26'' и по-малко
32''
37''
40''
42''
46''
52''
60''
65''
70''
80''
Има програма, която вгражда субтитрите във видеото и по този начин ги чете, но ще ти я напиша довечера, че сега съм на работа.
Това е програмата:
mkvtoolnix-unicode-5.5.0-setup.exe
Не мога да ти я пратя, нещо не ми разрешава.
Ако не си я свалиш от някъде ми прати мейл на лични и ще ти я пратя.
Пиши какво си направил като я свалиш.
Този пост е редактиран от stilo72; 01-04-13 в 19:19.
Колеги от 1 седмица се опитвам да се преборя със следният проблем, за съжаление без успех:
Свързал съм телевизор SHARP AQUOS LC40LE810 с HDMI кабел и оптика към ресивър. Като пусна филм от флашка на телевизора, не мога да изкарам звук от телевизора към ресивъра. Като гледам кабелната няма проблем излиза звук. Какви ли не настройки не пробвах, но без резултат. Дали въобще е възможно или просто не е замислен да се използва като плеър телевизора и е невъзможно това което искам да направя. Някой да е правил подобно упражнение?
През чинчовете не сам пробвал, понеже ми се иска да не е стерео звука.
Май ще трябва да взимам нов плеър, понеже моят е стар и ако филма е над 1,5 гб. не тръгва файла.
Ресивъра на HDMI 1 ли е ?
Само този изход е двупосочен и мисля, че само от него може да се случи нещо.
От извода за слушалки пробва ли?
Малко тъпо са ги направили тези връзки.
Аз брах ядове с моя 46LE830Е
И до ден днешен не го ползвам това като вариант, защото не ми остава свободна ръка от дистанционни и се отказах.
да на HDMI 1 e, понеже само там има арц и някав си конторол, чрез който контролирам и ресивара през дистанционното на телевизора, та дистанционното на ресивара почти не го исползвам, но пусна ли от флашката нещо и звука изчезва.
от слушалките не сам пробвал, но от там няма ли да излезе звука стерео и няма да е многоканален
Стерео ще е.
И през оптиката и през HDMI(ARC) трябва да имаш аудио до ресивъра - да не би да пробваш с файлове с DTS звук , който тв май не поддържа?
пробвал съм с няколко bdrip.ac3 файла, не знам при тях DTS ли е звука, вярно, че имаше статия че от тази година ще поддържат DTS. ще пробвам с някои друг формат да видя дали ще има резултат, но май ще трябва да си взимам wd live media player или нещо подобно
Някой да ползва дистанционно управление различно от оригиналното - нещо като smart remote , или някое по-удобно с най-основните функции по него? Бих казал че едно от много малкото неща,които ме дразнят в телевизора е дистанционното .
Ето ти универсално дистанционно
One-for-All | Universal Electronics
Аксесоари за мобилни телефони, батерии, калъфи, кейсове | Инфотел 2000
Новият Sharp LC-80LE757
• LCD LED телевизор Full HD 1080p без Local Dimming (2 см)
• Панел X-GEN 100Hz Aquos Motion 200Hz
• 3D Ready (активно 3D) с конвертиране 2D/3D
• Двуядрен процесор
• Color Management System (корекция на основните цветове, вторичните редактор гамма)
• Smart TV, Aquos Net + 2.0, уеб-браузер, VOD, HbbTV
• Възпроизвеждеае през USB: MKV, AVI, M2TS, MP4, MP3, AC3, AAC, MPEG, WMV, WMA (няма DTS)
• Аудиосистема 2.1 с мощност 35 Вт, Yamaha DSP
• Корпус Ultra Slim, алуминиев, черна рамка (дебелина 20 мм)
• 4 х HDMI CEC (1080p, 3D, ARC, Deep Color), YUV, Sub-D15, SCART, композитен, оптичен изход, RCA, 3.5 мм за слушалки, порт RS-232 с CI + Ready.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-04-13 в 15:03.
Здравейте, да напиша 2-3 неща за един по-стар модел 32LE320E -> произведен в тайван, матрица AUO 32" А-MVA, относително приличн ъгъл на виждане и добро ниво на опресняване. Тунер LG и чип MT5363. Чете субтитри -> ако са на ANSI = излизат маймунки, на unicode = нормално. Чете MKV-та, но малки до 3-4 GB, колкото може да запишете на FAT32, NTFS не се подържа.
Сглобка прилична, на бързодвижещи се обекти доста прилична картина. Относително равномерна подсветка, само в горен десен ъгъл леко по-светло, без особен ефект на облаци от EDGE LED-a.
Вход в сервизно меню -> натискате menu от дистанционното и набирате 1999 -> Излиза Service, но ако сменя език на сервизното меню - не се променя (странно). За различните Input сигнали се отварят различни настройки за цветовите гами - основно GAIN и OFFSET. Показва и колко часа е работила подсветката в часове, в едно от менютата...
Сега питането ми Ако някой има от тази серия телевизор и може да помогне - би трябвало да има меню 100Hz, в разширените настройки в стандартното меню (не сервизното), което видях докато ръчках менютата (доста семпли) в магазина.
Обаче като се прибрах вкъщи с покупката се оказа, че тази опция от менюто я няма. Пробвах с различни сигнали HDMI, VGA, TV Tuner, но въпросната настройка я няма Има само ефект (изкл./нисък/среден/висок) който помага за бързодвижещи се обекти - някаква интерполация -> най-добре предава на среден -> за по-малки обекти може на висок, за по-големи по-добре на нисък --- затова среден ефект е добра опция
Ами това е - някой ако има виждане да сподели Ще съм благодарен