Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият LCD телевизор Panasonic ?

Гласували
342. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 19''

0 0%
  • 26''

2 0.58%
  • 32''

78 22.81%
  • 37''

35 10.23%
  • 42''

153 44.74%
  • 47''

59 17.25%
  • 55''

15 4.39%
Страница 74 от 113 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 1684
Like Tree88Одобрявам

Panasonic LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2012

Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

супер, мерси Христослав.

Ще ги кача на една флашка и тази вечер пак към магазина, и най-много да трябва после да черпя

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Как да направя субтитрите с по-голям шрифт на ЕТ5? Свалям филм на флашка със субтитрите, правя всичките букви да са главни с Subtitle Edit, но пак ми малеят.

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

не можеш....тия неща се питат и гледат преди да се купи, не след това.....
    brotzki одобрява това.

5. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Това е интересно....виж какви са настройките следващият път и пиши.

Да - картинките от линка в 3-ти пост на темата, стават за тестване на LCD и плазми.

Виж и тук
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%B8%D1%8F.html
    Здравей Христослав,

Благодаря отново за картиниките, те ме спасиха от попкупката на ТВ с изгорял пиксел.. ! Въпреки че консултанта се помъчи да ме убеди, че нищо му няма на ТВ-то го сменихме с друго.
    И сега резултатите от тестовете на panasonic tx-l47wt60e ,които проведох преди да си го купя:
    1. От горепосоченият линк, си свалих картинки и тестови филмчета, и ги прекарахме през второто ТВ. Клипчето със птиците го гледахме два пъти - не трепна.
    2. Клипчето със Японката на въжетето вървеше почти перфектно, съвсем леко се забелязваше "трептене" когато се връща назад.
    3. Клипчето за DSE Ефекта, също показа много добри резултати спрямо моите възприятия, почти не правеше впечатление и не дразнеше докато мърдаше сивият правоъгълник.
    4. Събтитрите вградени във филма, модифицирани със показаните на първа страница приложения, дават по-добри резултати (малко по-големи са от тези които не са вградени! Тези дни ще си поиграя още за да видим колко големи могат да станат реално ).
    5. Звука беше на прилично ниво.
    6. Каритината на 1080р на 2Д и 3Д филми от ХДД ми изглежда супер добре.
    7. Черното си ми изглежда достатъчно черно, сивите нюанси също добре се представиха

Доколкото ефекта от двойните субтитри на 3Д филма, мисля че беше от това че имах на ХДД-то два субс файла за даденият филм. Един .srt и един .sub. Предполагам че е имало припокриване на даден език в двата файла и за това така ги е давало, но бях с друго ХДД, и не съм сигурен. Ще го проверя пак и ще ви пиша ако има интерес.

Снощи в бързината не успях да си пусна телевизията през HDMI от Мегалан, както си работеше на предното ТВ, но явно нещо съм изпуснал (въпреки че доста четох и си играх с тунерите, държавите, TV-AV, и т.н. за да видя дали има ефект, но нещо не стана, преполагам нещо елемтарно е). Като пусна каналите ще ви кажа как се държи реално.

Ако някой се колебае за това ТВ или мога да помогна с тест, за нещо, насреща съм.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Danko Виж публикацията
    Снощи в бързината не успях да си пусна телевизията през HDMI от Мегалан, както си работеше на предното ТВ, но явно нещо съм изпуснал (въпреки че доста четох и си играх с тунерите, държавите, TV-AV, и т.н. за да видя дали има ефект, но нещо не стана, преполагам нещо елемтарно е). Като пусна каналите ще ви кажа как се държи реално.

Ако някой се колебае за това ТВ или мога да помогна с тест, за нещо, насреща съм.
    Честито
    Вкарай HDMI кабела в първи порт, после натисни бутон AV. От появилото се меню чрез стрелките (за нагоре и надолу на кръглият бутон), избери HDMI 1 и натисни бутона OK.

7. Тук е от
    Oct 2012

Мерси! Така съм го направил и стой черен екран Пробвах да местя портовете, и да го включа на 3-ти порт и после да го сменя при спряно ТВ, и си стои черен екран Най-много да се обадя на Мегалан и да дойдат да видят..

Благодаря още веднъж.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Не съм запознат с Мегалан...но провери AV настройките в приемника им - на кой изход подава сигнал.
    Жалко, че не предлагат стандартна кабелна с модул и карта.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    не можеш....тия неща се питат и гледат преди да се купи, не след това.....
    С какво предлагате да го заменя?

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Няма нужда чак да сменяш телевизора - вземи си един мултимедиен плеър и си готов - има много повече възможности от телевизора.
    brotzki одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Няма нужда чак да сменяш телевизора - вземи си един мултимедиен плеър и си готов - има много повече възможности от телевизора.
    Това е решението!

13. Тук е от
    Nov 2013

Калибриране ЕТ60B 47 инча

Това са резултатите от калибрацията на телевизора.
    Софтуер HCFR, колориметър i1 Display2, дневна светлина, яркост 180 cd/m2.

Пунктирната линия е измерване със заводска настройка в режим True Cinema

Luminance
    luma.jpg

Гама
    gamma.jpg
    некоректната гама на заводските настройки се дължи на включен Adaptive Gamma Control

RGB Нива
    rgb.jpg

Цветова температура
    temp.jpg

Баланс на сивото след калибрация средно deltaЕ=0,64

Цветове CIE диаграма (кръстчетата са от измерване със заводска настройка в режим True Cinema).
    colors.jpg

средно deltaЕ=1,75 след калибрация

Разликата спрямо заводските настройки е значителна, а резултатите след калибрация са много добри.
    hristoslav2 одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Калибриране ЕТ60B 47 инча

borkin
    Е има още какво да се желае, но като за първи опит е много добре.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

С тези евтини мултимедии няма ли прекалено много загуби?

Имам и един друг въпрос. Какъв саунд бар мога да сложа на ET5 серията,който да се управлява от дистанционното?
    Този пост е редактиран от brotzki; 20-12-13 в 23:42.

17. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от Danko Виж публикацията
    Здравей Христослав,

Благодаря отново за картиниките, те ме спасиха от попкупката на ТВ с изгорял пиксел.. ! Въпреки че консултанта се помъчи да ме убеди, че нищо му няма на ТВ-то го сменихме с друго.
    И сега резултатите от тестовете на panasonic tx-l47wt60e ,които проведох преди да си го купя:
    1. От горепосоченият линк, си свалих картинки и тестови филмчета, и ги прекарахме през второто ТВ. Клипчето със птиците го гледахме два пъти - не трепна.
    2. Клипчето със Японката на въжетето вървеше почти перфектно, съвсем леко се забелязваше "трептене" когато се връща назад.
    3. Клипчето за DSE Ефекта, също показа много добри резултати спрямо моите възприятия, почти не правеше впечатление и не дразнеше докато мърдаше сивият правоъгълник.
    4. Събтитрите вградени във филма, модифицирани със показаните на първа страница приложения, дават по-добри резултати (малко по-големи са от тези които не са вградени! Тези дни ще си поиграя още за да видим колко големи могат да станат реално ).
    5. Звука беше на прилично ниво.
    6. Каритината на 1080р на 2Д и 3Д филми от ХДД ми изглежда супер добре.
    7. Черното си ми изглежда достатъчно черно, сивите нюанси също добре се представиха

Доколкото ефекта от двойните субтитри на 3Д филма, мисля че беше от това че имах на ХДД-то два субс файла за даденият филм. Един .srt и един .sub. Предполагам че е имало припокриване на даден език в двата файла и за това така ги е давало, но бях с друго ХДД, и не съм сигурен. Ще го проверя пак и ще ви пиша ако има интерес.

Здравейте,
    И аз съм се спрял на този ТВ. Нужно ли е да се правят всички тестове, или е достатъчно да се огледа за мъртви пиксели?

Поздрави,

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011

Днес за пореден път прегледах тази тема и темата Обсъждане и коментари на резултати от тестови клипове и изображения. l

Утре или вдруги ден ми предстои да закупя PANASONIC TX-L42ET60E .
    Прегледах отзивите за него, но не можах да намеря следната информация за него:
    1. Има ли този ТВ сателитен тунер или не, DVB-T/C само или DVB-T/C/S2 ?
    Питам, защото в спецификациите му няма, а при запитване в Технополис казват, че има САТ тунер.
    2. Как мога да разбера колко часа е работил?
    Имаше информация за наработените часове и макар да съм прегледал и двете теми основно ( за кой ли път ) , може би съм я пропуснал.
    Благодаря предварително.
    Този пост е редактиран от mirkata404; 21-12-13 в 16:17.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 74 от 113 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
    От pipchi във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 541
    Последно: 30-10-18, 12:41
  3. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  4. Philips LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 729
    Последно: 15-01-15, 20:03
  5. Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1319
    Последно: 02-01-15, 20:26

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе