AS640, AS650 и AS750 са с edge led подсветка. Независимо какво пишат по разни сравнителни таблици. И аз се бях засилил към 750, но ... не видях разлика в картината м/у него и 650 и си спестих 200 лв.
Аз съм с 48AS640...подсветката е перфектна...ако много се вглеждаш, може би малко в самите ъгълчета има сянка...или ми се струва...
Лично на мен ми е странно дори при моделите с direct LED, а мисля, че само 750/40 да са такива, да има ивици, оцветявания...по принцип директната подсветка се прави за постигане на по-добра осветеност и по-добър контраст, особено ако е с локално димиране...
Този пост е редактиран от Plamen Chonkov; 09-02-15 в 19:59.
sonyfen, аз съм с този тв и не наблюдавам такъв проблем. Както е казал колегата, има съвсем леки тъмни сенки по ъглите.
Panasonic AS750 : Smart TV, Direct LED 3D IPS sans Local Dimming, Dual Core | HDfever
само ми е чудно как си го "видял"
СВЕТ1???Как разбра,че са с edge led,имат неравномерна подсветка,тънки са или просто ти си знаеш''независимо какво пише в''разни сравнителни таблици''.Хубаво е ако казваш нещо да изясняваш от къде ти са заключенията.Моля Христослав да вземе оптношение по въпроса!
55" , AS650 и AS750 ги сложиха един до друг. Бутнахме им настройките и им пуснахме едни и същи едноцветни картинки. Разлика нямаше! И аз реагирах с въпроса "Нали единият е с direct, а другият е с edge подсветка?". При което ми показаха direct led подсветка, но на AS800! При този вариант както бях тръгнал за AS750 не видях смисъл до го вземам и се спрях на 650. Останах изненадан, че информацията, която имах оттук явно се оказа погрешна.
Момчетата в магазина казаха, че AS600 и AS700 сериите са с edge led подсветка. За AS650 и AS750 смея да твърдя, че го видях с очите си.
Не съжалявам за покупката! Дори напротив.
P.S. Извинявайте за двойният пост.
Този пост е редактиран от CBET1; 10-02-15 в 15:23.
свет1...Доста ти е пообъркано в главата,не пиши по-добре такива работи!!!