Привет! С Панасоник g20 съм ХД каналите имам само звук, СД каналите си работят нармално...
П.П. Проблемът бе в сателитния приемник...
Привет! С Панасоник g20 съм ХД каналите имам само звук, СД каналите си работят нармално...
П.П. Проблемът бе в сателитния приемник...
Новите модели ще бъдат представени на 16.02. сряда
Здравейте.
Незнам дали видяхте новата промоция на Т-полис. - TX-P50C3.
http://www.pozvanete.bg/images/catal...hura%20185.pdf
От каде мога да прочета по подробна информация за този модел, защото тука не видях.
Ако някой го е закупил, нека да сподели мнение.
Чудно как става този номер с новият модел 2011г /С3/появяващ се на пазара преди официалната презентация....Пенасоник България дали знаят за този внос??
май , не е FULL HD .
интересно , как ли ще се справя при HD сигнал. все пак е 50 ''
FULL HD се справят по зле от HD ready на SD сигнал.
Това не е съвсем вярно. Зависи от разстоянието от което се гледа. Но каквото и да е то при 50 инча диагонал ако имаш резолюция на панела 1024*768 всичко що се пусне да се гледа е кошмар, просто пикселите са като пуканки. Отделно Panasonic по принцип са относително зле с resize, тъй че по - добре що се касае до избор на реалните резолюции на панела, както казва Мечо Пух - "колкото повече, толкова повече".Първоначално публикувано от chachoto
Честно казано първите им опити с фулл хд лсд през 2007 бяха голяма мацаница,чак се чудех как ги купуват хората.А това бе рядко.гледах гледах и по късно с новия процесор забелязах ,че са малко по добре нещата така че и видеопроцесора играе голяма роля.Първоначално публикувано от kirretto
Ами че той resize - а или още както му викат скалирането нали зависи изцяло от процесора. Пък и не намесвай тук LCD.
Скалирането на картината зависи от алгоритмите зададени в софтуера на видеопроцесора. В това отношение Рanasonic наистина са много зле - а и не само в него... Имам чувството че телевизорите им се разработват ,като дипломна реабота на студенти от някои университет....
Другият проблем е ,че поставят евтини процесори в телевизорите. Някои знае ли каква е тактовата им честота - скорост на операции ,допустими грешки на брои операции ?? Знаем за лаптопите, смартфоните и таблетите си ,но за телевизорите - НИЩО!
Важното е крайния резултат какъв ще е. На пазара не виждам по добра картина от плазмите на Панасоник.
Самото скалиране при Панасоник 2010 моделите е много добро. Да не кажа отлично.Първоначално публикувано от hristoslav2
Проблем донякъде е обработката на сигнала. Бих го сложил на средно ниво след Самсунг и Филипс.
Не съм напълно съгласен с теб.Първоначално публикувано от lazarus18
Мащабирането на картинта им е ужасно.... В режим Auto - прави много бавно анализ на картината /2 минути и 25 секунди на history channel/ и често реже субтитрите в долната част. В режим -точен екран - картина с формат 4:3 ми я растяга по хоризонтала ,докато запълни екрана. 16:9 я растяга по вертикала като запазва черните ивици отгоре и отдолу....Какво и е точното на такава картина ? Аматъорска работа.....Целият им софтуер се нуждае от подмяна с нов-ама се стискат-да не се охарчат малко повече....
За форматите си прав спор няма.Аз говоря за цветопредаване, дълбочина и живост в картината за мен това е основното.
Под "скалиране"аз разбирам нещо съвсем различно - качеството на разпъване на резолюцията от 576i до 1080р. Това е основополагащ процес, от който зависи качеството на образа при SD сигнал.Първоначално публикувано от hristoslav2
Това, за което говриш е за мащабирането на картината и си прав донякъде. Аз лично никога не ползвам Auto, но знам, че работи бавно. Гледам го на Just и Zoom1 според предаването и ги сменявам ръчно когато аз реша.
Ето пример за разлика в скалирането. Оригинала е един и същ, но са използвани различни методи за оразмеряването.