Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
280. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

25 8.93%
  • LCD 32"

72 25.71%
  • LCD 37"

27 9.64%
  • LCD 40"

120 42.86%
  • LCD 46"

31 11.07%
  • LCD 52"

2 0.71%
  • LCD 55"

3 1.07%
Страница 72 от 88 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 1308

Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Хора, да ви се похваля, днес ходих до Славейков, имаше само една бройка - мострата, но пък беше със SQ01 матрица и го взех, нямаше дефектни пиксели, работеше супер във всякакви режими и беше непокътнат. Консултата беше супер пич, направи ми отстъпка и всичко е ЧУК! Сега остана калибрацията на цветовете и евентуален фърмуер ъпгрейд.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

Hristoslav тези цени за ***** са много ефтини, тук цените са с 20% по скъпи.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vessk0
    Хора, да ви се похваля, днес ходих до Славейков, имаше само една бройка - мострата, но пък беше със SQ01 матрица и го взех, нямаше дефектни пиксели, работеше супер във всякакви режими и беше непокътнат. Консултата беше супер пич, направи ми отстъпка и всичко е ЧУК! Сега остана калибрацията на цветовете и евентуален фърмуер ъпгрейд.
    Честито vessk0 да го полееш с приятели

Цитат Първоначално публикувано от GMANBG
    Hristoslav тези цени за ***** са много ефтини, тук цените са с 20% по скъпи.
    Ами като гледам продажбите там и тук.....нормално е там да са по-евтини.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Обзалагам се, че едната снимка просто е в режим Филм, а другата в Стандарт или подобен - т.е. силата на подсветката е много слаба на 1-а снимка, затова не се вижда halo-то. 100% не е от светкавица, точно си е дефект (за мен, това ЗА МЕН си е жив дефект!)
    Това ако наистина е налично в стандартен режим телевизора е за смяна , за тв в тази ценова категория е очеваден дефект.

6. Тук е от
    Dec 2010

Да съгласем съм, че и заради продажбите просто имах предвид, че тези цени нас не ни греят.

7. Тук е от
    Apr 2011

До plamen101
    Да - вижда се през решетката
    Честито vessk0 за покупката -със здраве да си го гледаш -пиши как е.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Тази година търсете в LED моделите матрици с обозначение
    HQ01 - Samsung S-PVA (S-LCD) /40D8000 и 46D8000/
    H301 - Samsung S-PVA (S-LCD) /55D7000LCXRU/

CN01 - UE40D6510SW

Samsung TV Remote Control App
    https://market.android.com/details?i...msung.remoteTV
    http://www.samsung.com/us/article/tu...-possibilities
    http://itunes.apple.com/us/app/tv-re...359580639?mt=8

6MB, TV Remote 1.35 (IPA) (до 26 април) може да изтеглите от
    http://files.mail.ru/O36K1E

10. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Тази година търсете в LED моделите матрици с обозначение
    HQ01 - Samsung S-PVA (S-LCD) /40D8000 и 46D8000/
    H301 - Samsung S-PVA (S-LCD) /55D7000LCXRU/

CN01 - UE40D6510SW

Samsung TV Remote Control App
    https://market.android.com/details?i...msung.remoteTV
    http://www.samsung.com/us/article/tu...-possibilities
    http://itunes.apple.com/us/app/tv-re...359580639?mt=8

6MB, TV Remote 1.35 (IPA) (до 26 април) може да изтеглите от
    http://files.mail.ru/O36K1E
    46D7000 с каква матрица трябва да е H301 ?

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от ste1
    Това ако наистина е налично в стандартен режим телевизора е за смяна , за тв в тази ценова категория е очеваден дефект.
    Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Обзалагам се, че едната снимка просто е в режим Филм, а другата в Стандарт или подобен - т.е. силата на подсветката е много слаба на 1-а снимка, затова не се вижда halo-то. 100% не е от светкавица, точно си е дефект (за мен, това ЗА МЕН си е жив дефект!)
    Не се обзалагай,ще загубиш.На едната снимка светеше лампата в стаята,на другата не.Всички снимки са без светкавица.Неравмерността на подсветка за която говорех,не се вижда на снимките.Вижда се в абсолютно тъмна стая.при определени условия.При гледане на тв и филми,при разходка по менютата не се вижда.Не е чак толкоз зле,че да го връщам (а и нямам желание ).

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ste1
    46D7000 с каква матрица трябва да е H301 ?
    Не знам. Да изчакаме и ще видим.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Благодаря за пожеланията.
    Значи изтеглих последния фърмуер от българския сайт на Самсунг и направих ъпгрейд от версия 1003 на 3008. След задаването на фабрични настройки и промяната на някои настройки по картината искам все пак да ви попитам притежателите на този телевизор, кои са най-добрите настройки, за най-истинска и хубава картина.
    Аз направих настройките от това ревю: http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0100506527.htm , като единствено оставих на нормален нюанса, не като тях на Топъл2.
    Иска ми се да калибрирам цветовете, другото е лесна работа.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не може а говорим за калибрация като си сложил Нормал вместо Топъл2. От там ти бяга баланса на бялото/сивата гама и от там пък всички цветове.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Е да, но така бялото е "бяло", иначе всичко е жълто... :/

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vessk0
    Е да, но така бялото е "бяло", иначе всичко е жълто... :/
    Това е зрителна измама , това което ти се струва "истинско" бяло всъщност не е , това "жълтото" е истинското бяло , ако ти харесва си го гледай така , но това не е вече правилната калибровка. Всъщност коректното е да се прави калибровка за всяка отделна бройка( с уред) , ползването на готови данни може да даде различен резултат при различните бройки.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Oric
    Не се обзалагай,ще загубиш.На едната снимка светеше лампата в стаята,на другата не.Всички снимки са без светкавица.Неравмерността на подсветка за която говорех,не се вижда на снимките.Вижда се в абсолютно тъмна стая.при определени условия.При гледане на тв и филми,при разходка по менютата не се вижда.Не е чак толкоз зле,че да го връщам (а и нямам желание ).
    Честно да ти кажа, радвам се, че губя облога, защото проблеми с неравна подсветка мен лично много ме дразнят, а много хора си ги преглътват и така производителите ги боли чепа...

Днес ходихме с един приятел специално да му издирваме Самсунг 40C65* серия ТВ със Самсунг панел. В ТМ Цариградско бяха AUO, питахме в администрацията - имат общо 5 бройки из страната, предложиха да питат в провинцията и се отказахме. В Техномикс също се оказаха AUO + цената в магазина беше 1500 лв., а не 1300 лв. като на уебсайта. ТП въобще вече нямат този модел. Накрая намерихме в Метро Цариградско шосе с SQ01 - един запечатан и 1 мостра и купихме за 1247 лв. с ДДС Самсунг 40C650. Доколкото видях остана само мострата пак SQ01.

Впечатленията ми за няколкото часа цъкане у тях:
    Режими "Dynamic" "Standard" "Natural" не са особено използваеми - целта им е да се извади възможно "най-набримчена" картина - такава не щем ние. Настройките, на които се спрях бяха:
    Режим: Cinema
    Color mode: Warm 1 (Warm 2 ми дойде малко прекалено червеникаво, макар че вероятно е по-вярното)
    Backlight: 14
    Color: 42
    MotionPlus: OFF (тук единствената използваема опция от предлаганите е CLEAR, другите правят картината "странна" меко казано; не сме тествали със спорт)
    От "подобрителите" единствени включени "Black Tone" и "Dynamic Contrast" на най-ниските настройки. (Резултатът е, че се губи малко детайл в сенките и става малко по-черно черното.)
    Единственото, което не можах да коригирам както исках, е едно такова червено-розовикаво-оранжевеене в повечето цветове. Телевизорът предлага купища настройки и съм сигурен, че може да се коригира.

Какво ми хареса:

1. Картината е муцка
    2. Въртяща стойка (Панасоник да мислят по въпроса!!!)
    3. Гланцовият екран - това не съм вярвал, че ще го кажа но на този модел е с много добро антиотражателно покритие
    4. Плейърът - е, не вижда Quicktime, от време на време го хващат лудите и се спича, някои файлове не може да ги възпроизвежда (8 reframes AVC, мисля че максимума беше 4 reframes, не е болка за умиране)
    5. Режимите на мащабиране на картината - специално един Zoom нещо си май беше където можеш да си местиш картината нагоре-надолу и да си я разпъваш по желание! Много добра екстра (за съжаление, обаче, такъв режим за MediaPlayer-a няма)
    6. SRS TrueSurround режимите много по-смислени отколкото очаквах - може да се ползват и имат добър ефект
    7. Дистанционното лови от доста "на чорчик", не се налага да се целиш в ТВ, + има лампа и може да светка в тъмното да си виждаш бутоните, + телевизорът не "умува" като го разцъкваш, а реагира бързичко
    8. Ъпскейла на кабелна телевизия (аналогова) - много добре, въпреки че явно сигнала е смотан (няма да казвам кой е оператора)
    9. Internet@TV - първо свързването е без намеса, просто забождаш LAN кабела в рутера и ТВ си настройва сам всичко. Второ - приложенията са смислени (AccuWeather - директно ни показа едноседмична прогноза за София, Google Maps, Youtube - може спокойно да се гледат, само търсенето е малко сложно без клавиатура, разни игрички), SamsungApps има много безплатни неща за теглене (нямах време да ги разгледам подробно)
    10. Ъглите на гледане - нямам забележки (въпреки че съм претенциозен на тая тема)
    11. Сигурно забравям нещо

Честно казано за по-смислен телевизор за 1250 лв. не се сещам.

ПП. Сетих се - 46C530, на мен ми не требе нито интернета нито MotionPlus

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 72 от 88 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе