и аз имах подобен проблем но качеството на сигнала бе около 10% и то само на HD каналите
оказа се че сигнала е прекалено силен
и аз имах подобен проблем но качеството на сигнала бе около 10% и то само на HD каналите
оказа се че сигнала е прекалено силен
Имам един много досаден проблем с Panasonic as650. При спиране на тока докато работи, запаметените DVB-C програми се губят. При пускане наново иска да се търсят, и проблема не е толко в търсенето, ами в това, че за да се подредят после отиват час-два
За втори път ми го прави този проблем...
Вероятно дефектирала памет - в сервиз.
Появи се един от новите модели
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...3D-LED/p/15460
- - - - - - - - - -
Колега принципно може да е от много неща,но да се опитам да помогна,така наречената "сила на сигнал" доста е висока при теб,тоест ако си близо до усилвател и доставчика не е намалил сигнала също е проблем!Може да е от проблемна връзка както споменаха и колегите и от много други неща.Аз не мисля,че проблема е в телевизора,по добре им се обади да дойдат да погледнат(имат си уреди ще премерят и т.н.).Относно първият елемент на първата(горната) снимка това е галваничен разделител,повечето кабелни мрежи ползват напрежение за захранване на активните им елементи,като усилватели например,тук всеки доставчик си конфигурира мрежата индивидуално,ако не е спряно напрежението на по задна точка,то стига до клиента и с този разделител го прекъсват да не стига до телевизорите,това също пази от мълнии,сплитера е с един директен изход (OUT-а който спомена ти) и два със затихване от -8db,странното е че сигнала ти е силен а посоченият ТВ има проблем именно с изходите със затихване а 8дб не са малко,може да размениш кабелите на изходите и да пуснеш този телевизор на директният изход(OUT-а),също повечето LCD TV връщат напрежение през антеният вход в обратна посока,можеш да си купиш допълнителни галванични разделители и да сложиш по един непосредствено преди всеки ТВ,но трябва да знаеш че те също свалят сигнала,като тук зависи от качеството на модела и производителя!Надявам се да съм помогнал,не съм специалист и ако греша,колегите ще ме поправят.Поздрави на всички и успех! п.с.Ако все пак решиш да ги притесниш,това е в правото ти,а на тях им е задължение,така че не ги жали доставчиците,аз съм техник работещ за интернет доставчик,знам какво е и от двете страни на барикадата,но ние си уважаваме клиентите и доста се стараем!
Този пост е редактиран от jhonyx; 21-03-15 в 22:45. Причина: грешка!
Хм. Тои е на 2 месеца... Но всъщност не мисля, че в паметта е проблема. ТВ ми е вързан към UPS така, че рално тока към него не спира. Като спре тока, спира сигнала на кабелната. След което си изключвам ТВ нормално, и като дойде тока си го включвам и каналите ги няма...
То да е 1 програма, както и да е. На мен ми трие всичко и иска ново сканиране. Принципно ми се е случвало да спрат сигнала за няколко минути, но като го пуснат всичко си е тръгвало...
Почвам да мисля, че имат някакво устройство, дето като му спрат тока, все едно си променя честитоте...
Има ли вариант да си сейфна каналите по някакъв начин да ги експортна и после да си ги върна?
Макар, че ако наистина има устройство дето при ресет си променя нещо едва ли ще помогне...
Потърси в менютата дали няма функция за автоматично актуализиране на услуги/канали в режим "stand by".
Да попитам: При ъпдейт, настройките на картината запазват ли се или да си ги запиша някъде?
Не, не се губят, поне аз като правих ъпдейт, не съм имал проблеми с промяна на настройките на картината.
Сагата продължава
Днес, ми докараха телевизора "уж" вече оправен, след като го бях оставил в Технополис за смяна на дефектен панел.
Там стоя 30 дни. Включвам го аз в тока, пускам си кабелната, картината прекрасна, без петна и тъмни зони.
Децата радостни, че най вече ще могат да гледат отново телевизия... викам си супер, всичко приключи.
Усилвам аз звука и започва едно пращене/бучене на говорителя отзад.
Звъня аз бесен пак в магазина.
От там ми казват:
- Господине донесете го за рекламация
Натоварих го отново и ми го оставих. Настоявах да говоря направо с управител в магазина на Технополис, но бил в командировка
Няма такъв цирк. Чакам идните дни да решат от централата им какво ще правят. Казаха ми, че по някакъв си
нов закон, за да може да ми върнат парите или да го подменят с друг, то уреда трябвало да е посетил сервиз поне 3 пъти.
Този пост е редактиран от israeliBG; 22-03-15 в 20:39.
Вариант има чрез програмата chansort.На празна усб флашка форматирана на FAT32 се създава нов текстов документ, който се преименува на hotel.pwd.Поставя се в телевизора и се показва едно меню да се въведе четири цифрен код, който е 4850.Така на флашката вече има добавена папка с име hotel_setup.
На компютър се пуска chansort->File->Open tv data file и се посочва svl.db от папка hotel_setup.Отворения списък се редактира след което се избира save as и презаписва същият този svl.db.
Поставя се в телевизора и отново се появява менюто за въвеждане на парола този път е 4851.Изчаква се да приключи и се изгася телевизора от бутона на него.След пускането всички канали са в желаната последователност.
Тествано е на AS640 с избрана страна Финландия област Турку(каналите се запаметяват от 1000 нагоре и после ги местя от 1).Недостатък обаче е има, че като се появи съобщение за нов канал и потвърдя да се сканира и да го добави, каналите се разбъркват както е при начално сканиране.Това не става, ако се подредени от самия телевизор.
Аз искам да попитам собствениците на AS640 дали са успявали да подадът от компютър 120хз.Пробвах чрез custom resolution utility, но не се получи(два монитора се клокваха но телевизора не).В 3д режим има опция в самия телевизор за 100 и 120хз, но в 2д липсва такава и максималното е 60хз от видеокартата.