Страница 11 от 94 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 1409

Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Аз вярвам, че Панасоник и всеки друг производител може да пусне перфектен телевизор, в който да липсват всякакви сериозни недостатъци.
    Не го правят по следната причини. Ще го оценят 0,001% от потребителите. Другите избират по цвят, цената, дебелина, реклами, пиар статии и тн. След година пускат нов модел с 1% подобрение в работата, но още по-гръмки реклами и характеристики и хората пак купуват.
    Хората не искат да е качествено, да е перфектно. Искат дизайн, цена и гръмки параметри. Те не правят разлика между модел за 1000 лева и такъв за 5000. За тези хора работят Панасоник и всички останалите. Другите се задоволяваме с малкото добро промъкнало се между боклуците.

Цитат Първоначално публикувано от jidachev
    Да попитам нещо което ме тормози от дълго време...
    В първата страница пише: Аз досега не съм успял да прекарам 5+1 звук през HDMI. Опитите ми са през външен сателитен тунер и PS3. Когато пускам DLNA няма проблем с 5+1 през оптиката.
    Някой ще ме осветли ли дали аз греша нещо. Или имам проблем с кабела (HDMI) или просто не става.
    Абе дали някой си слуша през 5+1 по описания начин?!
    ЕДИТ: Телевизора е Panasonic TX-P50V20, ако има значение.
    Защото не е предвидено да работи така. Точно както и дезолвия двигател не работи на газ.
    Защо е нужно звука да минава през телевизора? Закарвай го от източника към аудио системата.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

е тук мненията ни се "допират" така че спирам да искам невъзможното
    но все пак съществуват макар и в друга сфера неща които не са подчинени изцяло на икономическата логика а на това "какво можем" - например VW Phaeton ...

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от georgebg
    е тук мненията ни се "допират" така че спирам да искам невъзможното
    но все пак съществуват макар и в друга сфера неща които не са подчинени изцяло на икономическата логика а на това "какво можем" - например VW Phaeton ...
    Phaeton-a е 54Z11 на Panasonic.
    Макар, че логиката е малко по-различна защото при колите има A8/S Класа и Jaguar, където се опитва неуспешно да се намести това недоразумение на VW, а при телевизорите няма върхови и добри модели дори и скъпи.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Защото не е предвидено да работи така. Точно както и дезолвия двигател не работи на газ.
    Защо е нужно звука да минава през телевизора? Закарвай го от източника към аудио системата.
    Проблема е че аудио системата е произведена преди да е измислен HDMI стандарта и има само един цифров вход който е оптика. А тъй като е написано, че има тази възможност питам дали някой може да я потвърди. Ако не - да се смени описанието на първата страница или да се редактира, че никой все още не го е постигал.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2009

Би ли ми отговорил някой за колко време става връщането на сертификата от Panasonic за допълнителната гаранция?
    Благодаря предварително !

7. Тук е от
    Nov 2010

Няколко дни, ако се забавят повече от седмица, пиши им втори мейл. На мен, след напомняне след час време имах сертификат.
    Поздарви

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2009

barezz, мерси за информацията !

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от jidachev
    Проблема е че аудио системата е произведена преди да е измислен HDMI стандарта и има само един цифров вход който е оптика. А тъй като е написано, че има тази възможност питам дали някой може да я потвърди. Ако не - да се смени описанието на първата страница или да се редактира, че никой все още не го е постигал.
    Вече е коригирано.

Изхода на звука по оптика е само стерео или DD5.1 ?
    В ниските серии е само стерео. Във високите серии има и DD5,1. При ефир и кабелна в зависимост от канала на излъчване - стерео, моно или DD5.1 /проверете си звуковите пътеки на съответната програма/. На оптичният изход ще имате Dolby Digtal-/ако източника на сигнал подава такъв/-трябва само да свържете ТВ към AV ресивър чрез оптичен кабел. DTS не се поддържа. Всички формати са записани в инструкцията.

Цитат Първоначално публикувано от georgebg
    И идеята ми не знам защо тръгна в такава посока - аз само исках да кажа че за мен се държат малко като мастодонт - придобиха лицензите на pioneer kuro, ама за да не се изчерпят взеха да ни ги пускат по "лъжичка" за година, а в друго отношение не са мръднали. И след като има сходни модели на сходни цени, човек започва да сравнява и другите характеристики, които макар и с по-малка тежест наклоняват везните в една или друга посока.
    Да, обяснението за вентилатори в големите диагонали - ОК, но в по-малките няма вентилатори , а корпуса не е променен.
    И изобщо , мисълта ми за да разберете по-ясно раздразнението ми, щедам пример - ако когато отида да реша някакъв проблем на някого, аз го решавам възможно най-добре за да спя по-добре и по-дълго , ако работех на принципа на Панасоник, трябва всеки проблем да го решавам наполовина че да не изпусна кокала, или да има всеки път да правя по-нещо ново че да си поддържам егото на нивои да съм велик ....
    Тука си прав...За мен лично ,най-големият им проблем е софтуера. На второ място поставям дизайна и дистанционното и липсата на отделен процесор за нет функциите. Софта е претрупан и телевизора реагира мудно. Също така софта не е подновяван от години-само го допълват от 1999 година насам.
    Между другото забелязах нещо странно. Когато телевизорът е свързан към нета през рутера - при смяната на всяка програма има обмен на данни /LED индикаторите на порта на който е свързан телевизора и индикатора за нет мигат в продължение на 2-3 секунди/. Съмненията ми са ,че телевизоърт праща информация към централният сървър на Panasonic какво гледам./както windows прави същото при стартирането на компа-праща доклад до централата на microsоft.../

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Вече е коригирано.
    Изхода на звука по оптика е само стерео или DD5.1 ?
    В ниските серии е само стерео. Във високите серии има и DD5,1. При ефир и кабелна в зависимост от канала на излъчване - стерео, моно или DD5.1 /проверете си звуковите пътеки на съответната програма/. На оптичният изход ще имате Dolby Digtal-/ако източника на сигнал подава такъв/-трябва само да свържете ТВ към AV ресивър чрез оптичен кабел. DTS не се поддържа. Всички формати са записани в инструкцията.
    Благодаря за отговора, въпреки че не ме удовлетворява !
    Отивам в раздел "аудиотехника" да си търся подходящ ресивър....

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

От няколко дни съм с P50G20E и в момента стои вързан за PC. В момента е закачен с DVI -> HDMI кабел и не знам дали е нормално, но на 1920x1080 образът е малко размазан като че ли. Като намаля резолюцията имам усещането, че се избистря. Какво пропускам? И вторият ми въпрос е... малко свързан с първия. Теоретично ако вържа HDMI -> HDMI кабел, ще имам ли избор откъде да възпроизвеждам звука - от колоните на телевизора или от тези на PC. Искам да предавам видео по кабела, но звука да остане на PC колоните. Идиотско е, но имам основателна причина .

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

На какъв режим го гледаш телевизора?
    Виж дали ти е изключен Overscan от Menu-Setup-Other Settings. Виж и дали от видео картата няма зададен Overscan. Един пиксел да има прескалиране и образа се влошава.
    Настройките на звука се задават от компютъра и зависи от драйверите ти.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Изключих Overscan-a, екранът се стеснява, но образът си е същия. Явно проблемът е в мен и просто си въобразявам. В смисъл филмите и игрите изглеждат страхотно, но когато го ползвам като монитор и примерно дори в момента като пиша това текстовете ми се струват разфокусирани. Но сигурно си е от мен и просто не съм му свикнал.
    За звука - ок. Утре ще взема HDMI -> HDMI и щом имам опции ще си поиграя малко. Мерси!

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

То на филми трудно се хваща и да има разминаване в пикселите.
    Потърси си някаква тестова схема/видео за 1:1 pixel mapping и виж дали си го постигнал. Няма друга причина да е размазано.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2009

lazarus18,какъв хард диск си сложил на твоят Panasonic , какви са препоръчителни да се слагат и кой е оптималният размер?

RIPSTER, много рано си го почнал да го използваш като монитор !
    Изчакай малко ,за игри и филми да ,но за сърфиране не е препоръчително !!!

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Loreti
    lazarus18,какъв хард диск си сложил на твоят Panasonic , какви са препоръчителни да се слагат и кой е оптималният размер?
    Не съм слагал диск все още, а и едва ли ще сложа. Най-много за проба да видя как работи. Рядко има нещо по телевизията, което си заслужава да се запише.
    На HD плеъра си имам стотици гигабайти с негледани неща - концерти, игрални и док. филми и тн.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 94 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе