http://panasonic.jp/support/global/c...own_eug20.html
Дърпаш от тук качваш на флашка
http://panasonic.jp/support/global/c...own_eug20.html
Дърпаш от тук качваш на флашка
Един въпрос и от мен . Ползвам сателитен приемник, който има коаксиален аудио цифров изход, а системата ми за домашно кино (SC-PT550E-K ) е с оптичен аудио цифров вход . Няма как да ги свържа директно . Сателитния приемник е свързан с плазмата (TH-P42UX30E) посредством HDMI кабел . Тъй като плазмата има оптичен цифров изход, пробвах от там да докарам Dolby Digital звук до домашното кино, но уви не се получава . Излиза обикновен стерео сигнал и съответно свирят само предните лява и дясна колона . Аз ли бъркам нещо или S/PDIF-изхода на телевизора не е наред ?Първоначално публикувано от hristoslav2
Свързах друг сателитен приемник към системата за домашно кино, който си е с оптичен изход . При пускане на канал с Dolby Digital звук , веднага на дисплея й се появава иконка DD и всички колони свирят коректно .
Здравейте,
някой знае ли точно на кой кабел се слагат феритните сърцевини, защото от магазина ми казаха че се слага на захранващия, а в книжката гледам че го дават на LAN кабела.
И въпроса ми е за какво служат тези сърцевини? :rolleyes:
На LAN кабела се слагат и целта им е да дават на късо високите честоти да предпазват от смущения.
Те в магазините като папагали повтарят доста глупости.Действай както препоръчва производителя.
Честно казано не знам защо се получава така...Имам подозрение, че само моделите от високите серии подържат Dolby Digital звук на оптичният изход на телевизора, докато по-ниските серии, като твоят подържат само стерео.Първоначално публикувано от emil22
Пробвай със сателитен приемник, който има HDMI изход. Свържи го с телевизора и провери какъв сигнал излиза от телевизора. Пиши какъв е резултата.
Точно така пробвах, даже тествах с два различни сателитни приемника и различни HDMI кабели, но долби звук от телевизора така и не излезе .Първоначално публикувано от hristoslav2
В диска с инструкциите за този модел пише , че звука от този изход трябва да е Dolby Digital , а не стерео .
Виж си тогава настройките за звук на телевизора - на моя имаше нещо подобно...май бяха РСМ и Auto за оптичният. Не си спомням точно.
Между другото сега погледнах и същото като по-горе съм го писал във FAQ преди 1 година.
Меню с настройки на S/PDIF има само в режим DVB-T и DVB-C ... в режим AV - нищо не мога да пипам .Първоначално публикувано от hristoslav2
Аз също видях какво си писал във FAQ , но ми се струва крайно нелогично подобно изпълнение - оптичен изход и само стерео ?!?
Поздрави !
По мои спомени в комплекта на 50V20 имаше даже два вида сърцевини - по-едри, за захранващия кабел и по-дребни за евентуалния LAN кабел. Иначе на други два телевизора в комплектите им имаше само по един голям ферит и той със сигурност е за захранващия кабел. Ако искаш погледни твоя захр. кабел дали няма вградени сърцевини (едни такива издутини само от единия или и от двата му края), и ако няма и наличната сърцевина ти се стори прекалено голяма за LAN кабел, тогава...Първоначално публикувано от staf4o
emil22, не съм на 100% сигурен, но оптичния изход на телевизора ти вади 5.1 звук само от вградения в него тунер/и, ако въобще поддържа такъв режим този тунер, а това което преминава през входовете - да го смесва в стерео. Щото DD може да бъде и стерео, не само 5.1, и индикатора на уредбата ти може да реагира само когато усети многоканален звук. Има и една друга работа - трябва да си сигурен, че сателитния ти приемник предава през HDMI многоканален, а не стерео звук. Ако пък там всичко е наред и много държиш на такъв звук може да си вземеш преобразувател коаксиален-оптичен за цифров звук, има ги и не са толкова скъпи. Успех.
Да, много държа на истинския звук .Първоначално публикувано от kirretto
И аз ги гледах тези преобразуватели и май май ще се ориентирам натам .
Благодаря за отговора .
Пробвах два различни сателитни приемника за да изключа този вариант .Има и една друга работа - трябва да си сигурен, че сателитния ти приемник предава през HDMI многоканален, а не стерео звук.
Провери все пак дали наистина сателитния подава през HDMI 5.1, а не стерео.
Не знам дали ме разбра - става дума за HDMI.Щото май нямаш уредба с HDMI, за да пробваш.
Да, разбрах, HDMI трябва да подава DD 5.1 звук по подразбиране .Първоначално публикувано от kirretto
Няма как да свържа директно приемника към системата за домашно кино , защото системата има само HDMI изход, но не и вход .
Затова пробвах с различни приемници и различни кабели , за да съм сигурен поне малко че проблема не е в тях .
По HDMI може да излиза 7.1, 5.1 и стерео. Въпроса е, че не се знае по подразбиране какво излиза от приемника ти.
Има и една друга работа - разликата между коаксиален и оптичен изход се състои в добавянето на един специален полупроводников прибор който прилича на червен светодиод и преобразува електрическия сигнал (коаксиал) в светлинен (оптичен). Този прибор има три извода - захранване, маса и извод за подаване на електрическия сигнал, който всъщност извод ти е коаксиалния. Та, ако си сръчен с поялника, спокойно можеш да си запоиш един женски чинч на уредбата и да си набавиш коаксиалния вход.
Трябва и да го има в излъчването 5.1 ДД -най-лесно е на немските /RTL,PRO7 ,SAT1 и т.н./ ,но когато излъчват някакъв филм , в останалото време повечето са 2.0 ДД .
Някой ако може да провери версията на firmware на S20E.
Трябват ми всички цифри!
Благодаря!