Страница 13 от 94 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 1409

Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Цитат Първоначално публикувано от Baykata
    Колеги , от вчера и аз съм с P42G20ES. Жената ме изнуди , иначе се бях спрял на по евтини варианти - U и X сериите.
    Доволен съм от ТВ-то. Оправих се с каналите на цифровата и настройките. Исках да пробвам и плейването през USB-флашка и SD-карта , но не мога да ги подкарам. Изчетох темата , но не можах да разбера къде се получава регистрационното видео от DivX. USB-то е форматирано на система FAT32 и ТВ-то го разпознава , но не може да го отваря.
    Честито
    Регистрационното видео от DivX го получаваш на имейла си.

Цитат Първоначално публикувано от Morax
    Здравейте,
    от 2 дни съм горд собственик на P42G20ES. Поздрави за форума и за търпението и ентусиазма на админите.
    Кажете ми, моля, да очаквам ли по-добра картина от цифровите канали след като си купя CAM модул от BLIZOO. В момента съм с цифров приемник, който е свързан със SCART кабел за 2 лева (Такива ги доставят) и определено изображението се променя при всяко докосване на кабела.
    Отговорът е ДА. Определено ще забележиш разликата в картината. Освен това ще премахнеш техният сет-топ-бокс със допълнителният кабел и ще ползваш само едно дистанционно-това на телевизора.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2004

Здравейте,
    Реших да закупя Panasonic TX-P50G20E и искам предварително да си сменя коаксиалния кабел от Антената до цифровия приемник (Булсатком). Промених и местоположението на ТВ и дължината идва някъде към 20 метра. Бихте ли ме посъветвали какъв качествен кабел и от къде да го закупя в София. Търсих доста из нета, но конкретно инфо така и не намерих. Благодаря!

4. Member
    Тук е от
    Nov 2009

hypperion, щом си с цифрова телевизия, вземаш коаксиален кабел средна хубост и задължително някакво сносно китайско усилвателче за 20-30 лева защото 20 метра коаксиален кабел прави доста голямо затихване ,а цифровата телевизия има нужда от поне 50 - 60 % сила на сигнала !!!
    Пробвай първо без усилвател ,ако нямаш проблеми с картината значи ти е доста добър сигнала !

Успех !

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Не съм мерил затихването на 20м кабел, но по принцип всички оператори предлагат в инсталационните комплекти 40м кабел, влизащ в цената. Оттам можеш да си направиш извода, че за 20м не е чак толкова голямо затихването на сигнала.
    Все пак, ако искаш нещо по-добро, взимаш друг кабел. Купуваш си магистрален коаксиален, 75ома импеданс.
    Гледаш дебелината на централното жило да е поне 1мм, изолацията да е с въздушна междина (изглежда като спици на колело, но има и плътни) и екран с поне два слоя - оплетка и плътно фолио. Понеже кабелът ще е малко по-дебел като външен диаметър (и по-твърд, съответно), купуваш си съответен размер F-connector - 2бр.

6. Тук е от
    Dec 2010

Изминаха заветните 200 часа и реших да си настроя картината на моя S20E, но малко се затруднявам. Не ми трябва да е перфектна, искам горе-долу да е вярна на SD сигнал. Много съм зле и не мога да преценя контраста на колко горе-долу да го настроя: около 35 или около 50. Сега го настроих контраст:53 (максимума е 60 на скалата); яркост: 0; цвят: 30; острота:0 и всички подобрители изкл..
    На S20E с какви настройки гледате TV, за да се ориентирам ?

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от hypperion
    Здравейте,
    Реших да закупя Panasonic TX-P50G20E и искам предварително да си сменя коаксиалния кабел от Антената до цифровия приемник (Булсатком). Промених и местоположението на ТВ и дължината идва някъде към 20 метра. Бихте ли ме посъветвали какъв качествен кабел и от къде да го закупя в София. Търсих доста из нета, но конкретно инфо така и не намерих. Благодаря!
    За това разстояние не ти трябват никакви магистрални кабели, специални F-конектори и прочее сложнотии!
    Затихването за 20м качествен коаксиален кабел от вида RG59 или RG6 е около 4dB за най-високата част на банда.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от fenixsz
    Това е ок, но после като се опитам да превключа пак на ТВ, ми дава на цифорвата ефирна телeвизия "no signal". Като изключа PS3, сигнала се връща -LOL
    В Крайна сметка, сложих PS3-то на HDMI2 и си заспа. Може би нещо съм направил с HDMI1 или си е така?

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Не ,просто ПС3 "слим" моделите поддържат HDMI CEC или различните му наименования при марките /бравия синк ,регза линк ,анинет и т.н./.Ако не искаш да го ползваш /за мен си е удобство,включваш ПС3 и ТВ си превключва входа и с дист. у-е си управляваш ПС3/,отиваш в System settings на ПС3 /2 колонка-6 ред/ и там на Control for HDMI даваш Off .

11. Тук е от
    Feb 2004

Хайде на новите модели плазми на Панасоник за 2011 г. очаквани през април-май

Най-високата серия VIERA VT30 ще се състои от два модела, 65-инчов (64.7 "по диагонал) TC-P65VT30 и 55-инчов (55.1" по диагонал) TC-P55VT30. Дизайна на VT30 моделитe се отличава с монолитно стъкло пред панела. В допълнение към гледането на 3D, серията VT30 на телевизори VIERA предлага услугата VIERA Connect, Skype видеоразговори, Wi-Fi мрежа (през порт USB); 3D VIERA Image Viewer ™ за JPEG 2D и 3D цифрови снимки и 2D и 3D HD видео възпроизвеждане записани на SD карта с памет, VIERA връзка; компютърен вход, три USB порта; THX certification; 24p възпроизвеждане; 600Hz технология на панела(възпроизвежда картина с пълни 1080 реда), четири HDMI входа; DLNA вход. Панела е Infinite Black Pro 2 с бързо превключване на фосфора; има мрежова връзка през RS232C/ISF. Новият и подобрен Infinite Black Pro 2 панел повишава светлинната ефективност при минимален предварителен подзаряд, което води до още по-фино и деликатно черно и в тъмна и в светла среда за гледане в сравнение с моделите от миналата година. Един чифт очила за Full HD 3D е включен в серията VT30.

VIERA GT30 Серията включва четири модела: TC-P65GT30, 65-инчов (64.7 "по диагонал), ТК-P60GT30 60-инчов (60.1" по диагонал), ТК-P55GT30, 55 инчов (55.1 "по диагонал) и ТК-P50GT30, 50-инчов (49.9" по диагонал). Серията GT30 разполага с Infinite Black 2 панел; VIERA Connect, Wi-Fi мрежа (през порт USB); Skype видео, 3D VIERA Image Viewer ™ за разглеждане на JPEG 2D и 3D цифрови изображения, 2D и 3D HD видео възпроизвеждане записано на карти с памет SD, DLNA, VIERA връзка, PC вход, 4 HDMI връзки, 3 USB порта, THX certification; Панел с бързо превключване фосфора и 600Hz технология.

VIERA ST30 серия въвежда шест размера на екрана, от 42-инча до 65 инча, в семейството на Panasonic Full HD 3D телевизори. Препоръчани от тази серия са TC-P65ST30, 65-инчов (64.7 "по диагонал); TC-P60ST30, с 60-инчов (60.1" по диагонал); TC-P55ST30, с 55-инчов (55.1 "по диагонал); TC-P50ST30, 50-инчов (49,9 "диагонал); TC-P46ST30, 46-инчов (46" диагонал) и ТК-P42ST30, 42 инчов (41.6 "по диагонал ). Viera ST30 са Full HD 3D телевизори, които включват Infinite Black 2 панел; VIERA Connect, Wi-Fi мрежа (чрез USB порт); Skype видео, 3D VIERA Image Viewer ™ за JPEG 2D и 3D цифрови снимки, възпроизвеждане на 2D и 3D HD видео записани на карти с памет SD, DLNA, VIERA връзка, 3 HDMI порта, 2 USB порта, фосфор с бързо превключване; 600Hz технология на дисплея.

Всички 3D Full HD телевизори на Panasonic от новата серия предоставят пълна 1080p резолюция както за дясно така и за ляво око.
    Имат актуализирани видео процесори (намаля crosstalk между изображението за ляво и дясно око)
    Постигат по-дълбоко черно чрез използване Infinite Black Pro 2 плазмени панели с по-нисък подзаряд, както и по-добри филтри за външната светлина.
    Увеличена е яркостта с до 30% - което е необходимо като противодействие на последиците от потъмняването при гледане с 3D очила - чрез увеличаване на светлинната ефективност на плазмените клетки (което също намаля потреблението на енергия).

източник:
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...0110106980.htm
    и
    http://www2.panasonic.com/webapp/wcs...52011122857748

http://www.hdtv.ru/news/industry/990...st30-s-3d.html

12. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте на всички първо Наистина изказвам благодарности за добрата информация, която дава форума.И сега да попитам, значи вчера закупихме Panasonic TX-P42G20ES, да ми дадете някакви първоначални насоки и полезна информация за използването му. И също искам да попитам, защото в момента не сме вързани към никоя цифрова телевия, та въпроса ми е към кое е по-добре да се вържем Булсат, Виваком или Цифрова кабелна (мисля че е на Евроком). Малко сме ограничени, но живеем на няколко километра от Пловдив и само това са възможностите доколкото знам. И също да попитам дали ако изберем да се вържем към цифрова кабелна трябва да се закупи някаква джаджа, която струвала около 80 лева, защото така ни каза консултанта от магазина?
    Благодаря за вниманието !

13. Тук е от
    Dec 2010

Честито колега! Със здраве да си го ползваш. И ние си купихме преди няколко дни същия тв. Гледам го на кабелната без цифров приемник от кабеларката и хванах всички канали с цифрови тунера. Предполагам че в магазина са ти говорили за урудката , в която се поставя картата за разкодиране на канали(HBO и др.). С настройките се оправих лесно благодарение на подробните разяснения на 1стр. от Histoslav2.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от independen7
    Здравейте на всички първо Наистина изказвам благодарности за добрата информация, която дава форума.И сега да попитам, значи вчера закупихме Panasonic TX-P42G20ES, да ми дадете някакви първоначални насоки и полезна информация за използването му. И също искам да попитам, защото в момента не сме вързани към никоя цифрова телевия, та въпроса ми е към кое е по-добре да се вържем Булсат, Виваком или Цифрова кабелна (мисля че е на Евроком). Малко сме ограничени, но живеем на няколко километра от Пловдив и само това са възможностите доколкото знам. И също да попитам дали ако изберем да се вържем към цифрова кабелна трябва да се закупи някаква джаджа, която струвала около 80 лева, защото така ни каза консултанта от магазина?
    Благодаря за вниманието !
    Кабелната си има някои преимущества пред сателитната.
    Относно "джаджата" -погледни в началото на тази тема
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,42823.0.html

16. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от independen7
    ...
    И също да попитам дали ако изберем да се вържем към цифрова кабелна трябва да се закупи някаква джаджа, която струвала около 80 лева, защото така ни каза консултанта от магазина?
    ...
    "Джаджата" си струва всяка стотинка. От 5 дни съм с твоя модел телевизор и с въпросната "джаджа". Ако имаш късмета да видиш как изглежда HD канал на плазмата ще ме разбереш!!!
    Поздравления за покупката.

17. Тук е от
    Apr 2004

Здравейте,
    От днес съм собственик на Panasonic TX-P50G20E. Благодаря много на Христослав за съвета относно избора на ТВ - получих точно това , което исках . Почти всичко описано на 1ва страница го направих с изключение на заливките за проверка на изгорели пиксели - е не тръгват тия заливки, както и да е. Въпросите ми са свързани с първоначалната експлоатация:
    1. Picture Mode
    -Viewing Mode: THX
    - Contrast: 0
    - Brightness: 0
    - Colour: 30
    - Sharpness: 5
    -Vivid Colour, Eco mode, 3D_COMB: Off
    - P-NR: MIN
    Ако забележите нещо неправилно зададено, моля да ме коригирате!

2. На всички канали има изобразени лога - четох,че е добре да се избягват при първоначалната разработка , но нямам такъв канал?!
    3. Ползвам Булсатком, та удачен ли е според вас варианта да се вземе новия цифров приемник(HDR1000) и да се ползва HDMI. На този етап не смятам да активирам HDTV, но предполагам, че качеството на SD каналите че нарасне.
    Благодаря предварително!

18. Тук е от
    Jan 2011

Значи казвате че е по добре да си прекараме кабелна от колкото Булсатком ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 94 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе