Страница 82 от 94 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 1409

Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

http://panasonic.jp/support/global/c...own_eug20.html
    Дърпаш от тук качваш на флашка

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    През оптичният кабел не ти трябват никакви настройки - сигнала си върви постоянно. Намаляш звука на телевизора до 0.
    Един въпрос и от мен . Ползвам сателитен приемник, който има коаксиален аудио цифров изход, а системата ми за домашно кино (SC-PT550E-K ) е с оптичен аудио цифров вход . Няма как да ги свържа директно . Сателитния приемник е свързан с плазмата (TH-P42UX30E) посредством HDMI кабел . Тъй като плазмата има оптичен цифров изход, пробвах от там да докарам Dolby Digital звук до домашното кино, но уви не се получава . Излиза обикновен стерео сигнал и съответно свирят само предните лява и дясна колона . Аз ли бъркам нещо или S/PDIF-изхода на телевизора не е наред ?
    Свързах друг сателитен приемник към системата за домашно кино, който си е с оптичен изход . При пускане на канал с Dolby Digital звук , веднага на дисплея й се появава иконка DD и всички колони свирят коректно .

4. Тук е от
    Sep 2011

Здравейте,
    някой знае ли точно на кой кабел се слагат феритните сърцевини, защото от магазина ми казаха че се слага на захранващия, а в книжката гледам че го дават на LAN кабела.
    И въпроса ми е за какво служат тези сърцевини? :rolleyes:

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

На LAN кабела се слагат и целта им е да дават на късо високите честоти да предпазват от смущения.
    Те в магазините като папагали повтарят доста глупости.Действай както препоръчва производителя.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от emil22
    Един въпрос и от мен . Ползвам сателитен приемник, който има коаксиален аудио цифров изход, а системата ми за домашно кино (SC-PT550E-K ) е с оптичен аудио цифров вход . Няма как да ги свържа директно . Сателитния приемник е свързан с плазмата (TH-P42UX30E) посредством HDMI кабел . Тъй като плазмата има оптичен цифров изход, пробвах от там да докарам Dolby Digital звук до домашното кино, но уви не се получава . Излиза обикновен стерео сигнал и съответно свирят само предните лява и дясна колона . Аз ли бъркам нещо или S/PDIF-изхода на телевизора не е наред ?
    Свързах друг сателитен приемник към системата за домашно кино, който си е с оптичен изход . При пускане на канал с Dolby Digital звук , веднага на дисплея й се появава иконка DD и всички колони свирят коректно .
    Честно казано не знам защо се получава така...Имам подозрение, че само моделите от високите серии подържат Dolby Digital звук на оптичният изход на телевизора, докато по-ниските серии, като твоят подържат само стерео.
    Пробвай със сателитен приемник, който има HDMI изход. Свържи го с телевизора и провери какъв сигнал излиза от телевизора. Пиши какъв е резултата.

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Пробвай със сателитен приемник, който има HDMI изход. Свържи го с телевизора и провери какъв сигнал излиза от телевизора. Пиши какъв е резултата.
    Точно така пробвах, даже тествах с два различни сателитни приемника и различни HDMI кабели, но долби звук от телевизора така и не излезе .
    В диска с инструкциите за този модел пише , че звука от този изход трябва да е Dolby Digital , а не стерео .

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Виж си тогава настройките за звук на телевизора - на моя имаше нещо подобно...май бяха РСМ и Auto за оптичният. Не си спомням точно.
    Между другото сега погледнах и същото като по-горе съм го писал във FAQ преди 1 година.

10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Виж си тогава настройките за звук на телевизора - на моя имаше нещо подобно...май бяха РСМ и Auto за оптичният. Не си спомням точно.
    Между другото сега погледнах и същото като по-горе съм го писал във FAQ преди 1 година.
    Меню с настройки на S/PDIF има само в режим DVB-T и DVB-C ... в режим AV - нищо не мога да пипам .
    Аз също видях какво си писал във FAQ , но ми се струва крайно нелогично подобно изпълнение - оптичен изход и само стерео ?!?
    Поздрави !

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от staf4o
    Здравейте,
    някой знае ли точно на кой кабел се слагат феритните сърцевини, защото от магазина ми казаха че се слага на захранващия, а в книжката гледам че го дават на LAN кабела.
    И въпроса ми е за какво служат тези сърцевини? :rolleyes:
    По мои спомени в комплекта на 50V20 имаше даже два вида сърцевини - по-едри, за захранващия кабел и по-дребни за евентуалния LAN кабел. Иначе на други два телевизора в комплектите им имаше само по един голям ферит и той със сигурност е за захранващия кабел. Ако искаш погледни твоя захр. кабел дали няма вградени сърцевини (едни такива издутини само от единия или и от двата му края), и ако няма и наличната сърцевина ти се стори прекалено голяма за LAN кабел, тогава...

emil22, не съм на 100% сигурен, но оптичния изход на телевизора ти вади 5.1 звук само от вградения в него тунер/и, ако въобще поддържа такъв режим този тунер, а това което преминава през входовете - да го смесва в стерео. Щото DD може да бъде и стерео, не само 5.1, и индикатора на уредбата ти може да реагира само когато усети многоканален звук. Има и една друга работа - трябва да си сигурен, че сателитния ти приемник предава през HDMI многоканален, а не стерео звук. Ако пък там всичко е наред и много държиш на такъв звук може да си вземеш преобразувател коаксиален-оптичен за цифров звук, има ги и не са толкова скъпи. Успех.

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от kirretto
    emil22, не съм на 100% сигурен, но оптичния изход на телевизора ти вади 5.1 звук само от вградения в него тунер/и, ако въобще поддържа такъв режим този тунер, а това което преминава през входовете - да го смесва в стерео. Щото DD може да бъде и стерео, не само 5.1, и индикатора на уредбата ти може да реагира само когато усети многоканален звук. Ако много държиш на такъв звук може да си вземеш преобразувател коаксиален-оптичен за цифров звук, има ги и не са толкова скъпи. Успех.
    Да, много държа на истинския звук .
    И аз ги гледах тези преобразуватели и май май ще се ориентирам натам .
    Благодаря за отговора .
    Има и една друга работа - трябва да си сигурен, че сателитния ти приемник предава през HDMI многоканален, а не стерео звук.
    Пробвах два различни сателитни приемника за да изключа този вариант .

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Провери все пак дали наистина сателитния подава през HDMI 5.1, а не стерео.

Не знам дали ме разбра - става дума за HDMI.Щото май нямаш уредба с HDMI, за да пробваш.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от kirretto
    Провери все пак дали наистина сателитния подава през HDMI 5.1, а не стерео.

Не знам дали ме разбра - става дума за HDMI.
    Да, разбрах, HDMI трябва да подава DD 5.1 звук по подразбиране .
    Няма как да свържа директно приемника към системата за домашно кино , защото системата има само HDMI изход, но не и вход .
    Затова пробвах с различни приемници и различни кабели , за да съм сигурен поне малко че проблема не е в тях .

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

По HDMI може да излиза 7.1, 5.1 и стерео. Въпроса е, че не се знае по подразбиране какво излиза от приемника ти.
    Има и една друга работа - разликата между коаксиален и оптичен изход се състои в добавянето на един специален полупроводников прибор който прилича на червен светодиод и преобразува електрическия сигнал (коаксиал) в светлинен (оптичен). Този прибор има три извода - захранване, маса и извод за подаване на електрическия сигнал, който всъщност извод ти е коаксиалния. Та, ако си сръчен с поялника, спокойно можеш да си запоиш един женски чинч на уредбата и да си набавиш коаксиалния вход.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Трябва и да го има в излъчването 5.1 ДД -най-лесно е на немските /RTL,PRO7 ,SAT1 и т.н./ ,но когато излъчват някакъв филм , в останалото време повечето са 2.0 ДД .

18. Тук е от
    Sep 2009

Някой ако може да провери версията на firmware на S20E.
    Трябват ми всички цифри!
    Благодаря!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 82 от 94 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе