Вече всичко почна да ме съмнява :D, то и ЛМ6 на ЛГ трябваше да е 100хц и D6 на Самсунг трябваше да е fullHD 3D ама ... тотални икономии при всички и прецакване на клиентите в името на печалбата ,както се казва "вече нищо не е това което изглежда" .
![]()
19''
26''
32''
37''
42''
47''
55''
Вече всичко почна да ме съмнява :D, то и ЛМ6 на ЛГ трябваше да е 100хц и D6 на Самсунг трябваше да е fullHD 3D ама ... тотални икономии при всички и прецакване на клиентите в името на печалбата ,както се казва "вече нищо не е това което изглежда" .
![]()
Здравейте!
Ще си позволя да поискам помощ от вас за следната ситуация, която се случи при мен.
Закупех си Panasonic TX-42ET5E, всичко е наред нямам проблеми с телевизора.
Позволих си обаче да вляза в сервизното меню, да проверя колко е работил,но промених 3 неща от това меню.
За съжаление не направих снимки или да си запиша фабричните показания и сега съм в такава ситуация, че искам да му върна фабричните настойки в сервизното меню, но не знам какви са те. Имам някакви спомени, но все пак е добре да се върнат както са си оригинално настроени.
Става въпрос за Настройка контраст - ADJUST -CONTRAST -стойност ???
както и за Настройка оверскан - H-AMP ; и V-AMP това са трите стойности които са ми необходими.
Вярвам, че ще се намерят добри хора, които да помогнат.
Привет. На прага съм на следната, като гледам "класическа", покупка - Panasonic TX-42ET5E. Доволен съм от ревютата в интернет, препоръчват ми го, но имам едно смущение - в Технополис не искат да ми пуснат SD канал, за да видя за каква картина иде реч. HD-то изглежда добре, 3D-то - също, но нека не се лъжем - докато повечето канали не станат HD, SD програмите са важен фактор при избора на телевизор. Та, питането ми е - може ли някой, който има този телевизор, да ми каже доволен ли е от SD каналите? И като цяло, препоръчва ли моделът. Мерси предварително на всички добри люде
Ако сигнала е цифров е ОК, но ако е аналогов - боза. Но той аналоговия няма да го има още дълго.....освен ако не си на някоя допотопна кабеларка с аналогов сигнал.
Мерси за отговора. Не, няма да съм с аналогова - след 10 дни си пускам цифрова от Megalan. Значи да съм спокоен за SD каналите в такъв случай?
@ Blazhev
първо погледни Philips серията 42pfl6007k или 42pfl6057k и тогава вземай крайното решение. Абсоютно качество SD/HD без значение аналогов или цифров сигнал мнооого по-добре от Panasonic серия E5.
Просто помагам и успех в избора!!!
Колегата пита за ET5, а не за Е5. "Качество SD/HD" е много субективно нещо и за всеки отделен човек е различно. Гледал съм 42pfl6057k и лично на мен не ми хареса.
Вземай ЕТ5Е и не се колебай
- - - - - - - - - -
Вземай ЕТ5Е и не се колебай![]()
О-о, мислех си че помагам? Тогава направо грабвай Panasonic 42ET60!!!
как се влиза в сервизното меню?
опс, влезнах ама как се оперира там идея нямам
Този пост е редактиран от ivonty; 21-03-13 в 21:56.
Настройка контраст -
- включете на телевизионен канал;
- влезте в сервизното меню;
- с бутона "2" се доберете до ADJUST;
Това не го правете !
- с регулатора на звука променяме значението CONTRAST (може да натиснете жълтият бутон, предлага оптимално значение за този канал);
- натиснете "ok".
Настройка оверскан
- влезте в сервизното меню;
- с бутона "2" се доберете до ADJUST;
- с бутона "3" се доберете до H-AMP;
- с бутона "3" се доберете до V-AMP;
А с 1 връщаш назад! Exit излизаш нищо друго не правиш....
До Shienar благодаря колега, стойността на контраста се разминава драстично би трябвало да е 800 или 810. Ти как влезе в менюто в смисъл от аналоговия сигнал или ползва някох HDMI вход !
Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-03-13 в 15:04.
При мен не излиза стои си на HDMI, благодаря ... други колеги дали ще имат възможност да погледнат ?