Страница 32 от 94 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 1409

Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2007

Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Относно консумацията на 42G20: 25,2KW за 200 часа гледане(разработване). Сега ще си върна нормалните настройки. Кефа цена няма!

Въпрос: Защо часовника не се мръдна автоматично за новото часово време? Датата си е ок, но за да се оправи часовника съм го сложил на GMT+3...

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Batboy

Въпрос: Защо часовника не се мръдна автоматично за новото часово време? Датата си е ок, но за да се оправи часовника съм го сложил на GMT+3...
    Зависи от кабелният ти оператор. При мен на М-сат Варна...още спят и не са си оправили часът.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Batboy
    Относно консумацията на 42G20: 25,2KW за 200 часа гледане(разработване). Сега ще си върна нормалните настройки. Кефа цена няма!
    Съвсем точно си го дават хората средна консумация 125 вата.При теб разликата е с 1 ват на час под 1 % разминаване

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Зависи от кабелният ти оператор. При мен на М-сат Варна...още спят и не са си оправили часът.
    Няма какво да пипат от МСат. Часът си е по GMT, в крайното устройство се прави отместването. Ако няма опция за DST - включено, мърдаш зоната с 1 час напред и така. Но EPG винаги върви на GMT.

6. Тук е от
    Mar 2011

Има ли някой колйто ползва Twonky или Serviio за медиа сървър, базиках опциите на Serviio-то но на телевизора така и не намирам медиа файлове а само папки.

7. Тук е от
    Apr 2011

Здравейте
    Собственик съм от 3 години на панасоник 42pv80p и съм решил да го сменя с нещо по-голямо.Много съм доволен от телевизора както на цифрова телевизия,така и при гледане на hd съдържание, като определено мога да заявя че станах фен на плазмите след като преминах на плазма от lcd sharp 32ad5.
    Основния ми фаворит е 50g20,тъй като 3d-то не представлява интерес за мен.
    За съжаление попаднах на доста негативни мнения за така наречения "50hz" проблем при панасоник и особено при моделите от 2010 г.
    Доколкото разбрах този проблем се наблюдава главно при гледане на телевизия и най-често при бързи сцени,най-вече спорт.
    Телевизия гледам само и единствено заради футбола...
    Чета форума най-редовно особено последната година но не се сещам за някой собственик който да е написал нещо по този проблем.
    Ще използвам модула на МСАТ.
    Ще съм благодарен ако някой от многобройните притежатели на G20 сподели как се държи телевизора при футболни мачове, има ли двойни образи,ленти и линии по терена,"ghosting",замазване или каквото и да е друго нарушаващо картината.
    Също така има доста оплаквания от "buzzing" или така нареченото жужене.Притесняваме тъй като на моята плазма този "buzzing" се чува осезаемо на поне 2 метра разстояние ,което за мен е доста дразнещо,и този "buzzing " се появи след около 6 месеца,предполагам след разработването на телевизора.
    Поздрави

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

При G20 "бъзинг" може да чуеш само на 20-30 см от екрана при тиха стая.
    50Hz проблем съществува, но предполагам не се коментира защото повечето хора не го забелязват. Моя съвет е а не го търсиш, че после дразни.
    Проблеми с гледане на мачове няма. Нещата са в пъти по-добре на SD сигнал от досегашния ти - много по-добро скалиране и много по-добра обработка.
    Все пак увеличаването на диагонала няма как да се отрази на качеството на сигнал с кофти качество. За предимствата при HD няма смисъл да ти обяснявам.
    Все пак мисля, че трябва да изчакаш новите модели. Според предварителната информация всички модели от средния клас нагоре ще са с новия тип фосфор като на тазгодишния топ модел - VT20.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Дилърите са получили официални писма от Панасоник с обяснения по катастрофата в Япония. Ще има забавяния с доставките на новите модели.

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Имам въпрос.От седмица гледам на G20 новата пуканкаА210 и забелязах,че на тъмни сцени на екрана остават едва забележими следи от много лека сянка когато вървят и се сменят в момента субтитрите, виждам я когато няма реплики на мястото на вървящите суб. в момента на гледане.Сенчицата изчезва веднага когато има по дълга пауза между субтитрите.Това не го правеше на SD от DVD.Искам да питам дане би това да става защото гледам HD от пуканката при следните настроики на ТВ-то.Pежим-кино,I.F.C включен ;16:9 зона на скан.включена;Висока резолюция на средно.Да не би сигнала HD да става много силен съответно и контраста на самите суб.Или май трябва да мина на режим THX с изключени всякакви подобрители когато гладам Хай-Деф?

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не би трябвало да имат значение настройките на картината за отпечатването.
    На колко време /часа/ е вече телевизора? Аз не съм забелязал подобен проблем, а гледам предимно HD.
    Евентуално може да е проблем ако си увеличил допълнително стойността на Контраст.
    Така или иначе, настройките ти не са добри за гледане на HD филми - изключи Overscan-a, IFC /Smooth Cinema/ също е добре да е изключена /както и Super Resolution/ при гледане на филми.

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Благодаря за отговора.ТВ-то е на 6 месеца на 500ч.Нищо не съм увеличавал в настройките придържам се стрикно към твойте съвети само дето гледам на IFC и 24smoot включени просто така му свикнах,луд на шарено се радва.Явно трябва да пробам и с различните нюанси на суб.от менюто на А-210.Интересно за разлика от ДВД-то ми суб.не могат да се местят нагоре надолу.Може би защото не са вградени като в ДВД-то.Пак мерси за съвета.Ще пробвам и на режим THX там супер резолюцията и 16;9сканирането и IFC са заводски изключени.Дали пък няма значение това че съм вързал USB флашката към пуканката с USB кабел мъжко/женско тип удължител защото флашката 16ГБ включена директно в пуканката много яко грее.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Как да не може да се местят? Всичко може да се настройва - цвят, позиция, размер, време...

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Дилърите са получили официални писма от Панасоник с обяснения по катастрофата в Япония. Ще има забавяния с доставките на новите модели.
    Тюх, язък! Да му се не види!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1301803740[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от bobi700402
    Дали пък няма значение това че съм вързал USB флашката към пуканката с USB кабел мъжко/женско тип удължител защото флашката 16ГБ включена директно в пуканката много яко грее.
    Това няма никакво отношение към гореописания проблем, ако въобще може да се нарече такъв. Флашката ти се е нагрявала когато е била директно включена в USB-то, защото е приемала топлина директно от чипа на плейъра. Просто медта по платката и металната част на USB куплунга са като термомост. Това в никакъв случай не би трябвало да влияе на работата на флашката. А, и виж - наслаждавай се на филмите, имаш що-годе добър телевизор (аз също имам 42G20), добър плейър. Недей да търсиш упорито под вола теле, че току-виж си го намерил. И въобще, имам чувството, че тези форуми влияят донякъде двузначно на несъвсем просветените потребители, прекалено много строго специфични неща се обсъждат, дават се мнения. Това може да е доста объркващо в един момент за обикновения потребител. Започват да си задават въпроси, да се притесняват. Вместо да се кефят на новите си придобивки, както беше едно време, се започват едни съмнения - дали избрах най-правилно, дали отброих точно "онези" 200 ли там, колко бяха часа и т.н. Измества се някак същината на една покупка. А тя е - да й се радваме и да не си тровим живота с излишни въпроси. За това си има хора, които предварително са помислили, пък накрая има си и гаранционно обслужване.

Всъщност, bobi700402, знаеш ли, аз май се досещам откъде идва тази разлика в яркостта на субтитрите. Ако наистина гледаш от DVD, то там основния цвят на надписите всъщност не е съвсем бял, а е сивеещ предимно (споделям от опит с обработващи сутитри за DVD-та програми). От друга страна имай предвид, че резолюцията на видеоматериала (филмите) в твоя случай не влияе върху резолюцията на надписите, че оттам да идва евентуално разлика в яркостта (факт е, че при HD образа се възприема като по-ярък и контрастен). В единия случай (при DVD) надписите представляват прозрачни картинки с текст, насложени върху кадрите и се съдържат в самото DVD. В другия случай пък (HD) плейъра определя резолюцията на буквите и, повярвай, тя е постоянна и за SD, и за HD, може да се променя размера им, позицията и съчетанието от цветове. Пак казвам - кефи се на филмите и не си трови мислите с глупости.

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Кире благодаря такъв отговор не бях получавал.В него казваш не само цялата истина а абсолютно цялата истина.За всичко си дяволски прав.Май почвам четейки форума да търся под вола теле.Или пък понеже бизнеса замря започвам да имам повече време да се занимавам с глупости.PS благодаря за изчерпателните технически отговори.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Здравейте!

Преди време бях намерил в този форум обяснение как "екрана" на плазмен ТВ Paasonic може леко да се рзпъне та на програмите който не са в 16/9 хората да не изглеждат "сплескан" като сумисти

Влизаше се в сервизното меню и там бяха настройките но нещо съм ги забравил.
    Модела е Панасоник плазма 42PV80P

Моля някой ако има описанието стъпка по стъпка в сервизното меню нека сподели!
    Благодаря Ви предварително

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 94 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе