Здравейте колеги.Преди 2 седмици си взех Филипс 6719 и вчера забелязах,че екранът по всички краища е по тъмен,освен това видях и изгорял пиксел,ще се радвам на съвети!!!
Да - много е удобно
Не - нямам възможност
Не съм наясно какво е това
Достатъчна ми е DLNA
С флашката е по-просто
Няма подробна информация
Не ми е интересно
Здравейте колеги.Преди 2 седмици си взех Филипс 6719 и вчера забелязах,че екранът по всички краища е по тъмен,освен това видях и изгорял пиксел,ще се радвам на съвети!!!
Въпрос към Philips гурутата. В прословутия черен петък си поръчах онлай телевизор 55PFL7008k/12 от ТМ и естестествено се оказа мостра.
Имах мерак на тристранен амбилайт, голяма животинка с пасивно 3D, цена около 1500 кинта и 5 години гаранция. Тоя пасна на изискванията ми като ръкавица.
Не му намерих никакви кусури до момента (горещи и умрели пиксели, драскотини), викам си е к'во толкова, че е бил мостра.
НО като проверих колко часа е работил ми стана лошо - 4100 часа.
От една страна е работил една година и не дал дефект (да беше 2-3 месеца щеше да е супер), от друга светодиодите са бичили в режим "магазин".
Може и да ме надживее дето се казва. Ама се чудя да си го оставя ли? Да го връщам ли?
Да не ти пука, 5 години гаранция... А за часовете Христослав беше дал инфо мякъде, че 30 мин добавя при всяко включване.
Видеопанелите са на TPVisison с матрици на AUO
40PFK6719/12 - TPT400LA-HF05
48PFK6719/12 - TPT480LS-HJ02
не знам как е разположена подсветката и отражателите, но не е добре, че ъглите са тъмни - поиграй си с настройките за яркост и контраст.
За пикселите, ако са блокирали има шанс 50/50 да се оправят с програмата от тази тема
https://forum.setcombg.com/%D1%80%D0...%B8%D1%8F.html
пускаш я за по час в продължение на 2-3 дни.
Благодаря за отговора,днес ходих до Техномаркет,откъдето го взех и щателно проверих мострата и там краищата бяха по тъмни.Погледнах и 6609 оказва се,че и той е така,явно подсветката на матрицата не осветява добре.Гледах и едно LG 2014 модел и той е така.А изгорелия пиксел е мн слабо видим и е тъмен,говорих с някакъв отдел на Филипс и ме посветваха да го занеса в магазина и от там в сервиза.И сега по-скоро въпроса е дали си струва да се занимавам да го нося,да ги чакам и си мисля,че вероятността да ми кажат,че гаранцията не го покрива,е голяма и аз да си остана с нервите
За един пиксел...едва ли ще ти сменят панела. Трябва да са 3-4 близо до централната област на екрана, за да се задействат по веригата...
Хубавото е, че е на VA панел при който след изгаряне на управляващият транзистор или блокиране - пиксела става черен и не се забелязва на базата на целият осветен екран.
Ужас ...андроид на телевизор!
Що бе, какво му е? Да не би досега "акъла" на телевизорите да е по-добър?
Всичко което не се опитва да ми насажда гуугъл е по-добро. Не знам кво му е готиното една ОС писана за телефони да се изнасилва да тръгва и на телевиозр само и само понеже е модно. Поне да я видоизменят визуално да не прилича на телефонната.
Едва ли е само до "модата". Беше въпрос на време Андроид да заеме мястото на куците "смарт" платформи. Може и първоначалната идея за Андроид да е била само за телефони и др. мобилни устройства, но с времето се развива бързо и вече намира приложение в десетки (а може и стотици) модели Мултимедийни плеъри, тв стик и тв бокс.
Само да не се окаже, че крета по-зле от "куца" платрформа ...........оооо сетих се, понеже не могат да измислят нищо ново и да оправят образа, ще слагат повече ядра и Андроид ....да се радват юзърите на неща които няма нужда да се правят от телевизор.
Чудесно е, че са го направили. Не съм се интересувал, но вероятно корейските още го нямат?
Навлизат на пазара от следващата година. Сони също минават на Андроид.
Обещавам нищо да не кажа за лаг-а