Няма и как да има разлика в качеството на картината. Качествения кабел при такива къси дължини е от полза единствено за амортизирането му - накрайници, изолация...Първоначално публикувано от chachoto
Няма и как да има разлика в качеството на картината. Качествения кабел при такива къси дължини е от полза единствено за амортизирането му - накрайници, изолация...Първоначално публикувано от chachoto
Здравейте и аз искам да Ви попитам относно свързването на:
-Имам телевзизия на Комнет със SET TOP BOX и в момента съм свързал с HDMI кабел - телевизор и SET TOP BOX
-Чрез цифров оптичен съм свързал от SET TOP BOX към ресийвър СОНИ
Въпроса ми е има ли смисъл да пускам цифров оптичен кабел от Телевизора към Ресийвъра или да оставя така нещата. Телевизора ще ми дава ли по добър звук отколкото SET TOP BOX ?
Ако някой има и друго предложение нека да сподели.
Няма смисъл от подобна връзка .
т.е. така както съм ги свързал е достатъчно и е извлечен максимума от качествена картина и звук?Първоначално публикувано от emil22
При положение, че източника е един и същ. Оптиката не е по-лоша от ХДМИПървоначално публикувано от staf4o
Да, точно така .Първоначално публикувано от staf4o
Ако някога в далечното бъдеще доживеем ефирен DVB-T сигнал, с долби звук ... тогава ще му мислим .
ок мерси за отговоритеПървоначално публикувано от emil22
...но не пречи да си пусна цифров оптичен към ресийвъра нали? ей така за всеки случай
Оригинален HDMI кабел на Панасоник?
Когато купувах телевизора, в ТМ нямаха HDMI кабели с означение "1.4" на опаковката, а само "high speed".
Не купих заради опита ми с LG -то на приятел /LW650S/, на който 3D картина от възпроизведен от компютъра му блу-рей диск с HDMI high speed кабел, така и не видяхме. Едва след замяната му с HDMI 1.4!
На следващият ден отново не намерих HDMI 1.4 кабел, затова купих първият миндил, който видях - 5-метров high speed с цена 19 кинта, колкото да мога да се кефя на колекцията от рок концерти и сериали на BBC и Географското дружество във Full HD, с които си разработвам плазмата първите 200 часа. Учудването ми беше голямо, когато само за проба пуснах един 3D блу-рей диск на компа и Панасоника веднага извади съобщение, че е открит входящ 3D сигнал!
В резултат - 3D картина трепач. :rolleyes: И икономия от около 30 кинта от цената на 1.4 кабел.
За финал - поднасям извиненията си на lazarus18 за неприкритите ми съмнения относно твърденията му, че HDMI high speed кабелите са също толкова съвместими за 3D възпроизвеждане, колкото тези с маркировка 1.4!
46ST30 в пряко сравнение като, че ли има по-добра картина от 46GT30. Така ли е или ни се струва? Някакъв коментар от феновете на плазмите?
На кой режим ги гледате?
В THX режим GT-то би трябвало да е по-добро (ST няма THX, има Cinema/True Cinema). Но за да тествате THX е добре да сте някъде на приглушена светлина.
Ако не ви интересува 3D-то, вземайте смело ST, но преди това хубаво е да прочетете 2-3 сериозни ревта, защото ST-то си има други болежки, които ги няма при GT.
BTW днес пак (случайно) гледах VT и GT един до друг...кой разправяше, че картината почти нямала разлика???
GT то на 2D картина си ми е баш все едно си гледам G-то у нас, докато при VT-то си има осезаема разлика...
Eстествeно че има разлика между VT, GT и ST. Освен разликата в антитражателните и контрастните филтри - по-низшите серии са спънати софтуерно и така панела не показва максимума от възможностите си.
Предполагам сте забелязали, че различни модели автомобили от една марка имат еднакви двигатели но...с различна мощност. Това е така, защото двигателите са спънати софтуерно от компютъра. Тоест различните модели имат поставен софтуер с малки разлики. Някои авто сервизи предлагат чип тюнинг. Свалят процесора от гнездото в компа на колата ви, и го поставят в тестово гнездо свързано с лаптоп. Така свалят софта от него и го изпращат по и-мейл до двете най-големи компании занимаващи се с софтуерно тунинговане- едната е в Щатите,а другата е в Германия. Там разопаковат софтуера и го сравняват с този на топ моделите. След анализ правят необходимите корекции и го изпращат обратно в сервиза, където новата версия се качва от лаптопа на процесора. Така моднатият процесор се поставя пак в компа на колата ви. Резултатът ?? 25-30 конски сили отгоре и подобрена динамика на двигателя.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%...B8%D0%BD%D0%B3
http://www.power-center.ru/index_page_38.html
Ето фирмуер за колите ви
http://chiptuner.ru/
http://winde.ru/
Почти съм сигурен, че това е приложимо и за телевизорите
Здравей,Първоначално публикувано от Mean
я ми кажи твоят телевизор в момента с какви настройки е? На кой режим гледаш на THX или на Cinema?
Това ползваш ли го с автоматинчото потъмняване на екрана и обратно? Еко режим мисля че е!
може и да си прав... но БГ "майсторите" много коли счупиха с този чип тунинг :DПървоначално публикувано от hristoslav2
добре е да не пипат телевизорите
Еко не ползвам. Гледам на thx. Днес след 4+ часа the Voice TV видях image retention на логото бях го забравил на режим game...Първоначално публикувано от staf4o
Само да кажа няколко думи относно това което е писано от някой не много в час с това което е написал.Първоначално публикувано от hristoslav2
Занимавам с вече над 10 години със силов тунинг на двигатели.
Това което е писъл този незнам си кой е Било вярно за 2000та - 2001ва година.
Сега нещата са съвсем различни и отдавна няма счупени двигатели. А защо ли? В БГ има не повече от 3-4 човека които могат (защото повечето само си мислят ,че могат) КЪДЪРНО да постигнат описаното по горе с автомобила ви, без той да се строши сега,след 5 или 5000 дена. Естествено няма как да почне да гори по-малко (много от " маперите" зарибяват точно с това) - няма от какво да дойдат тези коне освен от бензин. Колкото и да се оптимизират настройките.
При телевизорите мисля ,че не е точно така както при автомобилните ЕКУ-та. Ралзиката е огромна.