Според знаещите - много ли са му 8000 часа на 42PFL7603D/12 ?
Според знаещите - много ли са му 8000 часа на 42PFL7603D/12 ?
Много стар модел яка мостра няма DVB-C тунер , забрави !
Ясно, тенкс!
Това е модел от 2008 година и както ти написа колегата nkd - няма цифрови тунери/само аналогови/Първоначално публикувано от vipp1
Благодаря за снимките...това на кашона не е матрицата, а някакъв стикер за качествен контрол.Първоначално публикувано от zlatko
Това за моушън резолюцията - помоли някой друг да гледа вместо теб примерно жена ти и напиши резултата.
PNM вкарва допълнителни кадри и наистина леко увеличава резолюцията.
"Това за моушън резолюцията - помоли някой друг да гледа вместо теб примерно жена ти и напиши резултата. "
днес това го пуснах на 40D8000 не останах очарован от видяното
Опитах - почти същия резултат, Двама човека казват, че виждат 1000, по-ясно или не в зависимост от фона. Значи можем да кажем че motion резолюцията е 1000 ако имаш добро зрение. ;-)Първоначално публикувано от hristoslav2
EDIT(21.12.2011): Още малко тестове на motion resolution: играх си с настройките като цяло(контраст, острота, backlight и т.н.) и реших да пусна пак теста. От близо пред екрана всъщност са различими и линиите при 1080, даже в зависимост от фона ту виждам по-добре 1000, ту виждам по-добре 1080. Излиза че телевизора изкарва почти пълната резолюция при движение. С изключени Clear LCD&PNM резултатът е трагедия: ~ 350-400.
От моите опити PNM увеличава резолюцията, но никак не "леко". А и напредъка в сравнение с HDNM се оказа чувствителен. Наистина съм приятно изненадан от подобренията в процесинга за 3 години в 9-та серия. Оплаках се от променената работа на мащабирането, но сега намирам и положителни страни - сложих сателитния приемник винаги да подава сигнал с резолюцията на източника и в момента получавам "unscaled" на всички 1080 канали, а само SD каналите се мащабират до запълване на екрана("Auto fill"). При 9603 се мащабираше всичко и съответно се губеше малко качество на HD. Загубата сега е в увеличеното време когато преминаваш от HD към SD(или обратно) докато двете устройства си направят пак "handshake"-a.
Един въпрос на който не намирaм отговор - в настройките на картината има веднъж "Contrast" и още веднъж "Video contrast". Според мен и двете правят едно и също, но ако някой има повече инфо нека сподели.
PS. Днес случайно бях в Технополис и се загледах в един 9705. До него седеше D8000. Течеше някакво демо клипче с някакви въздушни балони. Докато гледах ми направи впечатление, че при Samsung-a в магазинни условия сякаш имаше малко повече детайлност, но движещите се обекти често потрепваха много дразнещо, за разлика от 9705 където същото движение беше без забележки.
Колеги, гледам тече реклама по ТВ-то от Техномаркет на този модел PHILIPS 40PFL5605H
Какво мислите за него?
Според ръководството едното променя самата подсветка за да промени образа, а другото явно само софтуерно.Първоначално публикувано от zlatko
Като се променя подсветката, това влияе и на яркостта.
@lazarus18
Благодаря!
Къде го намери това? Аз поне 5 пъти съм търсил в ръководството без успех ;-)
Всъщност опциите контраст са 3 - "Backlight contrast", "Video contrast" и "Perfect contrast" :D
Благодарности и за test pattern-ите, ще ги пробвам като имам повече време и ще пиша как се е държал телевизора.
EDIT: Пуснах и гледах внимателно всички тестове на FPD Benchmark. Ето резултатите(светла стая):
- motion resolution: 1000-1080 в зависимост от яркостта на фона. На теста "Monoscope" виждам 1200 на вертикалните линии и то доста ясно. На хоризонталните - 1000. При изключени C-LCD&PNM - 350-400
- тестовете с буквите и картата остават ясни и четливи(при 30% яркост на фона най-ситните редове букви стават трудни за четене).
- не знам какъв е панела, забелязвам промяна на цветовете след 45' отклонение от перпендикуляра спрямо плоскостта на екрана. Дори и при 80' цветовете избледняват, но запзват в голяма степен гамата си.
- тънките нюанси в цветовете остават различими до 65'-70'. Кълбата прежда до към 80'.
Ето и част настройките при мен:
- backlight contrast: 80
- brightness: 49
- color: 60
- sharpness: 5
- noise reduct.: OFF
- tint: Normal
- PNM: Medium
- C-LCD: ON
- Super Res: ON
- Perfect contrast: Min
- Dynamic backlight: Standard
- MPEG artefact: Min
- Colour enhan.: Min
- Gamma: 1
- Video contrast: 78
Здравейте!
Благодарение на прочетеното в този форуми, и специално на съветите на hristoslav2, за които много му благодаря, зарадвах семейството с коледен подарък, изразяващ се в един чудесен PHILIPS 46PFL6606H/K
Телевизорът е прекрасен, въобще не може да се сравнява с нищо, на което съм гледал досега. Даже ми е леко странен, предвид екстрите с които разполага Има една функция, която прави образа да изглежда "като на театър", но благодарение на прочетеното във форума, изключих тази опция.
Моля, искам да попитам за още нещо на което не намерих отговор: Значи, субтитрите на каналите ми изглеждат леко странно ... В смисъл, шрифта ми е малко различен от на другите телевизори и освен това стои някак си "зърнест и назъбен" ... Става въпрос за цифрови канали на Blizoo. За регион на ползване съм избрал България (четох, че някои колеги избират за регион Финландия, Дания или Германия, именно заради субтитри - но това мисля, че ставаше въпрос за субтитри при четене от флаш памет).
Та въпроса ми е, има ли някакви настойки, с които мога да променя, подобря визуализирането на субтитрите на каналите или просто така си излизат на този телевизор?
Предварително ви благодаря! Лек и успешен ден на Всички
"Backlight contrast", "Video contrast" и "Perfect contrast"Първоначално публикувано от zlatko
Първото и второто са ясни ..но третото ? Иначе радва, че има контрол на подсветката - нещо в което Филипс изоставаха.
motion resolution: 1000-1080 - Но при включени подобрители, което от своя страна малко прецаква картината...
Има ли някакъв тест за motion resolution по вертикала?
Доколкото си спомням ти си върл привърженик на вмъкването на интерполирани кадри - функции HDNM, PNM.. :rolleyes: ама този театрален ефект мен ме дразни.
При изключени C-LCD&PNM - 350-400 - Нищо ново под слънцето
Панела трябва да е Шарп - 52 инча. Огледай гърба на телевизора - покрая в лявата част за малък черен или бял стикер.
ЧеститоПървоначално публикувано от GT1
За шрифта - вероятно си увеличил много остротата на картината
- sharpness: 5
@hristoslav2
Не видях тест за резолюция по вертикал. Иначе съм привърженик MCFI дотолкова, доколкото ми харесва колко са плавни и величествени панорманите сканове. Без MCFI винаги има лек стробоскопски ефект. При LCD без MCFI motion res. е ...трагедия , а аз с недостатъците на плазмата не мога да се примиря.
PS. Mea culpa - намерих стикер, залепен отдолу на под рамката, на блока с бутоните за управление. Прикачам снимката. Панелът какъвто и да е, за моя вкус е по-добре от LGD IPS.
[img width=800 height=517]http://img6.imageshack.us/img6/7256/panelno.jpg[/img]
Ей там е истината - пълна трагедия. То и затова няма тестове по вертикала, че току виж клиентът получил инфарктПървоначално публикувано от zlatko
За панела може да се поровиш в сервизното меню....
кодове на матриците от стикерите
32PFL3606H - 122
42PFL3606H - 123
32PFL4606H - 124
32PFL5206H - 139
32PFL5606H - 129
32PFL7406H - 356
42PFL7606H - 361
52PFL9606H - 301
Въпросния клип, който съм дал е за мерене точно на вертикалната резолюция при движение. Максимума на скалата затова е 1080.
1080 е за хоризонталната - движение ляво-дясно /1080 по вертикала/Първоначално публикувано от lazarus18
За вертикална резолюция трябва да е 1920 - движение горе-долу /1920 по хоризонтала/
Може и аз да не се изразявам правилно....
zlatko
видях снимката от стикерчето - 52PFL9606H код на видеопанела 301