Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
280. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

25 8.93%
  • LCD 32"

72 25.71%
  • LCD 37"

27 9.64%
  • LCD 40"

120 42.86%
  • LCD 46"

31 11.07%
  • LCD 52"

2 0.71%
  • LCD 55"

3 1.07%
Страница 73 от 88 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,081 до 1,095 от общо 1308

Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Цитат Първоначално публикувано от vessk0
    Е да, но така бялото е "бяло", иначе всичко е жълто... :/
    Не е жълто при Топъл2, а е синьо при Нормал. Основна цел на калибрацията е постигане на стандарт, наречен D65, който се постига някъде при настройка Топъл2. Така е на всички телевизори на Самсунг. Ти си свободен да ползваш което ти хареса.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не е жълто при Топъл2, а е синьо при Нормал. Основна цел на калибрацията е постигане на стандарт, наречен D65, който се постига някъде при настройка Топъл2. Така е на всички телевизори на Самсунг. Ти си свободен да ползваш което ти хареса.
    В крайна сметка се оказа, че Топло 1 вади най-точното бяло, наистина ако щеш вярвай, 2-ката вади наистина силно жълта картина, явно е до конкретна бройка.
    В момента настройките са ми така:

Ако има още нещо с което да оптимизирам нещата, казвайте, междудругото забелязвам съвсем леко замазване на картината и леко размиване между картината и звука, трябва да видя ресивъра ( ONKYO 608 ) дали може да вкара закъснение в звука с около 40-50ms.

4. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Тази калибрация става ли и за SAMSUNG LE-40C750?

5. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Би трябвало да става, ето ги пълните настройки от ревюто на С650:

Picture Mode: MOVIE
    Backlight: 4 (to achieve ~115 cd/m2 peak luminance – set this according to your viewing environment)
    Contrast: 94
    Brightness: 44
    Sharpness: 0 for HD content, 20-30 for SD
    Colour: 48
    Tint: Neutral (50/50)

Advanced:
    Black Tone: Off
    Dynamic Contrast: Off
    Shadow Detail: 0
    Gamma: +1
    Colour Space: Custom (see settings below)
    Flesh Tone: 0
    Edge Enhancer: Off

CMS Settings (R / G / B):
    Red: 50 0 0
    Green: 25 55 0
    Blue: 0 14 71
    Yellow: 52 52 0
    Cyan: 24 52 54
    Magenta: 43 9 55

White Balance:
    Offset (R,G,B): 28, 25, 24
    Gain (R,G,B): 19, 26, 24

10p White Balance: ON
    Interval 1 (R,G,B): 2 0 0
    2: 0 0 -1
    3: 0 0 -1
    4: -1 0 -1
    5: 0 0 0
    6: 1 0 0
    7: 0 0 -1
    8: 0 1 -2
    9: 0 2 -2
    10: 0 2 -3

Picture Options screen:
    Colour Tone: Warm2
    Aspect Ratio: Screen Fit for 1080i/1080p, according to source otherwise
    Digital Noise Filter: Off
    MPEG Noise Filter: Off
    HDMI Black Level: depends on source, “Low” for video devices
    Film Mode: Auto 1 or Auto 2 depending on content
    Motion Plus: Custom, Blur Reduction: 10, Judder Reduction: 0

-------------------

Честно казано с тях картината придобива ретро ТВ стил, една постна, сивкаво жълта, небето почти не е синъо, а зелените треви, са едни жълтеникаво бледи... някои детайли се замазват, няма я тая острота, при която изпъкват някои дребни неща... Това са наблюденията ми върху научни филми като PLANET EARTH @ BBC.
    При игрални филми все едно съм в някое обикновено кино на 35мм лента, губи се лъскавостта на BLU-RAY, единствено почти не страдат анимациите, поради естеството си.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма как да знам как точно се вижда при теб защото това са настройки, направени за конкретната бройка в ревюто, за плеъра, с който са подавали сигнала и помещението, в което са гледали.
    Въпреки това, картината която описваш е логична и обикновено това е крайния резултат, който се цели. Все пак филма е заснет на 35мм. лента и няма логика да изглежда различно. Целта на калибрацията не е всичко да изглежда като сторо кино, а да изглежда така както е заснето. Филмите с природа са да са ярки, но не пресилени, филми като 300 да са запазили идеята на режисьора и автора на комиксите.
    Калибрирания образ не се харесва на всеки. Обикновено реакцията на хората е подобна на твоята. Моя съвет да погледаш така поне 2-3 дена и после върни "твоите" настройки и ще видиш колко са нереални, преекспонирани.

7. Тук е от
    Dec 2009

За NetPlayer_2.55 напишете адрес http://freetv.germet.net/uletno.php има доста филми от различни жанрове, но превода е на руски...

8.  

9. Тук е от
    May 2006

Здравейте, вчера си купих от новите модели 2011 Samsung UE22D5000. Имам обаче проблем с CA модула - не го разпознава. Пробвах и с другия ми CA модул и резултата е същия. И двата обаче работят без проблем на другия ми Samsung UE40C8000. CA модулите са Smith Conax за мрежата на Blizoo. Не намерих спецификации за тези CA модули, но на CI на телевизора пише "5V only". Някакви предложения или да го подменям?

Някой намерил ли е програма за редактиране на каналите за D сериите, защото с тази за C сериите не става?

Edit: CA модула проработи все пак. Днес цял ден с него се мъча. Просто в малките модели Samsung са подходили малко странно, но това може да се дължи на малко място. Просто CI модула е външен и се закача допълнително, но трябва много хубаво да се натисне иначе не дава контакт и съответно CA модула не работи.
    Остава обаче въпроса за програма за редактиране на каналите за D сериите!

10. Тук е от
    Dec 2009

Има нов фърмуер T-VALDEUC 3008.3 ..... някой има ли вече някакво инфо за него?

11. Тук е от
    Sep 2010

ukrainian, може ли да снимаш модула да видя как точно е, мисля да си взема и аз D5000 телевизор. Чудех се дали да попитам какъв модул се ползва в него, защото напред в темата имаше нещо за новите от по-висок клас, че са с друг вид модул и с малка карта...та вече ти отговори на въпроса, но това, че е външен и трябва да се натисне...Благодаря предварително.
    joropl инсталирах го, но сега по празниците не мисля да се ровя...всичко си остана, PVR, netplayer и други...но не съм го разглеждал подробно. Ако някой друг знае нещо повече, да сподели...

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /ч

Опитах да включа PVR функцията на С 630, но явно не става.Един колега беше написал, че е пробвал да активира функцията на С 550 и не е успял.Явно наистина шасито е като на С 550, но 100 Hz.Сега ме е яд, че не четох малко повече преди да го купя.Въпреки, че предпочитам матов панел пред гланцов, явно С 650 е с повече екстри. Иначе телевизора е страхотен и едва ли ще се види разлика с С 650.Силно ме впечатлява равномерната му подсветка.Доколкото разбрах при повечето телевизори това е проблем.При моя няма такъв и като цяло съм много доволен.В сервизното съществува функция PVR, но няма например 3 D.Явно за съжаление шаситата на 630 и 650 се различават и PVR функцията въпреки, че е активирана не работи.Да се надяваме, че след като присъства в сервизното меню някой умен хакер ще измисли нещо за активирането на тази възможност, която е една полезна екстра за да можеш да запишеш нещо което не можеш да гледаш по време на неговото излъчване.В изключително полезния Форум пишеше, че един италиански колега е трансформирал 630 в 650 и има линк как става, но да си призная ме е шубе да се разровя толкова дълбоко.А е казано, че който го е страх от мечки не трябва да влиза в гората.С една дума засега ще престана с опитите, а пък занапред - знам ли?Да сте живи и здрави и благодаря на всички които ме ограмотяват.

13. Тук е от
    May 2010

Здравейте! Христос Воскресе! Рових се днес да търся адреси за iptv и ето какво намерих: http://internet-tv.webnode.sk/ Най-долу на страницата има доста адреси. Почти всичко върви при мен. Тук: http://goo.gl/aSpFj и http://bit.ly/i1USex има какво ли не. Жалко, че няма още нищо наше...

14.  

15. Тук е от
    Dec 2009

Добавете нов IP адрес:
    Влезте под develop
    Отворете меню Settings widget
    Изберете IP Address setup
    Напишите IP - 91.67.49.73

Добавят се няколко виджета - Net player,Nktv player,You tube 3D, Skype
    Скайп работи , но трябва да се инсталира и уеб камера.

16. Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от tricki11
    ukrainian, може ли да снимаш модула да видя как точно е, мисля да си взема и аз D5000 телевизор. Чудех се дали да попитам какъв модул се ползва в него, защото напред в темата имаше нещо за новите от по-висок клас, че са с друг вид модул и с малка карта...та вече ти отговори на въпроса, но това, че е външен и трябва да се натисне...Благодаря предварително.
    Това с различното разположение на CI модула мисля е само при малките екрани 22"-27". За съжаление вече го монтирах за стената и ще е трудно да снимам само модула. Просто е една приставка, която се монтира на гърба на телевизора и след това се ползва със стандартен CA модул.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от joropl
    Добавете нов IP адрес:
    Влезте под develop
    Отворете меню Settings widget
    Изберете IP Address setup
    Напишите IP - 91.67.49.73

Добавят се няколко виджета - Net player,Nktv player,You tube 3D, Skype
    Скайп работи , но трябва да се инсталира и уеб камера.
    Наистина всичко работи. Дори и в скайп влязох и тест говора го чух.

18. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от bonos
    Наистина всичко работи. Дори и в скайп влязох и тест говора го чух.
    Но 300лв. за камера и микрофон ми се виждат много.Дайте алтернативи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 73 от 88 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе