супер, мерси Христослав.
Ще ги кача на една флашка и тази вечер пак към магазина, и най-много да трябва после да черпя
19''
26''
32''
37''
42''
47''
55''
супер, мерси Христослав.
Ще ги кача на една флашка и тази вечер пак към магазина, и най-много да трябва после да черпя
Как да направя субтитрите с по-голям шрифт на ЕТ5? Свалям филм на флашка със субтитрите, правя всичките букви да са главни с Subtitle Edit, но пак ми малеят.
не можеш....тия неща се питат и гледат преди да се купи, не след това.....
Здравей Христослав,
Благодаря отново за картиниките, те ме спасиха от попкупката на ТВ с изгорял пиксел.. ! Въпреки че консултанта се помъчи да ме убеди, че нищо му няма на ТВ-то го сменихме с друго.
И сега резултатите от тестовете на panasonic tx-l47wt60e ,които проведох преди да си го купя:
1. От горепосоченият линк, си свалих картинки и тестови филмчета, и ги прекарахме през второто ТВ. Клипчето със птиците го гледахме два пъти - не трепна.
2. Клипчето със Японката на въжетето вървеше почти перфектно, съвсем леко се забелязваше "трептене" когато се връща назад.
3. Клипчето за DSE Ефекта, също показа много добри резултати спрямо моите възприятия, почти не правеше впечатление и не дразнеше докато мърдаше сивият правоъгълник.
4. Събтитрите вградени във филма, модифицирани със показаните на първа страница приложения, дават по-добри резултати (малко по-големи са от тези които не са вградени! Тези дни ще си поиграя още за да видим колко големи могат да станат реално ).
5. Звука беше на прилично ниво.
6. Каритината на 1080р на 2Д и 3Д филми от ХДД ми изглежда супер добре.
7. Черното си ми изглежда достатъчно черно, сивите нюанси също добре се представиха
Доколкото ефекта от двойните субтитри на 3Д филма, мисля че беше от това че имах на ХДД-то два субс файла за даденият филм. Един .srt и един .sub. Предполагам че е имало припокриване на даден език в двата файла и за това така ги е давало, но бях с друго ХДД, и не съм сигурен. Ще го проверя пак и ще ви пиша ако има интерес.
Снощи в бързината не успях да си пусна телевизията през HDMI от Мегалан, както си работеше на предното ТВ, но явно нещо съм изпуснал (въпреки че доста четох и си играх с тунерите, държавите, TV-AV, и т.н. за да видя дали има ефект, но нещо не стана, преполагам нещо елемтарно е). Като пусна каналите ще ви кажа как се държи реално.
Ако някой се колебае за това ТВ или мога да помогна с тест, за нещо, насреща съм.
Мерси! Така съм го направил и стой черен екран Пробвах да местя портовете, и да го включа на 3-ти порт и после да го сменя при спряно ТВ, и си стои черен екран Най-много да се обадя на Мегалан и да дойдат да видят..
Благодаря още веднъж.
Не съм запознат с Мегалан...но провери AV настройките в приемника им - на кой изход подава сигнал.
Жалко, че не предлагат стандартна кабелна с модул и карта.
Няма нужда чак да сменяш телевизора - вземи си един мултимедиен плеър и си готов - има много повече възможности от телевизора.
Това са резултатите от калибрацията на телевизора.
Софтуер HCFR, колориметър i1 Display2, дневна светлина, яркост 180 cd/m2.
Пунктирната линия е измерване със заводска настройка в режим True Cinema
Luminance
luma.jpg
Гама
gamma.jpg
некоректната гама на заводските настройки се дължи на включен Adaptive Gamma Control
RGB Нива
rgb.jpg
Цветова температура
temp.jpg
Баланс на сивото след калибрация средно deltaЕ=0,64
Цветове CIE диаграма (кръстчетата са от измерване със заводска настройка в режим True Cinema).
colors.jpg
средно deltaЕ=1,75 след калибрация
Разликата спрямо заводските настройки е значителна, а резултатите след калибрация са много добри.
borkin
Е има още какво да се желае, но като за първи опит е много добре.
Този пост е редактиран от brotzki; 20-12-13 в 23:42.
Днес за пореден път прегледах тази тема и темата Обсъждане и коментари на резултати от тестови клипове и изображения. l
Утре или вдруги ден ми предстои да закупя PANASONIC TX-L42ET60E .
Прегледах отзивите за него, но не можах да намеря следната информация за него:
1. Има ли този ТВ сателитен тунер или не, DVB-T/C само или DVB-T/C/S2 ?
Питам, защото в спецификациите му няма, а при запитване в Технополис казват, че има САТ тунер.
2. Как мога да разбера колко часа е работил?
Имаше информация за наработените часове и макар да съм прегледал и двете теми основно ( за кой ли път ) , може би съм я пропуснал.
Благодаря предварително.
Този пост е редактиран от mirkata404; 21-12-13 в 16:17.