Страница 66 от 94 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 1409

Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2004

Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

В сервизното меню на плазми на Панасоник има "градиентна заливка" (не съм сигурен така ли му казват).
    Това са ярки бели вертикални ивици движещи се от ляво на дясно на черен фон.
    Аз в началото на експлоатацията на моята плазма видях едно отпечатано LUXE.tv горе в дясно, блядо видимо на черен фон,
    но след пускане на "градиентна заливка" за половин час и се оправи.

Влиза се в сервизното меню (на самия телевизор натискате и задържате бутона за смяна на каналите "-V" и едновременно три пъти натискате от дистанционното бутон "0")
    Появява се таблица.
    После с всяко натискане на червеният бутон на дистанционното се появяват различни цветови заливки.
    След няколко натискания/смяна на цветове се появява "градиентната заливка".
    Оставяте я да се врътка 30 мин., после проверявате за отпечатъка...

За излизане от сервизното меню натискате бутона EXIT или гасите телевизора от бутона на панела.

п.с. Моля, по-знаещите от форума да ме поправят ако греша някъде.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2011

Аз го имам това с лентата директно в меюто. Пусках го, но уви.
    Програмите, които даде hristoslav2 помогнаха... не на 100%, но се пооправи. Ще ги пусна още няколко пъти и дано се оправи. Въпросът е, че оттук нататък не знам как ще е. Със зумовете не става, защото пак има от логото. Май ще си гледам и каквото стане Ще пускам понякога програмите против прегаряне

4. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте фенове на плазми!

И аз скоро открих едно лого на Евроспорт ХД Лайв от няколко тенис срещи, ама нейсе. И на хиляди часове да е телевизора - пак си има риск (моя е със сигурност на повече от 200, макар купен преди нова година). И сега да вляза в магазина - от както няма кинескопи - пак плазма ще си купя. ЛЦД цветовете са много зле.
    Имам малък проблем (42G20) и със стария 505 и с новия 515 фърмуер. Закачих хард диск и телевизорът прави записи.
    М/у другото няколко поста назад някой питаше защо хард диска не се разпознава на РС - той си е форматиран така че само този ТВ го разпознава... авторски права, пиратство... параноя.
    Проблемът е че прави записи само ако знае колко е часа. Ако постои 10 секунди на ВВС - знае, но на някои други програми не. Решението - да минавам всеки път през ВВС е неудобно ако искам да цъкна копчето за запис на секундата, отделно криво е че са 2 - все уцелвам грешното. Регионалните настройки са за Германия. Хмм... а дали пък не е от това че гледам някой "кодирани" програми без карта - уж кодирани, ама се гледат ей така? И все пак това "РС" което е телевизора, не може ли да гледа колко е часа от нета... има сума ти NTP сервъри.

Някой имал ли е проблеми със записа на хард диск - така описани?

Така ето 2 идеи за програмистите и инженерите на Панасоник:
    1. Ако се направи някакъв софтуерен бавен "джитер" на картината с по 1-2 пиксела, по случаен начин около централното положение - би трябвало да смекчи границите на прегореното лого на телевизия.
    2. Ако ли пък е толкова сложно да има и поддържа "часовник за реално време", какъвто "РС"-та имат от началото на 90-те години поне да проверява за часа в нета на някой NTP сървър.

Хайде поздрави,
    Атанас

5. Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Сливен

Цитат Първоначално публикувано от a.tanas
    Здравейте фенове на плазми!

И аз скоро открих едно лого на Евроспорт ХД Лайв от няколко тенис срещи, ама нейсе. И на хиляди часове да е телевизора - пак си има риск (моя е със сигурност на повече от 200, макар купен преди нова година). И сега да вляза в магазина - от както няма кинескопи - пак плазма ще си купя. ЛЦД цветовете са много зле.
    Имам малък проблем (42G20) и със стария 505 и с новия 515 фърмуер. Закачих хард диск и телевизорът прави записи.
    М/у другото няколко поста назад някой питаше защо хард диска не се разпознава на РС - той си е форматиран така че само този ТВ го разпознава... авторски права, пиратство... параноя.
    Проблемът е че прави записи само ако знае колко е часа. Ако постои 10 секунди на ВВС - знае, но на някои други програми не. Решението - да минавам всеки път през ВВС е неудобно ако искам да цъкна копчето за запис на секундата, отделно криво е че са 2 - все уцелвам грешното. Регионалните настройки са за Германия. Хмм... а дали пък не е от това че гледам някой "кодирани" програми без карта - уж кодирани, ама се гледат ей така? И все пак това "РС" което е телевизора, не може ли да гледа колко е часа от нета... има сума ти NTP сервъри.

Някой имал ли е проблеми със записа на хард диск - така описани?

Така ето 2 идеи за програмистите и инженерите на Панасоник:
    1. Ако се направи някакъв софтуерен бавен "джитер" на картината с по 1-2 пиксела, по случаен начин около централното положение - би трябвало да смекчи границите на прегореното лого на телевизия.
    2. Ако ли пък е толкова сложно да има и поддържа "часовник за реално време", какъвто "РС"-та имат от началото на 90-те години поне да проверява за часа в нета на някой NTP сървър.

Хайде поздрави,
    Атанас
    Мисля че проблемът ти идва от кабелния оператор. Моя P42G20 като го включа, минава известно време 5,10,15 секунди и си опреснява часа на всяка една програма, а не на точно определена както е при теб. От време на време при нагласен таймер за запис на HDD ми изписва "неточен час" или неще подобно, "таймерът за запис може да не функционира правилно". Но след 10, 15, 20 секунди съобщението изчезва и всичко е наред.

П.С. А между другото и при мен има леко "прогаряне" или както му се вика по техничному, въпреки че плазмата е на около 1500 часа. Прогарянето е горе в ляво с надпис "NOVA", който стои от предишното лого на НТВ и логотата на БТВ-тата понеже на всички Б-то е на едно и също място. Не се забелязва при нормална работа на ТВ но при пускане на цветовите заливки от Сервизното меню си личи, най-вече на жълт и сивкав цвят.

6. Тук е от
    Sep 2011

Значи май всички сме в кюпа
    Трудно е да се опазим от прегарянето
    ... но пък картината на плазмата е един път просто

7. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Аз се бях шашнал също с логото на БТВ , което се появи в самото начало.
    Виждаше се на пълен мрак и абсолютно черен екран и то съвсем леко.
    Всяка вечер се мъчих да го изчистя,докато накрая ми писна , казах майната му и спрях да го бръщам внимание.
    Тв то вече е на 3000+ часа и няма абсолютно никакви следи от прегаряне.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2011

А по отношение на кабелната телевизия. Аз съм към Мегалан и съм свързал тв-то с HDMI кабел. Не ползвам никакви тунери на телевизора. Преди това бях с CRT и бяха вързали кабелната със скарт. Сега обаче бучнах HDMI в устройството и то се оправя с всичко.
    Това правилен вариант ли е или мога да докарам и по-добра картина. Ако нещо да ги викам, за да си го оправят.

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Това е така , друг вариант няма при теб , освен ако не смениш оператора !

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Нов фирмуер

ST30, GT30 - Ver. 1317
    https://eww.pavc.panasonic.co.jp/sup.../P112_1317.zip

VT30 - Ver. 1703
    https://eww.pavc.panasonic.co.jp/sup.../P112_1703.zip

Description:Improvement for Media player compatibility.

Panasonic TX-P42S30E ревю
    http://hdtelevizija.com/2011/05/11/r...42s30e-107-cm/

http://ammo1.livejournal.com/137437.html

12. Тук е от
    Sep 2011

... то си го пишело отговора на въпроса ми, но нещо съм го пропуснал...

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Новите 3D очила PANASONIC TY-EW3D3MU - Medium
    http://www.hdzona.com/forum/index.ph...ach=1515;image
    Превключвател 3D-2D
    Работят с модели 2010 & 2011
    Размери - (S, M, L).

Тегло - 39g

14.  

15. Тук е от
    Aug 2011

Колеги, има ли някакъв проблем ако първите 200-300 часа гледам телевизия във формат на екрана 'Zoom 1', понеже логото на доста телевизии се скрива по този начин и няма статични образи?

16. Тук е от
    Sep 2011

Щом логото се скрива по-добре така да гледаш. Само че нямаш ли големи черни ленти отстрани. Не знам какво бъркам аз, но при мен логото се вижда малко и на зум 1 и на зум 2, само че при зум 1 екранът не е пълен и има големи черни ленти отстрани... а проблемът с прегорялото май няма да се оправи и ще си имам едно квадратно петно завинаги

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

karan4o , сигурен ли си ,че при покупката не са ти набутали мострата с вече готов отпечатък ? Някак не ми се вижда нормално при тези грижи за разработката при теб да се получи.

18. Тук е от
    Sep 2011

Няма как да е мостра.Беше последната запечатана бройка. Проверих всичко преди да го взема, като всичко си беше чисто ново и неразопаковано. Аз съм си свалял всички лепенки - чисто новичък си беше и пръст не го беше докосвал А и тези 360 часа ние сме си ги навъртяли за 3 месеца
    И на мен ми е странно много, но е факт... а тв-то не е работило повече от 5 часа вечер никога на една програма. Сапунки не се гледат у нас... абе както и да е, станалото е тъпичко, но не е нещо толкова значимо. Картината му е убийствена просто!!! Аз го споделям това, за да имате едно на ум и да не гледате повече от 2-3 часа някоя телевизия, поне първите 200-300часа

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 66 от 94 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе