Страница 65 от 94 ПърваПърва ... 1555636465666775 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 1409

Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Смятам че ще ви е от полза и затова ви го поствам тук

Цитат Първоначално публикувано от nebular
    Здравей, Христославе!

Преди 2 седмици ти писах за update на firmware-а на P46G30, ако се сещаш. Днес го направих, като по учебник и всичко мина добре. Вече съм с версия 13.13. Имам един друг малък проблем, който съществуваше и преди ъпдейта. Става дума за безопасното отстраняване на флашката от USB. Ползвам един 8GB Corsair, от който съм много доволен, но когато го ползвам на телевизора и изкам да го изклщча по "безопасния" начин, отивам на safety removal, но там не ми го отчита . Пробвах и с друга флашка, но няма разлика. Мислиш ли, че е някакъв бъг на софтуера и опасно ли е, ако я отсранявам без safety removal? Мой близък има P42G20 и там функцията работи безотказно - разпознава я, изписва си Corsair Flash, изчаквам няколко секунди и си излиза съобщение, че може да се отсрани безопасно USB устройството. Трябва ли да ме притеснява, че при мен тази функция не действа? Благодаря предварително.
    Отговорът от Панасоник България

Привет,

Това е отговорът от специалиста ни в Унгария :

Безопасно е да изключите USB стик, без да прави "safety removal" процедура.
    USB паметта, не може да се използва за запис на съдържание от цифров тунер,
    така че не може да премахне флаш устройството по време на запис.

HDD-те трябва да бъдат премахнати безопасно от менюто първо, но в случай на
    USB памет това не е необходимо.

Достатъчно е да спрете да възпроизвеждането от устройството, и
    то може да бъде извадено.

Поздрави и приятен ден,

Ивайло

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Може би има значение и как е форматирана паметта. Виж ако е NTFS дали няма да се появ опцията.

4. Тук е от
    Jan 2010

Колеги, това което коментирахме за оverscana за да се побере точно това което се вижда на монитора и в телевизора се оказа, че и при Самсунг го има. Един приятел ми се оплака, та да ви питам там как се прави, че човека си е загубил книжката )

5. Member
    Тук е от
    Aug 2011

Приятели,
    Сложих си WD 500 GB ext. HDD на ТВ-то, форматирах го, работи си перфектно PVR. Обаче като реших да си го ползвам пак на ПЦ-то (след safely remove), ПЦ-то не го разпознава ((
    Някакъв съвет?

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Как го форматира , през ТВ ?
    Tрябва да си направиш два дяла на харда - единия видим за ТВ , а другия за компа под NTFS !

7. Member
    Тук е от
    Aug 2011

През ТВ го форматирах Преполагам FAT32 е форматирало, а сега компа търси NTFS. Защото харда си се закача, свети, даже можеш да му дадеш римуув, обаче не се вижда като драйв. Изобщо не съм се сетил да е FAt32 partition u NTFS partition.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2011

Здравейте,
    Първо поздравления за форума!!! Много полезен!

Като попрочетох тук малко по темичките и реших да пробвам паналайката за прегаряния.
    Моделът е TXP42ST30, на 340 работни часа е. До сега сме гледали на контраст 25, брайтнеса е 0, цвета 30, еко режимът включен (и той намалява яркостта), орбиталния пиксел е включен и т.н.
    Та като сложих бял цвят на екрана и изненадааа, имаме си жълтеещо бтв или там някакво лого горе в ляво. Забелязва се, като малко по-жълтеникъв участък най-вече на бял и зелен фон.
    Пробвах с подвижната лента - няма подобрение.
    Та въпросът ми е, може ли да се оправи това и изобщо как е възможно да се получи, при положение че всичко е спазено за първите 200 часа. Телевизията се гледа вечер по 4 макс 5 часа и то не на една прогрма. Да кажем имало е дни да стои на някоя програма за тези часове, но не за 10 часа... Не вярвах, че това може да стане ((

Ако някой може да помогне, та дори и да ми каже, че няма оправия, за да не се занимавам повече, ами да го издухам на динамик и да си заминава по-бързо

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

karan4o
    Първо - добре дошъл във форума
    Второ - настройките на картина ги дай в режим - Кино.
    Трето - първите 200 часа сменяш програмата на всеки 2 часа заради логото.
    Друг е въпросът, че работещите в българските телевизии, 5 стотинки не дават за това, че ще прецакат телевизорът ти с тъпите си лога.
    Истински доброто лого е това на НВО и ТV1000 - малък размер и с 50% прозрачност.

Четвърто - изключи телевизора за 2-3 часа и после тествай пак за прогаряне.

Как да проверим за прогаряне на екрана/само за плазми/ ?
    Прогарянето на екрана-е най забележимо на плазмените екрани когато се показват чисто бели картини. Прогорелите зони са малко по-тъмни от съседните им зони.
    1. Почистете екрана със суха чиста кърпа.
    2. Кликнете на долният линк и избери да отвориш бял прозорец.
    http://www.jscreenfix.com/index.php
    3. Натиснете F11 за да активирате full screen mode или разтегнете прозореца бавно до краищата на екрана.
    4. Oгледайте екрана внимателно къде тъмните петна са видими.
    Ако намерите тъмни петна, използвайте JScreenFix Deluxe за да намалите прогарянето на екрана и да предотвратите бъдещи прогаряния.
    http://www.jscreenfix.com/deluxe.php

Ако пак се вижда жълтеещото лого на БТВ ползвай софтуера по-долу

http://www.whitecitysoft.com/sx/screenfix/
    това е програма за оправяне на блокирали пиксели при LCD телевизори или прогорели плазмени екрани

Image Retention Test
    http://www.plasmadisplaycoalition.org/results/image.php

http://www.plasmadisplaycoalition.org/main.php

11. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Доре де,нали има реклами на всеки 20мин?

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от juspar
    Доре де,нали има реклами на всеки 20мин?
    Да - има и те траят 3-4 минути, но после логото пак се появява на същото място.
    Желателно е логото, да се мести на всеки 40-50минути. Пример - от горе вляво отива горе вдясно, после слиза долу вдясно.....долу вляво.
    Виждал си това местене, когато дават мачове наживо и лентата с резултатите се намира горе вляво, а логото е горе/или долу/ вдясно. В този случай местенето е продиктувано от това, че ако не бъде изместено логото ще закрие информационната лента.

13. Тук е от
    Sep 2011

Абе и аз си мислих, че има реклами, а още повече си мислех, че при намален контраст (режимът е реалистично кино) и там другите работи - намалени, няма да има проблем, но уви.

Благодаря ти hristoslav2 за изчерпателния отговор!!!
    Нещо не можах да се оправя с jscreenfix.com/deluxe. Още вчера пробвах, но стои един бял екран и нищо. После ми каза, че трябва да си го поръчам и това беше с него.
    Сега пробвах с http://www.whitecitysoft.com/sx/screenfix/. Направо може да те ослепи това
    Та и с него все същото. Стои си там едно леко по-тъмно петно и ако се вгледаш по-обстойно се вижда, че е квадрат и явно от някоя друга програма има отсрани още нещо. Тези петна не си личат на филм или на нещо друго, но на чисти бял и зелен (пък може и на други) фон си ги има, макар и не много силно изразени.

За съжаление май няма да се оправи това Още не мога да доумея, как така си взимаш тв, спазваш всичко "уж" и след 300 часа гледане - "гориш" Не е истина!!!

Дайте съвет, ако продължавам да си гледам телевизия, какво ще стане. Това петно сигурно ще се засили и ще започне да се показва навсякъде
    Луда работа направо
    Плазмата е в пъти по-добре от лсд-то, като картина, но да го гледаш, като дете и накрая да прегори... :rolleyes:

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отпечатъка се е появил, защото някой от семейството ти, е гледал БТВ в продължение на поне 7-8 часа без прекъсване/ подозирам някой любител на сапунените сериали
    Остави -
    http://www.whitecitysoft.com/sx/screenfix/
    - да поработи на телевизора 1-2 часа и после пак огледай за отпечатъка. Би трябвало да избледнее. Ако трябва пак повтори процедурата.

Колегата lazarus18 имаше някава друга програма за оправяне на прогорели дисплеи....

16. Тук е от
    Sep 2011

Това не издухва ли матрицана на тв-то
    Пуснах, го, сега успях и пуснах преди него и http://www.jscreenfix.com/deluxe.php. Отбелязах мястото и то го направи черно. Стоя така 10-на минути... като че ли се пооправи.
    За тези програми - колкото искам лли мога да ги пускам или това изхабява тв-то...
    Интересното е, че логото не е само на една телевизия, а поне на две, но то е много мътно петно и не се разбира какво е точно. Сега поизбеля, но ме е страх да пусна телевизията, че пак ще се появи
    Дайте моля ви и съвет оттук нататък как да процедирам с телевизора. На 350 работни часа е.
    Да си гледам ли нормално телевизия, по колко часа мога да гледам така че да не изгори напълно тази част с логотата и на какви настройки да го сложа.
    Благодарско за помощта!

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от karan4o
    Това не издухва ли матрицана на тв-то
    За тези програми - колкото искам ли мога да ги пускам или това изхабява тв-то...
    Сега поизбеля, но ме е страх да пусна телевизията, че пак ще се появи
    1. Ускорява стареенето на панела.
    2. Пускат се само при прогаряне на екрана. Работят ефективно главно при началната експлотация на телевизора. С течение на времето ефективноста им спада.
    3. Който го е страх от мечки, да не ходи в гората Използвай бутона на дистанционното за аспект на картината - дай на зуум1 -така ще разтегне картината и логото ще излезе извън границите на екрана.

18. Тук е от
    Sep 2011

Ще ги ползвам, колкото трябва
    Ще вдигна и контрста и ще се ползва пълноценно, пък каквото му дойде

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1316368528[/time]_________________________________________________

А как се справяте с черните ленти на филмите, които не са точни резолюции (Оувър скана е изклчен и плейвам филмите през HDMI от компа). Повечето филми отгоре и отдолу имат черни ленти. Те пречат ли и трябва ли да зумвам картината, така че да ги няма.
    Извинявам се за тези досадни въпроси, но до сега си гледах и не ми дремеше, но като видях как е взело да тъмнее на места и shocked
    ... та затова да питам за всичко.
    Добре че го видях това сега ( а уж знаех и бях взел мерки :default ), защото ако не се бях зачел във форума, сигурно щеше да се покаже след някой месец на всякакъв екран :default

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 65 от 94 ПърваПърва ... 1555636465666775 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе