли, го прави много често, наоколо 2-3 минути.
Някой да е забелязал подобно поведение на неговия телевизор ?
При мен пък на светло сив фон,когато гледам телевизия има отдясно в края на целия екран една 1 см. леко тъмна лента,по целия вертикал много трудно се забелязва ,какво ли е това? Ако мога да я оправя с някакъв софтуер би било добре .
Винаги съм гледал на зуум и на супер занижени настройки ,почти тъмен монитор а вече съм на 300 часа почти.
Дано някой да съдейства.
п.,п Логота нямам отпечатани,поне не забелязвам
Това е заводски дефект и не се оправя софтуерно. Аз бях писал за това и един друг колега също.
Среща се в цялата серия ST, GT и VT от тази година.
Хубавото е, че не се забелязва при нормално гледане, а само при специфичен фон Гледай и не му обръщай внимание, ако не го забелязваш при нормално гледане.
вертикалните ленти се оправят ето така
How to repair your plasma TV with a baseball bat - WELOL.ORG - YouTube
Благодаря ви колеги ,успехи и голям късмет занапред
- - - Updated - - -
колега за вас това ли е решението
Има някаква активно на HDMI входа и той сам се включва. Мисля че става ако не си преминал ръчно на ТВ от HDMI, a телевизора сам е превключил защото си спрял компютъра.
При мен го прави само тогава.
Съгласен с горното, само при наличен сигнал от HDMI изхода на външна видеокарта.
Телевизора, работещ на ТВ сигнал, при пускане на компютъра, автоматично превключва на HDMI порта му, свързан с този на видеокартата, като показва десктопа.
Ако е свързан с HDMI порта на дънната платка /вграденото видео/ такова превключване не се осъществява.
Моят 50VT30E, например, получава сигнали от:
1. Антенен вход - цифрова по коаксиален кабел
2. HDMI 1 - сигнал от външната видеокарта. При ползването му като дисплей за игри в 2D и 3D режими.
3. HDMI 2 ARC - сигнал от ресивъра ми за домашно кино, предаващ картината от мултимедийният плеър.
4. HDMI 3 - сигнал от СТБ на Виваком - цифрова ТВ по оптичен кабел.
Въпросното дразнещо превключване е само при сигнал от компютъра. При никой друг не се осъществява.
Решение на проблема, според мен, е когато няма да се ползва като комп. дисплей, да се деактивира от дисплей мениджъра на контроният панел на видеокартата.
ще има ли нови модели плазми за 2013г?
от техномаркет ми казаха че SТ и UT сериите били до изчерпване на количествата и само LED телевизори ще доставят
Имам следния проблем с P42e20x. Извел съм звука от аналогов изход на тв. към 5+1 система - с натискане на бутоните за усилване на звука от дистанционното обаче се регулират само говорителите на телевизора а аз искам те да са изключени. Как да постъпя. Дойде ми на ум да вкарам жак за слушалки като мислех че това ще прекъсне звука към говорителите но и това не помогна. Моля за помощ - с КА модул съм и е ужасно неудобно.
Здравейте,
вчера си купих 50СТ50 от ТП. Прочетох на 1ва страница, че ако жуженето се чува на повече от 40 см да се води на сервиз за ремонт на захр. блок. (сега съм му пуснал слайдове, свалени пак от 1ва стр.) На ярките цветове - бяло, червено, светло зелено, при пълна тишина в стаята, чувам жуженето от 2-3 метра. Нормално ли е това? И как ще ме посъветвате да постъпя?
Благодаря
Да ще има, но ще се появят през Март-Април 2016 година.
През аналогов може да изкараш само стерео. Пробва ли да намалиш звука на телевизора докрай и да регулираш звука от системата ?
Честито
Жуженето в какви условия го чуваш ?
1- пуснат нормално увеличен звук на телевизора ?
2- пълна тишина в стаята и спрян звук на телевизора ?
Като правило при светли заливки на екрана е нормално да чуваш някакво минимално жужене от 2-3 метра. Колкото по-светла е една сцена, толкова повече е натоварено захранването на плазменият телевизор и съответно по осезаемо е жуженето. Такива сцени обикновенно са с малка продължителност. От порядъка на наколко секунди и поне на мен жуженето не ми прави впечатление, отнесен от добрата картина....
Ето ти малко обяснение, от началото на темата..
По отношение на дразнещия високочестотен звук от заранващите блокове на плазмените екрани.
Въпросният звук, се излъчва не само от импулсният трансформатор, но и от множеството дросели и електролитни филтриращи кондензатори, възможно е дори самият панел да "жужи" до известна степен, предвид плазмените разряди. Както и да е, явно всички плазми жужат и ще жужат, коя повече, коя по-малко (обусловено или от по-качествени компоненти, или от по-добра звукоизолация на корпуса, или и от двете), но едва ли има чувствителна разлика в шума на два отделни екземпляра от даден модел и размер. По-скоро търсете разликата в конкретните акустични условия - има ли стена в непосредствена близост зад панела, която да отразява наличие или отсъствие на шумопоглъщащи материали наоколо (завеси, мека мебел) ,дали телевизора е в ниша на холната гарнитура. Самата стена отразява шума и усилва ефекта и то значително. И не на последно място - разстоянието на което се намира обичайната ви позиция на седене от самия екран.
За тези от вас които се оплакват от силен шум в телевизора - решение на проблема.
http://www.hdzona.com/forum/index.ph...53604#msg53604
Panasonic