Ами вижте аз си реших проблема по следния начин:
Филма си го пускам към телевизора чрез описания по горе кабел DVI-HDMI, а звука го пускам като свързвам компа с двд-то и така ... ако се сещате за друг начин ... може да споделите.
ПоЗдрави !
Ами вижте аз си реших проблема по следния начин:
Филма си го пускам към телевизора чрез описания по горе кабел DVI-HDMI, а звука го пускам като свързвам компа с двд-то и така ... ако се сещате за друг начин ... може да споделите.
ПоЗдрави !
Начини има , но струват пари и това ДВД ли е или дом.кино ?
домашно кино 5+1 се води мисля
Това е най-правилното решение за твоя проблем и ако може занапред да си по-точен в обясненията , че се получава нещо като чат и не е приятно !
Като имаш външно озвучение защо ти е звук от телевизора?
Кажи какъв е модела на ТВ?
Колеги, имам проблем - оставих телевизора да работи, докато съм навън и като се върнах екрана беше 'замръзнал' с някакъв образ като фойерверки. За съжаление не знам колко време е стоял така, но мен ме нямаше близо 4 часа.
В момента не забелязвам никакви отпечатки от статичния образ, но ми се иска да проверя за такива по-късно - как би било най-добре да се направи проверка, че нещо не успявам да стартирам вградените в телевизора заливки с цветове.
Може ли 'замръзването' да е от тъпия приемник на Близуу, защото след неколкократно щракане на каналите, включване и изключване на телевизора и приемника, екрана се оправи изведнъж от самосебе си?
Ще се оправи провери го след седмица, няма да има и следа. За заливки си направи файлове Jpeg 1920x1080 с различни цветове и ги сложи на SD карта и си ги връткай.
Kuku Puku покрай теб може и да изкукам някой ден....какви са тези левашки истории ?
Винаги когато излизаш изключвай телевизора!!!
4 часа статичен образ ще изчезнат максимум за около 2 дни работа.
Моментното състояние на дисплея може да провериш по следният начин:
В напълно тъмна стая
Меню - картина - панел - изключи
В този режим изключваш подаването на сигнал към дисплея, но самият дисплей остава в режим стендбай- с минимално напрежение.
Оглеждаш екрана за по-светли зони.
За да предпазиш поне минимално телевизора си
Меню-настройки - Други настройки - Автоматичен стендбай - 2часа
Така телевизорът, ако не оперираш с дистанционното/излезеш или заспиш/ ще се изключи сам след 2 часа.
Специално заради теб и някои други във форума.....съм допълнил и редактирал 4 поста от FAQ.
Всеки следващ, който не спазва инструкциите и се оплаче от подобен проблем, ще го глобя с дамаджана вино и 2кг филе елена
Може разбира се и е много вероятно Сет Топ Бокса да е забил . Оправя се след изключване от контакта.Първоначално публикувано от Kuku Puku
Защо не си вземеш САМодул и да приключиш с този туч ?
Не винаги вградените тунери са по-надеждни от сеттоповете, обаче... От личен опит.
Христослав, защо да са левашки истории - оставям телевизора да работи, за да минат 200 часа по-бързо, иначе ще го чакам три месеца
Намислил съм да му пускам едно клипче от лап-топа сутрин като излизам и да работи цял ден, докато ме няма....
Сега го проверих и няма отпечатъци... или поне аз не ги виждам!
Много благодаря
П.П.
В момента нямам възможност да отделя 80лв. за КАМ-модул, но при първа възможност ще си купя.
Иначе от Близуу ми донесоха HD-приемник и за сега съм доволен от него.
80 лв за КАМ-модум , а стига бе !? Намират се и за 45/50лв , но не си търсил !!
Тук прочетох, че струва толкова и за това изобщо не съм търсил....
Ще се огледам!
Дай къде ги има на тази цена и да работят с Близу.Първоначално публикувано от civica
Че на Близу да не са нещо по-специални , Conax ? Има и други форуми и ти си им член , там има инфо !
Моя , Conax Smit , си го купих за 45лв / чисто нов и с гаранция / , но аз съм на Мсат - работи си перфектно !