Страница 67 от 94 ПърваПърва ... 1757656667686977 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 1409

Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

С времето ще намалее , защото и другия фосфор започва да старее и няма почти да се вижда , пък и там винаги има някакво лого ,освен на филмите от външен източник.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от karan4o
    Щом логото се скрива по-добре така да гледаш. Само че нямаш ли големи черни ленти отстрани. Не знам какво бъркам аз, но при мен логото се вижда малко и на зум 1 и на зум 2, само че при зум 1 екранът не е пълен и има големи черни ленти отстрани... а проблемът с прегорялото май няма да се оправи и ще си имам едно квадратно петно завинаги
    Не на всички телевизии логото се скрива - при мен изчезва на Fox Life, AXN, bbt, BBC, ARD, Pro7, ТЕХНО, а на телевизия Balkanika логото пък се върти и не е статично.
    Аз нямам черни ленти отстрани - сега пробвах и на малкия телевизор, но пак няма черни ленти на 'Zoom 1'.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от karan4o
    Само че нямаш ли големи черни ленти отстрани.
    За да изчезнат черните ленти отстрани , отиди в
    Настройки -> Други настройки -> 16:9 сканиране -> Вкл. /за всяка програма с черни ленти поотделно/
    Проблемът е в Булсатком - орязват резолюцията на много от програмите, а кабеларките свалят сигнал от Булсатком....

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма как при zoom1 да има черни ленти встрани.

6. Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    За да изчезнат черните ленти отстрани , отиди в
    Настройки -> Други настройки -> 16:9 сканиране -> Вкл. /за всяка програма с черни ленти поотделно/
    Проблемът е в Булсатком - орязват резолюцията на много от програмите, а кабеларките свалят сигнал от Булсатком....
    Аз съм на Мегалан. Мога да променям настройките за отделните HDMI кабели, но по програми нещо не става.
    Пробвах да го включа, но пак има черни ленти. Стават по-малки с около сантиметър, но те самите са сигурно по 15-20см.
    Преди да бръкна в менюто на кабеланта, като пуснех да кажем канал 1 на ауто и той автоматично се разпъваше на цял екран. Сега му зададох в менюто, че сигнала е от HDMI кабел и че е 1080р. И сега, като пусна на ауто програма 4/3 и ми става с големи черни ленти отстрани. Ако задам от менюто на тв-то съотношение 4/3, тогава + черните ленти има и сиви, които са от настройките на тв-то, за да не прегаря уж и картината не става за гледане. Аз гледам на 4/3 широк екран.
    Но наистина тези черни ленти са ми голям проблем, особено на филми, които не са нормална резолюция (повечето) тогава отгоре и отдолу задължително има такива ленти. Като попрочетох тук във форума, изключих 16:9 сканирането, защото гледам от компа и екрана не се побираше целия. Сега се оправи.

Ако може да помогнете за филмите как да изчистя тези черни ленти (да кажем на резолюция 1920/800 или разни такива) ще е супер. Пък и тази телевизия, нещо не е наред, но не знам какво

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Няма как при zoom1 да има черни ленти встрани.
    При мен на зум 1 разпъва отгоре и отдолу. Логото се вижда малко в грния ъгъл и отстрани има големи черни ленти

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Нещо от приемника е. При включен Overscan и zoom1 не трябва да имаш нищо отстрани.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Явно проблема ти е в настройките на приемника на Мегалан. Виж дали няма 16:9 картина.

10. Тук е от
    Sep 2011

Явно проблема ти е в настройките на приемника на Мегалан. Виж дали няма 16:9 картина.
    Има, пише:
    "Форма на екрана - широкоекранен 16:9" и не мога да го променям

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Нещо от приемника е. При включен Overscan и zoom1 не трябва да имаш нищо отстрани.
    Имам огромни черни ленти, ако дам на ауто, ако дам на 4/3 стават и сиви заедно с черните. Само на 4/3 широк екран се разпъва картината. При зум 2 нямам черни ленти, но пак се вижда логото.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Обади се на Мегалан и им обясни проблема с лентите. Те ще те посъветват за настройките на приемника им.

12. Тук е от
    Sep 2011

Обади се на Мегалан и им обясни проблема с лентите. Те ще те посъветват за настройките на приемника им.
    Супер странна работа!?!
    Преди малко, когато ти написах, че не мога да променям отношението от менюто на кабелната и то е 16:9 беше така
    Сега си поиграх и промених настройките на входящия кабел. После пак го преместих на HDMI кабел и "о чудо", сега мога да променям отношението на 4:3 и 16:9. Явно нещо се е било шашнало...

Сега като му зададох отношение 4:3, картината на каналите, които са 4:3 и на аспект (от тв-то) ауто се разпъват директно на голям екран. На Зум 1, както каза lazarus18 няма черни ленти, само малко се вижда логото. НО програмите, които са 16:9 са за 2-3 минути с черни ленти отгоре и отдолу, после автоматично се разпъват на цял екран. Не знам как ще е с HD канали, но май няма да са целите в екрана...

Може ли да помогнете с черните ленти отгоре и отдолу при филммите от компа... Да кажем с резолюция 1280/544 или някакви такива. Там какво да правя и ако гледам с такива ленти може ли и там да останат отпечатъци...

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

От компютъра давай зуум от самия плеър, който ползваш да изчезнат лентите. По принцип не е проблем да гледаш и с тях.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте,
    имам един проблем който не мога да разбера защо се получава....
    Свързал съм телевизора с кабел от едната страна е DVI а от другата HDMI и звук няма което е разбираемо.
    Пускам втори кабел от компа към телевизора и звук отново няма ... което не е разбираемо за мен.

Моля за помощ !

Благодаря

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Пробвай с друга връзка за видеото - примерно VGA ! Какъв ти е кабела за звука - 3.5мм чинч към 3.5мм чинч ?

Не е разбираемо , каква ти е видео картата , Ati ? Какво пише в упътването на ТВ по този въпрос , чел ли си го ?

17. Тук е от
    Jul 2010

Видео картата ми е NVidia GeForce 8600 GT , но не ми е проблем картината, а звука.
    Не мога да пускам сигнал чрез VGA понеже нямам такива изводи на видеото( но и не искам понеже сигнала ще е по-лош), а колкото до кабелите за звука ... от едната страна е с две камбанки черна и червена а от другата страна е с друга стандартна, която влиза в аудио картата.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1316710128[/time]_________________________________________________

Аудио кабела си работи, пробвал съм го когато пусках филми с VGA кабел от лаптопа към телевизора и звук пак от лаптопа към телевизора тогава всичко си беше ок, но сега когато сложих този нов кабел HDMI - DVI звук няма .

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Няма как да стане - единия сигнал е цифров , а другия - не ! Това съобразил ли си го ? Какъв ти е ТВ ?

Другия вариант е да не ползваш ТВ за звук и това е по-добрия избор , така или иначе тонколоните на ТВ са посредствени !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 67 от 94 ПърваПърва ... 1757656667686977 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе