Аз даже се учудвам, че DVD филма е тръгнал. Да не би да тръгва файл по файл?
Аз даже се учудвам, че DVD филма е тръгнал. Да не би да тръгва файл по файл?
Честно казано не го изчаках.
Ако ти е интересно, мога да проверя довечера и да пиша.
Виждам, че въпроса със субтитрите е коментиран през 2010, но се надявах да има промяна.
Същото ли ще бъде положението със свалени Blu-ray филми?
Изобщо има ли решение?
Според мен ако сваляш mkv/avi рипове нещата горе долу вървят. Доклкото знам и субтитри тръгват - външни.
Цели DVD/BD дискове едва ли ще работят пълноценно.
Здравейте,
Имам питане за възможностите на Panasonic TX-P50ST50E Media Server-а. И по-точно защо жестоко ми насича при възпроизвеждането на "BBC Planet Earth 2006 1080 HDDVD x264":
Codec: x264
Bitrate: 11-12 Mbit/s (peaks at 40Mbit) - това си е стандартния максимум на Blu Ray формата
Resolution: 1920x1080
Framerate: 23.976fps
Филмът му го подавам през DLNA сървър Twonky по Gigabit Ethernet от QNAP NAS server, от който безпроблем чета/пиша с над 40MBps, a този е само до 4MBps. Абсолютно същия филм от същото място го гледам без проблем с WD Live и от лаптопа си, а гледам по характеристики на процесора Panasonic-а е в пъти по-добър от WD Live. Има ли някъде описани какви формати с какъв FrameRate/Bitfrate поддържа Panasonic или е нещо в настройките/кодирането да го прекодирам, без да губя качество ?
Този пост е редактиран от rakim; 25-09-12 в 10:22.
Този релийз е възможно най-тежкия, който може да пуснеш на плеъра. Да не говорим, че е енкоднат с неправилни спецификации, излизащи извън възможностите на чиповете - ReFrames - 16, което съчетано с високия битрейт, 16:9 резолюция и спъва доста машинки.
Отделно, пускайки го по мрежата имаш още едно тясно място.
Ами искам да си ползвам максималното качество - иначе за какво съм си взел Full HD !?!
С какви спецификации да го прекодирам, че да са му правилни ? Както казах NAS DLNA Сървъра издържа на далеч по-високо натоварване и това изобщо не му е проблем на плейъра при положение, че си получава потока на готово и не хаби процесор/памет за четене от диск при ограниченията на USB 2.0.
Просто свали друг релийз или дори направо пълния Блу-рей пакет. Дори той е по-лесен за плейване от този рип и е без допълнителна компресия.
Да тръгнеш да го енкодваш наново това е загуба на време със съмнителен резултат.
Някой възползвал ли се е от актулната промоция на ST50 в един от техномагазините и да е купил неразпечатана бройка в София тези дни?
Много се чудя дали да не направя покупката сега без да чакам евентуално още по-добра оферта в зимните месеци (промоцията сега е за 2 000 лв за 50").
Някой видял ли е разлика с новия ъпдейт на софтуера за ST50?
Аз видях единствено променения дизайн на Volume графиката.
Вчера забелязах нещо на панела на ST50. В десния край има вертикални ленти по самия панел. Можеби са около 20см. Виждат се на сив фон. Като пусна динамичен режим - изчезват. Стават много слабо видими.
От самото начало ги забелязвах леко, но снощи направо ми се набиха в очите като пуснах Vimeo приложението.
Някъде бях чел в чуждестранен форум, че обсъждаха някакви "ленти" в дясно, но не съм сигурен дали става въпрос за същото. Идеята ми е дали и някой друг ги има, дали е дефект на модела или на моя телевизор. Защото ако е на моята бройка, направо ще ги викам да си го гледат и да си го прибират. А то това няма как да се оправи, та май ще трябва да ми дават нов направо.
Ами сигурно става за дума тях и те са си "By Design" - на Запад връщат телевизорите докато им се падне без такива ленти. Моя няма такива.
Аз на моя по-скоро виждам хоризонтални ленти, особенно като се пусне бялата лента за чистене на Retention. Забелязват се като се погледна под остър ъгъл отблизо и отгоре. Вероятно са от антирефлексното покритие и не се забелязват, ако човек се отдалечи на повече от 1 метър или гледа хоризонтално - т.е. не са ми проблем.
Дай снимка все пак - примерно на сив фон на Update менюто се виждали.
Този пост е редактиран от rakim; 28-09-12 в 14:40.