Благодаря на Христослав за помощта!Оправих настройките за аудио потока и субтитрите,а основата на ТВ е почти на същата височина на тази на ъгловият диван.
Един от колегите ме попита за нивото на черното в сравнение с плазмата - за мен осезаема разлика няма,но като че ли нивото на черното и съответно контраста са по-дълбоки при ЛСД-то.Все още го разучавам и засега съм хванал един негатив - при бял фон има черно затъмнение в ъглите на ТВ!
Засега наблюденията ми са:
Картината е с реална цветове,никакви проблеми при бързи сцени,голяма дълбочина на картината,смарта кефи,ютюб апликацията е перфектна,звука на ТВ приятно ме изненада като качество и сила и т.н.
Разстояние от 3-3,5м е идеалната зрителна дистанция за 55",при +3.5м задължителна е покупката на 60".
Все още умувам на какъв HDD да се спря за запис на програми от ТВ ,някакви предложения колеги?На страницата на съпорта на Панасоник се препоръчва WD my Book за моделите от 2013г,но за моделите от 2014 год няма никакво инфо.Харесах WD my cloud ,мислите ли че може да не се харесат и по-добре да се насоча към по-обикновена серия на WD.От прочетеното разбрах,че задължително трябва да се насоча към HDD с 3,5" диск заради автономното захранване,а Панасоник препоръчват WD и Buffalo.
п.п.все още не съм намерил време да си поиграя с препоръчани настройки от Av forum или от някой друг,и засега съм с фабричните!