Предположих, че е същата. При теб, при колегата с Тошибата, при Alexi със Сони - има иконка, докато при мен и @Ka4akow - няма. Всички сме с една и съща версия Ютуб.
Къде е проблемът според теб? За мен проблемът е в Ютуб приложението на съответната марка телевизори - Филипс, или самият телевизор.
Този пост е редактиран от prsnr; 05-01-21 в 22:03.
Напълно спокоен съм. Иначе щях да пиша с главни букви и с по 15 препинателни знака.
Логнат съм винаги в акаунта ми. Вижда се на скийншотите в първият пост.
Вече съм пробвал всичко и както споменах писал съм и по други форуми, в Reddit и къде ли още не.. Никой няма решение на проблема.
Успокоих се, че не съм единствен, когато Ka4akow каза, че е забелязал същото на неговия Филипс.. Утре ще звъня на съпорта.
Това е добре!
Щом си логнат - ако гледаш нещо на телевизора - после, в историята на YouTube - има ли го?
Я пробвай нещо друго!
- Отвори си (на телевизора) приложението на YouTube.
- Отиди на „Настройки“ - „Свързване на телевизор с телефон“ - „Свързани устройства“ (тук трябва да видиш - с кои устройства е свързан този телевизор).
- Избираш „ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ВРЪЗКАТА С ВСИЧКИ УСТРОЙСТВА“
После - свързваш отново лаптопа с телевизора.
Кеф ти - „Свързване през WiFi“, кеф ти - „Свързване чрез код за телевизор“!
Да, има го.
Правил съм го това 10 пъти + reset аpp + премахване и добавяне на приложението от смарт менюто на телевизора.
Свързването през WiFi в момента работи само през YouTube приложението на телефона, тъй като cast иконката на лаптопа не се показва.
А код на телевизора няма къде да го напиша на лаптопа, само на телефон може.
Този пост е редактиран от prsnr; 05-01-21 в 23:26.
Нали каза, че ползваш Chrome? я пробвай това
За да фиксирате бутона Cast в лентата с инструменти на Chrome,
- В горния десен ъгъл на браузъра Chrome кликнете върху менюто Настройки на Chrome
![]()
Cast ...
- Бутонът Cast временно
ще се появи в лентата с инструменти. За да го задържите там постоянно, щракнете с десния бутон на мишката върху бутона Cast и щракнете върху Винаги показвай иконата
Ако бутонът Cast вече е прикрепен към вашата лента с инструменти в браузъра ви, ще видите бутона Castв лентата с инструменти на Chrome (близо до горния десен ъгъл).
Казах ти, че съм пробвал всичко. Това също.
В отговор #7 прикачих скрийншот, на който се вижда това, което си споменал. Този бутон е най-вече за Chromecast(при който можеш да споделяш и целия екран) и можеш да го изнесеш до адрес бара и без да имаш устройство, на което да cast-неш.
На скрийншота виждаме, че бутона вече е до адрес бара и съм го натиснал. Преди да заредя YouTube.com и на двете устройства пише "Available for specific video sites".
Зареждам YouTube.com и PS4 веднага реагира, изписва Available и cast иконата се появява във видео плейъра. При изключен PS4 нищо не се случва.
Иконката, която на мен ми трябва е тази във видео плейъра.
Тази функция я ползвам откакто купих телевизора през Февруари 2020-та. Към края на Ноември се сбъгяса...
Обобщаване дотук.
Проблема не е в телевизора (връзката с телефона работи) ,или лаптопа. Не е в ОС на двете машини.
Единствено остава Chrome.
Опита ли с друг браузър?
На Опера нямаше „Cast-button”, но когато от „Настройки” разреших „Chromecast” - бутона се появи. В прозореца на YouTube.
Защо мислиш така? Нали с PlayStation 4 Pro работи.. Версията на YouTube на PS4 Pro и на TV е еднаква.
Ако проблемът идваше от Chrome, то тогава нямаше да работи нито едно устройство.. А това, че през телефон работи е защото приложенията имат по-различна връзка от тази между Chrome и приложение. Все пак Chrome е базиран на Chromium, докато YouTube app на телефона и на ТВ са базирани на нещо друго.
Толкова съм задълбочил в този проблем, че докладвах за бъг ето тук : https://bugs.chromium.org/p/chromium...ail?id=1156092
Това е официалния сайт за бъгове на Chromium. От там ми казаха, да пратя bug report и ми отговориха, че не засичат TV да е съвместим с YouTube, а всъщност е.. Гледал съм 9 месеца по този начин.
Ще пробвам и с Опера, но едва ли ще се промени нещо.
едит: пробвах с опера, разреших Chromecast - бутон не се появи.
Този пост е редактиран от prsnr; 06-01-21 в 01:40.
Когато кастваш клип записан на телефона към телевизора? Това става през домашната мрежа.
Има вероятност, иконката за кастванае в телевизора, да се появява само когато в мрежата е открито друго устройство.
ПС.
Концентрирай се върху проблема, а не върху използваните термини.
Значи и при мен ги правии тиа магарии чат пат ,ползвам телевизора от подписа !
Забелязвам че го прави само през браузера Google Chrome на Уина ,иначе през андроида на тела няма проблеми .
След като затворя напълно браузера и пак го отворя се оправя .
Какво разбираш под „през домашната мрежа”?
За мен това е връзка „устройство - рутер/маршрутизатор - второ устройство”.
WiFi Direct (P2P връзка) е съвсем друго. Не се ползва DHCP сървър.
Как точно да стане това, когато при мен този проблем го няма, за браузърите Chrome и Opera. Само за Firefox няма опцията.
Друго за което се сетих по темата ,възможно е и да се ползва на компа инсталиран софтуерен VPN client и като е вързан от там да се омазват нещата !
Супер, че го прави и при теб. Това доказва теорията ми, че има нещо сбъркано във Филипс и приложението.. На други марки телевизори - проблем няма.
При мен вече 2 месеца не се оправя. Преинсталирах телевизор, сложих друг браузър..не, не и не..
Не, нямам VPN.. като пусна YouTube на PS4-то, веднага захапва. Само телевизорското приложение прави батаци... неговата мама...