При мен е същото положение. Първоначално си мислех, че имам проблем с драйвери, но след това и аз установих икономиите им и сега се налага да свивам резолюцията, за да мога да гледам на точен екран. Тарикати
При мен е същото положение. Първоначално си мислех, че имам проблем с драйвери, но след това и аз установих икономиите им и сега се налага да свивам резолюцията, за да мога да гледам на точен екран. Тарикати
При мен като избера THX режим ТВ-то автоматично си се скалира.
Това няма нищо общо с реалния размер на екрана. Оправи си настройките.Първоначално публикувано от Bronxi
Днес ходих да погледна в ТП в The Mall 42 инчовия G30 как изглежда.
Бяха го наредили в дъното в общия кюп.
Това, която ми направи впечатление беше: на всички телевизори вървеше някакво клипче на LG за 3Д-то. Бяла стая и някакъв чичко обяснява нещо. Е на всички телевизори бялото беше бяло, че чак синееше, само на G30-ката бялото беше жълто-оранчево.
На какво може да се дължи това?
Първоначално публикувано от tweeg
G30 е пуснат на режим на картината Кино или TНX предполагам. :rolleyes:
Правилния въпрос е защо на другите синее. Кой е казал, че бяло трябва да е такова?
Пък и това е въпрос на настройка да стане възможно най-неутрално и далеч от синеещото, разбира се.
Това се оправя от OVERSCAN функцията на видеокартатаПървоначално публикувано от pacho_20
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1315590360[/time]_________________________________________________Първоначално публикувано от hristoslav2
Нещо не се получава , избирам си програми нареждам ги и след време ги няма.
Точно така и аз оправям проблема.Първоначално публикувано от iwotolazarus18, предполагам си прав, но с Overscan функцията от настройките на картата се получава това: http://imageshack.us/photo/my-images...09194555.png/. Правил съм го и ръчно от контролния панел на картата, но ситуацията е същата. Явно някъде бъркам, но не знам къде? Ще съм ти благодарен, ако помогнеш със съвет, защото наистина е много дразнещо....Първоначално публикувано от lazarus18
Bronxi,
Каква ти е плазмата не разбрах?
Като зададеш от nVidia Control Panel 1080p 1920x1080 (native), Refresh Rate: 60Hz, какъв е резултата?
Плазмата ми е 46G20. Когато задам 1080p 1920x1080 (native) резолюция, панелът на телевизора не хваща цялата картина, тоест остава по малко от 4-те страни, както го е описал pacho_20.
И след като е зададено от компютъра 1080p 1920x1080 (native), 60Hz, отиваш в Настройки -> Други настройки -> 16:9 сканиране -> Изкл. (Setup->Other Settings-> 16:9 Overscan -> OFF) и се случва какво?
Не забравяй и че ASPECT трябва да си го задал на 16:9.
LanceLink, благодаря ти много. Наистина 15-20 минути отделяне за прочит на упътването спестяват часове главоболия, но български манталитет - какво да се прави.....
Жив и здрав бъди, и пак благодаря.
Браво, Браво, Браво LanceLink и Lazarus, понякога е най-елементарното нещо, но никога не бих отишъл в това меню и тази функция, дори при мен пише "Зона на сканиране", а не 16:9 сканиране, но както и да е ;-)
Благодаря много за помощта, да сте живи и здрави!
П.С. Снощи търсех книжката на телевизора да прочета нещо по въпроса, но намерих само тази част за работа с дистанционното ) Четете книжки хора ))
Честно казано, първо Overscan на повечето хора нищо не им говори, а и не е нужно да го знаят какво е, а преводът "16:9 сканиране" въобще е далече дори от смисъла. Дори и да си прочел упътването пак няма гаранция, че ще ти свърши работа, кофти превод и нулево обяснение как да си настроиш 1:1 за връзка с компютър. Ако не го знаех предварително, с това "упътване" и аз нямаше да разбера как става.