Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 95 от 102 ПърваПърва ... 45859394959697 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,411 до 1,425 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2012

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Здрасти на всички,

Доста изчетох преди да питам но така и не намерих отговор на проблема си. Имам P42GT30E и наскоро се обзаведох с два броя 3D очила (Mview DG-100BIR). Естествено свалих няколко 3Д филма за тест и това което за жалост се наблюдава при всичките са неприятни артефекти, които се проявяват според мен при много контрастни сцени или бързи такива. Част от картината застива докато другата продължава да се показва. Разбрах, че проблема се решава като се даде в Display Mode - THX но тук е и главния ми проблем филмите ги пускам от МediaServer (OpenMediaVault машинка) и там опцията THX липства. Редно да вметна, че когато гледам или играя нещо от PS3-та (HDMI) си няма проблем дори когато телевизора не е в режим THX, също през VieraConnect - Viera 3D World appa им си пуска перфектно 3Д.
    Артефактите са налице само в МediaServer или през usb, там също THX mode липства.

Общо взето всички филми, които пускам са *.mkv формат.

Някакви съвети какво да правя.

Edit: Добавям малко видео за да изясня проблема, за който говоря:
    2D

3D

3D->2D

Бтв артефактите не излизат само в 3D има ги и в 2D, както се вижда
    Този пост е редактиран от agoria; 30-12-12 в 03:01.

2.  

3. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

След 3 години потребление чертичката остана за постоянно. Гаранция плюс върши работа, коректни са и сега съм с по-новия P42UT50E. Свиквам му, освен с това
    При вкючен компютър и пускане на телевизора след няколко секунди от режим ,TV сам се прехвърля на другия сигнал(от компа). Като го върна от бутона TV на дистанционното повече не се връща сам.
    Изключете от менюто на телевизора Viera link и няма да се влияе от сигнала от компютъра!
    Спирам го този Viera link и други пробвах, но продължава да се включва сам на HDMI когато пускам компютъра!???

Работи, кабела трябва да е на HDMI 2.
    Този пост е редактиран от peterstamov; 30-12-12 в 23:21.
    bstanchev одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

agora, пробвай с "реалистични кино настройки"/"true cinema"/, което е аналога на ТНХ. Между другото можеше да вземеш 200IR, защото поне на книга те са с по-голям контраст от 100, и стават за твоя ТВ.
    П.П. А дали самият плеър нещо не се дъни - ползвам DLNA и на някои филми има сходни проблеми, включитлено и на точно същата сцена от "Смело сърце" (имам същия ТВ като твоя). Може и да е от кодировката, с която филмът е направен...

5. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте,
    От 3 седмици ползвам ST50 и от самото начало още Wi-fi на тв не работи постоянно.
    Това, което имам впредвид е, че в може би от 40% от случаите, когато реша да си гледам филм през DLNA или да видя някое клипче в Youtube в менюто на тв-то, той не ми отркива рутера. Понякога, след като го загася и изчакам 5 мин и го включа отново се оправя, но в повечето случаи не.
    От роял електроникс казаха, че това не е хроничен дефект и трябва да им занеса тв-то да го погледнат. А пък на мен ми е много неудобно да го нося там, а пък и не е гаранция че дефекта ще се появи докато съм там, което автомачитно значи, че трябва да им го оставя, а това втежнява логистиката допълнително.
    Дали според вас проблема е софтуерен и има ли някакво решение на проблема в домашни условия. като фърмуеър ъпдейт?
    Software version 1.263

Благодаря предварително !
    Поздрави,
    Светлин
    Този пост е редактиран от Svetlin Dimitrov; 31-12-12 в 14:56.

6. Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Стара Загора - центъра на Вселената...

А защо не си пускаш филмите по кабел от РС-то или единствения вариант е през Wi-fi ?

7. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от theshadowmen Виж публикацията
    А защо не си пускаш филмите по кабел от РС-то или единствения вариант е през Wi-fi ?
    Ами нямам HDMI изход на лаптопа, а пък и да имам това това е компромис само в единия случай.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2012

Отговор: Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Не знам, дали е тук мястото, но да се надявам - някой да ми помогне. Взех си 42" Панасоник 3D, всичко е ок, но субтитрите ми ги разделя на две. В края, и в началото - а в средата празно. Казаха ми да пиша тук, че все някой може да ми помогне, имало някаква програма....помагайте - инак ще ме е Ят, че дадох 1300 лева.

10. Тук е от
    Jul 2007

Как е по-добре(по-качествено) да се гледат филми от лаптоп - чрез HDMI кабел 10м., през Wi-Fi или LAN кабел между лаптопа и ТВ?

11. Rem
    Rem е офлайн

Тук е от
    Apr 2011

Hdmi-най-лесно и вероятно безпроблемно.
    Качеството си зависи от източника, т.е. от качеството на самия запис, който си свалил.

12. vml
    vml е офлайн

Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от Svetlin Dimitrov Виж публикацията
    Здравейте,
    От 3 седмици ползвам ST50 и от самото начало още Wi-fi на тв не работи постоянно.
    Това, което имам впредвид е, че в може би от 40% от случаите, когато реша да си гледам филм през DLNA или да видя някое клипче в Youtube в менюто на тв-то, той не ми отркива рутера. Понякога, след като го загася и изчакам 5 мин и го включа отново се оправя, но в повечето случаи не.
    От роял електроникс казаха, че това не е хроничен дефект и трябва да им занеса тв-то да го погледнат. А пък на мен ми е много неудобно да го нося там, а пък и не е гаранция че дефекта ще се появи докато съм там, което автомачитно значи, че трябва да им го оставя, а това втежнява логистиката допълнително.
    Дали според вас проблема е софтуерен и има ли някакво решение на проблема в домашни условия. като фърмуеър ъпдейт?
    Software version 1.263

Благодаря предварително !
    Поздрави,
    Светлин
    Провери дали не си сложил нещо на usb портовете. Като започнах да използвам флашки и при мене започна да губи мрежата. Като ги изключа и го изгася и после включа и си намира мрежа и се оправя. Нещо се бърка може би, със софтуерен ъпдейт да го корегират

13. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от Rem Виж публикацията
    Hdmi-най-лесно и вероятно безпроблемно.
    Качеството си зависи от източника, т.е. от качеството на самия запис, който си свалил.
    Да обаче ми трябва 10м. кабел, съмнявам се че качеството ще падне.

14.  

15. Rem
    Rem е офлайн

Тук е от
    Apr 2011

Ако е качествен кабела, едва ли ще е забележимо.
    Обаче 10 м. ХДМИ кабел, ще минеш 100 кинта цена.
    Затова си сложи лаптопа до тв, вземаш си кабел хама/сони от техно-нещо си и ще си най-доволен.
    Не се чуди за глупости, това е най-удачния вариант.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

CES 2013

Това е единственото, което знам за новите модели засега. /предположения/

Panasonic plasma TVs 2013
    Series
    ·································
    VT60
    ···························
    GT60
    ···························
    ST60
    ··························
    S60
    ··························
    X60
    ·······················
    Diagonal 65, 55, 50 65, 55, 50 65, 55, 50, 42 50, 42 50, 42
    Processor Dual Core Pro 4
    UniPhier MN2WS0220
    ARM Cortex 9, 2x1400@MHz
    DDR3-1600
    L1 Cache: 32kb
    L2 Cache: 128kb
    Dual Core Pro 4
    UniPhier MN2WS0220
    ARM Cortex 9, 2x1400@MHz
    DDR3-1600
    L1 Cache: 32kb
    L2 Cache: 128kb
    Mediatek 5590 Mediatek 5590 LD8
    Resolution 1080 1080 1080 1080 ---
    Sub-Field-Drive 2500Hz 2500Hz 2000Hz 600Hz 600Hz
    Online movies & built in Wi-Fi Yes Yes Yes Yes No
    3D Yes Yes Yes No No
    3D Очила Active x2 Active x2 Active x2 No No
    Tuner
    DVB
    A+T+C+S x2 A+T+C+S x2 A+T+C A+T+C A+T+C
    Touch pen Option Option Option No No

Забележете - високият клас има по два тунера, така че PIP не би било проблем, както и превключването на друга програма по време на запис /PVR/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-01-13 в 16:41.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Отговор: Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar Peichev Виж публикацията
    Не знам, дали е тук мястото, но да се надявам - някой да ми помогне. Взех си 42" Панасоник 3D, всичко е ок, но субтитрите ми ги разделя на две. В края, и в началото - а в средата празно. Казаха ми да пиша тук, че все някой може да ми помогне, имало някаква програма....помагайте - инак ще ме е Ят, че дадох 1300 лева.
    Ако гледаш от компютъра по hdmi - трябва ти PotPlayer да речем. Той има опцията да прави субтитрите както трябва в 3D режим.

18. Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Стара Загора - центъра на Вселената...

1+ за горния коментар,аз ползвам именно PotPlayer за филми и 3D-то върви нормално,включително и субтитрите...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 95 от 102 ПърваПърва ... 45859394959697 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе