Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 62 от 102 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2012

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Откъм формати няма да имаш проблеми. Външните субтитри също работят, но, голямото НО, е че не не може да се регулира размера. Супер дребни са!
    Вариант е външен плеър или да вграждаш субтитрите в mkv или divx контейнери заедно с видеото. Става за 2 мин. макс според размера на файла.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от w00x
    Също така, тъй като във форума има много, много информация, някой може ли да ме насочи към пост в който да прочета за специфични неща, които да гледам в магазина при огледа на телевизора?
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg444699

Отиваш на част втора в поста.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от prel
    Откъм формати няма да имаш проблеми. Външните субтитри също работят, но, голямото НО, е че не не може да се регулира размера. Супер дребни са!
    Вариант е външен плеър или да вграждаш субтитрите в mkv или divx контейнери заедно с видеото. Става за 2 мин. макс според размера на файла.
    Дори и през DLNA са дребни?? Там не се ли настройват/генерират от самия сървър на компютъра? Аз смятам само през DLNA да гледам. Не искам да си губя времето с прехвърляне върху флашки и влагане на средства в преносими дискове. А това с вграждането на субтитрите го играх един път, когато имах един от първите плейъри с DIVX съвместимост, който не поддържаше субтитри. Прекалено досадно е.

5. Тук е от
    May 2012

Доколкото знам има някои DLNA сървъри, като serviio и home media server, които могат в реално време да вграждат субтитрите и съответно да ги правят с какъвто си искаш размер, шрифт, цвят. Т.е. не се налага да конвертираш, сървъра го прави докато подава филма към телевизора. Това обаче означава, че трябва да ползваш компютър. При моята конфигурация, в която аз не ползвам компютър изобщо, а външно устройство със слабичък процесор в килера само за такива цели е леко неудобство, че не може да се регулира размера.
    М/у другото писах на Панасоник за тази недомислица, но не на Българския, че тук сигурно не са много в час и получих отговор, че ще обмислят възможността за оправяне на нещата в бъдеще. Но да ти кажа, не храня много надежди.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Ами аз имам настолен компютър с 6ГБ РАМ и Е8200 на който ще правя конвертирането, така че няма да е особен проблем.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Малък проблем ли е да си играеш да правиш манипулации върху всеки свален филм преди да го гледаш?
    2012 сме. Много отдавна подобни операции са станали излишни.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Малък проблем ли е да си играеш да правиш манипулации върху всеки свален филм преди да го гледаш?
    2012 сме. Много отдавна подобни операции са станали излишни.
    Голям проблем ми е дори. Защото съм го и прави преди като имах DIVX плейър от първите, които не четяха субтитри, та ми е писнало. Затова и не искам да ги лепя на всеки филм. Затова идеята ми е със сървъра. Нали един път като се направи настройката и всичко ще става автоматично? Нима трябва да се подготвя всеки файл по отделно, за да се гледа през DLNA сървъра на компютъра?

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако успееш да подкараш DLNA сървър, който автоматично да вгражда субтитри може и да стане. Не съм убеден обаче, че това не се отразява на качеството по някакъв начин.
    Ако ще го правиш предварително за всеки филм си е играчка и голяма досада.
    Моя съвет е да търсиш друго, външно решение. Вече има доста евтини и добре работещи плеъри за целта. Няма да ти е зает компютъра докато гледаш филм също така.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Имам плейър на DIVA на телевизора в другата стая. Знам, че е по-удобно, но пак го има тва постоянно прехвърляне, а и допълнителното дистанционно. Тъй като DLNA трансфера е едно от основните неща заради които взимам телевизора, ще прегледам малко по въпроса, защото май никой не ползва активно DLNA, а всеки си ползва флашка.

Аз реално със субтитри не гледам, но ако някой ми дойде на гости, няма как..

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ти остави субтитрите. За мен самия плеър на Панасоник е куц и неудобен за сериозно ползване.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Panasonic-TX-P50VT50E - Настройки след калибрация
    http://hdportal.hr/recenzije/wp-cont...0VT50E-New.pdf

резултати от ревюта
    http://www.avclub.gr/forum/showthrea...post1056518420

Image retention
    http://www.avclub.gr/forum/showthrea...n-edition-2012
    http://www.avclub.gr/forum/downloads.php?do=file&id=100
    Това е един ISO файл с менюта и раздели, с автоматично повторяем режим за неопределено време.
    Ако имате медиен плейър, който чете DVD. ISO файлове, просто копирайте на диск и го отворете. В противен случай, можете да го запишете на DVD и да го възпроизведете на на някой плейър.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Одеве написах едно дълго мнение и видях, че е в раздела за LCD. Ще го копирам тук, надявам се да не е проблем. Модераторите могат да изтрият другото ако трябва.

-------------------------------

Днес бях на мисия "Купи телевизор". Не успях. 3 часа се дупих в Техномаркет-а, исках дистанционни, пусках клипчета, сменях настройки. Накрая се спрях между изкушаващата оферта за LG 47LM660/670 (безплатен Xbox 360) и 50ST50E (на който гледах 42" модел). Сложих ги един до друг, пуснах едно и също нещо и като видях дълбочината на цветовете и детайла, който се разкрива при ST50, почти спрях теста. Нагласях цветовете, настройките на LM660, но детайлите дето ги имаше на ST50 просто не се появиха.

Това, което ме притеснява обаче е, че:

1. На демо клипчетата на Сони (а и не само), които пусках, при бял текст на черен (тъмен) фон, се вижда 1 пиксел розово от лявата страна на контурите. Това го виждам на 2-ри 42СТ50, който гледам. Няколко дни по-рано го гледах в Технополис със същия "проблем". От какво се получава това? Дефектен панел? Плазмената технология? Настройки на картината? При Philips 5507 и LG LM660, този дефект не се наблюдава и на същото клипче, логото седи като отсечено върху черния фон.
    2. На тъмен фон, като се приближах (буквално до екрана) и виждах едни тъмно зелени пикселчета, който "жужаха" по екрана. Това май е от технологията, защото на един VT30 дето го бяха изложили ги имаше същите. От технологията ли е?
    3. Не видях 3Д-то, защото нямаха очила. 3Д-то как се справя? Видях, че работи и с очила от 2012 моделите на Самсунг, но късно, та не можах да пробвам в магазина.
    4. При смяна между снимките, които бях приготвил (плътно червено, зелено, синьо, сиви преливки, скали) се виждаше остатък от предишанта снимка за кратко. Не разбрах дали това е от технологията или от ефект при смяната на снимки от самия телевизор.
    5. Как се справя при бързи сцени и движения, защото така и не можах да го пробвам както трябва. Не видях да дефектира фрапиращо от това, което бях приготвил.

Ще съм благодарен, ако някой успее да ми отговори на тези въпроси и неясноти.

16. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Привет, по т2. /имаш усещането за нещо "живо" / - от технологията е. По т4 мисля че е нормално, ако е за много кратко. Виж преди покупка да не е бил мостра, че повечето ги пускат на високи настройки за привличане на клиенти а през първите часове това не е препорачително.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

1. Технологията - по точоно проблема е в /T-cone/ тайм контролера на панела. Среща се масово при LCD панелите - червен контур от едната страна на надписите - при подаване на сигнал от компа.

2. Това жужене е причинено от дитеринга. Панелите са 8 битови - недостатъчно количество възпроизвеждани нюанси на цветовете което води до невъзможност за плавно преливане и колор бандинг. Липсващите нюанси се получават чрез т.нар. dithering
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dither
    http://webstyleguide.com/wsg2/graphics/dither.html
    Всички плазмeни панели са 8 битови. Всичко останало /10-12-14bit/ е постигнато софтуерно ,както при почти всички телевизори в момента. Стандартните 8-битови панели, използвани обикновено за LCD телевизори, са способни да представят 256 степени на градация между цветовете.
    10-битовият панел, предлага градация с 1024 оттенъка.

3. Много по-добре от LCD събратятата си.

4. Настройките и технологията. Зависи и колко време си държал предната снимка на екран. Мострата вероятно не е била разработена. През първите 200 часа фосфорът влиза в оптимален режим на работа, като леко съкращава времето за реакция и си повишава яркоста спрямо тази в началото. тези които имат плазмен телевизор ще ти потвърдят че след 200-300 часа картината леко се променя към по-добра.

5. Далеч по-добре от повечето LCD-та от среден клас. Особено ако включиш Focused Field Drive /IFC/.

Надяваме се да съм помогнал с нескопосаното си обяснение аз самият имам много още да уча.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    1. Технологията - по точоно проблема е в /T-cone/ тайм контролера на панела. Среща се масово при LCD панелите - червен контур от едната страна на надписите - при подаване на сигнал от компа.

4. Настройките и технологията. Зависи и колко време си държал предната снимка на екран. Мострата вероятно не е била разработена. През първите 200 часа фосфорът влиза в оптимален режим на работа, като леко съкращава времето за реакция и си повишава яркоста спрямо тази в началото. тези които имат плазмен телевизор ще ти потвърдят че след 200-300 часа картината леко се променя към по-добра.

Надяваме се да съм помогнал с нескопосаното си обяснение аз самият имам много още да уча.
    Благодаря ти за отговорите. Казваш, че се среща масово при LCD, но нали за плазмения СТ50 говорим? При LCD LED-овете го нямаше тоя розов контур. Не те ли дразни теб? Аз много се вглеждам в такива неща по принцип и имам чувството, че тоя контур ще ми разкаже играта..

Снимките ги държах по доста време, но като видях ефекта, започнах да ги сменям по-бързо и остатъчната картинка се виждаше. Все едно имаше плавно преливане между снимките. Като ефект от Slideshow, но не толкова бавно. В рамките на 1-2 секунди, картинките се сменяха.

Ще ги чакам тези от Техномаркет да ми кажат кога ще мога да ми доставят един 50" и ще реша. Както каза един приятел "Като купиш ЛЕД, няма да го гледаш до плазмата, та разликата в картината няма да е чак толкова осезаема."

Edit: Зачетох се тука в една тема в avsforum и там хулят модела, че прогарял много лесно, което започва да ме плаши...
    Има ли много собственици на СТ50, които се оплакват от прогаряне на екрана и/или изображения, които седят прекалено дълго време?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 62 от 102 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе