@LanceLink
Знам, знам - няма проблем
А иначе - виждал съм разумни хора, с много добри технически познания да се връзват на тази "война" за съжаление.
@LanceLink
Знам, знам - няма проблем
А иначе - виждал съм разумни хора, с много добри технически познания да се връзват на тази "война" за съжаление.
Гледах го и аз видеото с фойерверките. Страхотно шоу.
Подозирам, че Амбилайта наистина помага за усещането, но май пълната му сила е в подобни клипове. За филми мен лично "шарената" му версия не ми допада.
@lazarus18
За филми помага и то МНОГО в определени сцени - когато има огън(например сцените при дуела на Анакин с Кеноби на Мустафар от Revenge of the Sith), или водни/подводни сцени(тюркоазенто синьо-зелено сякаш изпълва стаята и все едно гледаш през голям илюминатор), сцени с пясъци и залези и т.н. Точно филмите са силата на Ambilight-a според мен. Шаренията е безсмислена при спорт(футбол, ски, тенис) - тогава е достатъчна просто равномерна бяла светлина за да намали напрежението в очите ако се гледа нощем
Това така ли е наистина?Първоначално публикувано от dmtdmt
Харесах PHILIPS 40PFL6606H и мисля да го оборудвам с дом кино PHILIPS HTS 3531 http://www.techno-mix.com/product/5487/philips-hts-3531 та въпроса ми е ще имали проблем проблем при изкарване на звука към колоните сигнал от лаптоп или плеър към ТВ-то да имат звук
@kaki
За да получиш отговор, или по-скоро сам да си отговориш просто си нарисувай една схема с какви входове и изходи разполага всяко едно от устройствата, които искаш да свържеш. Ако лаптопа и медиа плейърът ти имат HDMI - звукът отива директно по него в някой HDMI вход на телевизора, от там с един оптичен кабел в цифровия оптичен вход на HTS-a. От телевизора можеш да нагласиш закъснението на аудиото.
аз преди Коледа когато си търсих телевизор си бях харесал и PHILIPS, лошото беше че моделите които тествах не можаха да плейнат едно FULL HD .mkv. Един от ТВ блокира, други два мислиха мислиха и "казаха" Не. Бяха 46" PFL 5606 и 6606 доколкото си спомням. Така че носете си поне 1-2 файла на флашка за тест. Поздрави
Купете си един външен HD медиа плейър и не се занимавайте с глупости. Върши много по-добра работа от ВСЕКИ вграден такъв.Първоначално публикувано от Zapa
А освен това, вече втора ръка и за 50 лв. може да се намери.
kaki,Първоначално публикувано от kaki
ТВ-то което си харесал си е супер, аз гледам на такъв. При положение че ще го свързваш с компютър през HDMI и с посоченото домашно кино, няма да имаш никакви проблеми при връзките между устройствата - PHILIPS са се погрижили. В този случай въобще не би трябвало да те интересува подкарване на бг субтитри от флашка - това не ти трябва при връзка с лаптоп и домашно кино.
Благодарение на прочетеното в този форуми зарадвах семейството си с новогодишен подарък PHILIPS 32PFL6606H/12
Нямаше как да не се похваля
Телевизорът е прекрасен, нямам думи да изразя чувствата си
Впечатления още не мога да дам ,че се гледаме все още странно , но и това скоро ще се промени. Успях да подкарам безжичния Wi-Fi и само до там..Искам да пипна малко настройките на картината,че цветовете ми се струват много наситени. Ще се радвам някой да сподели настройки различни от базовите.
Благодаря предварително !!!
Имам една питанка: само моето дистанционно на 32'' 4606 ли си има скапан луфт още от кашона?
Не е готино да сменяш канали да речем и да скърца. Поради което се чудя какво да го правя.
Здравейте,
преди няколко дни си поръчах телевизор Philips 32PFL5606H/58 oт Техномикс, но тъй като не съм много веща , а виждам че тук има доста добре запознати хора , ако може да ми отговорите на няколко въпроса.
1.В главното меню между "Гледане на ТV' и "Преглед USB" има "Ръководство програми" , което не е активно, изобщо не мога да вляза в него с дистанционното, в момента съм с цифрова на Булсат.Въпроса ми е дали това не е някакъв дефект, или това меню не работи при Булсат?
2.В форума видях , че телевизорите завършват на 12 или 58 , това че моя е 5606Н/58 означава ли нещо конкретно?
3.Искам да свързвам лаптопа към телевизора, но тъй като компа ми е старичък, няма HDMI a VGA. Кой кабел да си взема , за да имам по-добра картина VGA към HDMI, или VGA към VGA ?
4.Прави ми впечатление , че звука на телевизора , когато е усилен до край, при каквито и настройки на звука да избера, не е много силен. Нормално ли е звука да не е толкова мощен?
5.Разбрах , че с CONAX modul , мога да гледам без приемник, но ми предстои да си пускам цифрова на Виваком, а те казват , че не поддържат такива отключени карти. Тези CONAX moduli са различни за различните телевизии или са стандартни и могат да се ползват с всички карти? Възможно ли е да сработи такъв модул при телевизия на виваком?
@alfonso232
Първо - честито за придобивката! А сега по ред на въпросите:
1. Никога не ползвам български менюта защото са ужасно преведени, но мисля че "Ръководство програми" е идиотски превод на Electronic Program Guide(EPG). Нямаш нужда от него когато ползваш Bulsatcom или кой да е друг доставчик с външен приемник.
2. На първата страница на темата има FAQ, хубаво е да го прочетеш.Там е отговорено на тпои въпрос: "58 - Eastern Europe - only in 5 and 4 series", т.е. 58 означава, че телевизорът е за Източна Европа.
3. Няма да имаш разлика в картината. Вземи който кабел ти допада. И в двата случая обаче ще имаш нужда от отделен кабел за звука, защото VGA е само видео изход.
4. Не мога да кажа, но все пак провери колко е усилен звука на самият приемник на Bulsatcom.
5. Conax е система за условен достъп(Conditiona Access - CA) до цифров сигнал. Една от многото. За всяка система има отделен модул Conditional Access Module - CAM. Vivacom ползват NDS - система за която не продават САМ модули свободно, а само за професионална употреба. Същото е положението с Bulsatcom. Единственият сателитен оператор, предлагащ свободни карти Conax в България e SatelliteBG. Ако питаш мен е глупаво да замениш Bulsatcom с Vivacom що се касае за телевизия. Освен това телевизорът ти има само кабелен и ефирен тунер, т.е. изборът ти трябва да е кабелен оператор, например Blizoo. Но това е друга тема.
zlatko , благодаря ти за отговора
Благодаря ти много hristoslav2, информацията е много точна. Вчера ходих в Мсат и се оказа, че СА модула струва точно 75 лв., а карта казаха, че вече нямат(и аз нямам в нас). Това означава, че благодарение на вас скоро ще си реша въпроса - страхотни сте!Първоначално публикувано от hristoslav2